Ötmilliárd forintos csepeli stadionépítést tüntet fel a kormány hitéleti célú beruházásként. Az Orbán-kormánynak mindenről az, vagyis a stadionépítés jut eszébe. A Ferenc pápa döntése alapján 2020. szeptember 13. és 20. között Budapesten megrendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz (NEK) kapcsolódó állami támogatásról szóló – a nyár miatt visszhangtalanul maradt – júniusi határozatában a kabinet megerősítette azt a korábbi döntését, hogy ötmilliárd forinttal támogatja egy „sport- és kulturális rendezvények lebonyolítására alkalmas, multifunkcionális” csarnok megépítését. A csepeli létesítményre idén 700 millió, jövőre 1,3 milliárd, 2019-ben pedig 3 milliárd forintot folyósítanak a kedvezményezettként megjelölt Esztergom-Budapesti Főegyházmegyének. Csakhogy a katolikusoknak valójában semmi szükségük ilyen „stadiontemplomra”. A HVG információi szerint az építkezés gondolata nem is egyházi körökben fogalmazódott meg. Még a 2024-es olimpiai pályázat előkészítése idején merült...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
A stadiontemplom egy ötvözet? Sportolni vagy imádkozni fognak benne, vagy mind a kettőt felváltva. Minek, hiszen vannak templomok, vannak stadionok. Ki fogja fenntartani, üzemeltetni?
cikicakk55
"Csepeli sportcsarnok-templomot kap Orbántól az egyház" Jó lenne végre,ha a cikkek címei nem ferdítenének. Orbántól kapják a stadiont? Nem az adófizetők pénzéből épül? Esetleg EU-s pénzből? Lényeg,hogy Orbán a saját pénzéből maximum jegyet vesz egy meccsre,bár mióta így megszaladt neki azóta még a jegyeket is ingyen kapja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.