Katonai tiszteletadás mellett felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az augusztus 20-i állami ünnepen, vasárnap reggel a Parlament előtti Kossuth Lajos téren.

A lobogót Áder János köztársasági elnök jelenlétében, a Himnusz hangjaira a Magyar Honvédség díszegysége vonta fel. Az eseményen közreműködött a Központi Katonazenekar és a Nemzeti Lovas Díszegység.

Zászlófelvonás: több százan áztak a pocsék időben

Fotó: Kovács Tamás/MTI

A ceremónián Áder János, Simicskó István honvédelmi miniszter, Benkő Tibor, a Honvéd Vezérkar főnöke, a kormány több képviselője, továbbá állami és katonai szervezetek és a diplomáciai testület képviselői, valamint – az esős idő ellenére – több száz érdeklődő is részt vett.

A köztársasági elnök egyebek mellett kijelentette:

Mást jelent ma a biztonság, mint akár csak egy évtizede: ismét védenünk kell határainkat, meg kell védenünk azt a független, szabad és európai országot, amelyet Szent István óta magyarok millióinak áldozata, jelleme és munkája formált

A lobogó felvonása után a honvédtisztjelöltek tették le le katonai esküjüket.

Ezt követően vízi és légi parádét tartanak a Parlamentnél a Dunán és a folyó felett. A központi programok között idén is lesz parlamenti nyílt nap, Magyar ízek utcája. Délután a szokásokhoz híven megrendezik a Szent Jobb-körmenetet és az ünnepi programokat az esti tűzijáték zárja a fővárosban.

A tisztavatást itt nézheti élőben.

(MTI)

Címlapkép: Youtube, illusztráció

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
Zászlófelvonás: több százan áztak a pocsék időben.

Meg is érdemlik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@anka: Ma megint kitettél magadért, kösz ...
papa.49
@namihami: Hú hát ne is említsd már régen is csornai Csársz Bronzonnak hívtam ...
namihami
@papa.49: Bocs, de a Charles Bronsonra csak felnézni lehet (Volt egyszer egy vadnyugat, hogy csak a számomra legjobbat említsem, de lehetne mondjuk a Chato földje is--és még rengeteg).
Ez a macskajancsi, hiába egy ekkora birodalmi lépegető, attól még a béka se...e alatt van, nemhogy fel lehetne nézni rá..
papa.49
@namihami: Igazad van én is csak a külsőségekben látok némi hasonlóságot, mint ember egyszerűen SZÁMBA SE VEHETŐ A BAJUSZOS SZAR !!!
Charles Bronson az egyik igen kedvelt színészem, nagyon szeretem a játékát :::

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.