Hatvanezer pszichológus és pszichiáter szerint Trump mentális betegsége kizárja, hogy ő legyen az elnök. Nem etikus, de nem is hasznos közszereplőket mentális zavarok diagnózisával címkézni. A lehetséges következményekre azonban fel kell hívni a figyelmet ahhoz, hogy a választók tudatosabb döntéseket hozhassanak. Mára már több, mint 60. 000 pszichológus és pszichiáter írta alá Dr. John Gartner petícióját, melyben Donald Trump leváltását kezdeményezi az elnök súlyos mentális betegségére hivatkozva. A többek között Philip Zimbardót is soraik közt tudó csoport a mentálhigiénés szakemberek kötelezettségének tekinti, hogy figyelmeztessék a pszichés zavarok területén kevésbé járatos embereket a lehetséges veszélyekre. Egy modern szuperhatalom vezetőjének lenni ugyanis óriási felelősség, az elnök döntései az egész világra nézve rendkívül súlyos következményekkel járhatnak. A következmények pedig nem csupán a jelenre, de a későbbi generációk életére is hatással lehetnek. A szakemberek...

Forrás: divany.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Erdekes fejtegetes - de elegge celtalan...
Az 1964-es pszichologiai velemeny valoszinuleg nagyon pontos volt, de ott kovettek el a hibat, hogy senki sem vizsgalta meg TENYLEGESEN a politikust. Nagy valoszinuseggel ezert nyerhette meg kesobb a pert.
Nekem viszont ne meselje be senki, hogyha - foleg az amerikai alkotmany -, minden szempontbol megvizsgaljak a leendo elnokot, (nemzetbiztonsagi atvilagitas, uzleti erdekektol valo kotelezo fuggetlenseg), akkor egy mentalis-pszichologiai vizsgalatot ne lehessen elvegezni az elnokon.
Egy mezei buszsofortol elvarjak, hogy nemcsak fizikailag, de mentalisan is megfeleljen arra, hogy a mogotte ulo emberek epseget ne veszelyeztesse, akkor hogy nem vizsgaljak azt, hogy 200 millional tobb ember elnoke a mai napig tobb orat tevezzen, a legkomolyabb politikai kerdeseket, problemakat twitteren tegye kozze, es ugy altalaban: rettenetesen kiszamithatatlanul viselkedjen a politikai eletben.
Azert, mert Amerikaban hoztak egy torvenyt mindenfele pszichologiai vizsgalat kizarasara az elnoknel, az nem jelenti azt, hogy a magyarok ne erjenek el egy ilyen vizsgalatot a magyar ME-nel...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@kokopelli: Igen, ezt tudjuk (ugy altalaban, meg hogy az orege az ingatlankereskedessel rengeteg penzt keresett,) es meg azt a penzt is elkurta, ami az apai oroksege volt.
Mindenki azon rohog, hogyha eletbe lepne az a pontrendszer, amivel a bevandorlokat beengedne Amerikaba, akkor o maga nem jutna be ma Amerikaba. (Itt volt valahol a a propin kb. 2 hete ez a cikk, )
kokopelli
@karma1: nem ingatlankezeléssel,hanem un. szociál lakótelepek építésével a
nagyvárosok megbízásából! 1983-ban -84-ben és 85-ben voltam
Clevelandban,és a nagybácsi mesélte,hogy pár évvel azelőtt zavarták
el az öreg Trampot,mert ott is elkezdte a győzködést a városatyáknál!
..azt hiszem a Tramp jun. már akkor szinézkedett a TV sorozatokban ?!
Az apropo a Tramp Tower megtekintése volt New Yorkban a nagybácsival!
..érdekes,hogy a West End Plaza vizesésfala hasolít a Tramp Tower be-
járati csarnokának "vízesésére"!? ...véletlen,vagy divat volt? :--(
karma1
@kokopelli: A West End vizeseset a kanadai nep ajandekozta a magyaroknak, lehet, hogy a kanadaiak loptak az otletet, bar pl. KAliforniaban allati nagy divat az ilyenfajta interior design...:)
kokopelli
@karma1: akkor biztos a Trampli-ék lopták! Még jó hogy nem lopták
ki a"Tower"-jában a szemünket! :--)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.