A jövőben az orvosoknak szigorúbb előírások alapján kell kiválogatniuk a rákos betegek közül, hogy kik részesülhetnek a gyógyszeres kezelésekből. Az EMMI honlapján jelent meg egy tervezet, miszerint a jövőben az orvosoknak szigorúbb előírások alapján kell kiválogatniuk a rákos betegek közül, hogy kik részesülhetnek a gyógyszeres kezelésekből. Ha a kormány elfogadja, 1-2 milliárdot spórolhat a költségvetés, viszont azok az áttétes rákos betegek, akiknek már csak néhány hónapjuk van hátra, első körben nem juthatnának hozzá az életüket nagy eséllyel meghosszabbító modern gyógyszeres kezelésekhez. Az Országos Onkológiai Intézet nemrég körlevélben magyarázta a rákbetegkezelésben érintetteknek, hogy szükség van az erőteljes spórolásra az onkológia területén is. A minisztérium ezután tette közzé az „egyes egészségbiztosítási tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról” szóló közleményében az rákbetegségekre vonatkozó új irányelveket.

Forrás: ellenszel.hu
Feltöltő: Cefi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
"1-2 milliárdot spórolhat a költségvetés"

Hány milliárd megy kampányra, óriás plakátokra, határon túliak részére, stb.?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
A Jó Isten verje meg őket, mind a két kezével! Aljas, farizeus társaság!
A saját édesanyátoktól is megvonnátok a kezelést???
Szavazzátok meg akkor már inkább az aktív eutanáziát, kevesebb szenvedéssel járna, mint a mostani passziv eutanázia, amit ti világszinvonalú egészségügy ellátásnak becéztek!
RonaGyuri
@Nessy: nagyon tévedsz; magukra sohasem vonatkozik a spórolás! =))
CsipkeRózsa
"1-2 milliárdot spórolhat a költségvetés"

Hány milliárd megy kampányra, óriás plakátokra, határon túliak részére, stb.?
Madácsi Pali
Ez a miniszternek csúfolt agyhalott valaha pap volt, de már azt is elfelejtette, hogy egyszer a teremtőhe elé kell állnia elszámolni.
volvós
Az ilyen balogoknak kívánom a mielőbbi
rákos daganatot gyógyíthatatlanul
agyatlan mocskos férgek '''
Cefi
@volvós: Hát nem agyrákban fog elpusztulni az biztos...
lampa laz
Asszem ez a rohadt "vendég" minden családba betolakodik ilyen-olyan formában. Ne tessenek elfelejteni ezt a jövő évi választások idején.
quadrocopter
Balog-Pösze-Patkánynak a nyílt utcán kell átvágni a torkát, mindenki elrettentésére, aki lealjasodik!
Macskaszem
Multkor még "csak" a 75 év feletti rákosoktól vonta meg a kúrmány a tisztességes kezelést, most következnek az áttétesek, felkészül az összes többi. Így a nyugdíjkassza is spórol, a geci már ki is számoltatta hány stadion meg határontúli szavazat jön ki belőle.
karma1
Megrokonyodve olvastam a hirt:
"Az Országos Onkológiai Intézet nemrég körlevélben magyarázta a rákbetegkezelésben érintetteknek, hogy szükség van az erőteljes spórolásra az onkológia területén is. " Es itt a legutolso szon, az "IS"-en lepodtem meg, de nagyon.
Hat melyik agaban kell meg sporolni a magyar gazdasagnak???
Hat nem szarnyalunk? Hat nem bennunket kovet az egesz vilag a csillagok fole, hiszen mi mar ott tartunk gazdasagilag, NEM???

Na mi van, nyavalyas trollok??? Mi van ruhes, division, most ugye lazasan olvasgatjatok a partbrossurat, hogy erre a hirre mit kell idebufognotok, mert ha nem teszitek, ugrik a mai fizu, ugye?
Na, a rak az egy olyan betegseg, aki nem valogat,...
Es akarmilyen jo a Honved korhaz, barmennyire is fel van szerelve minden kutyuvel, ha azokat rossz kombinacioban hasznaljak az orvosok, meg nem ismerik a vilag legmodernebb gyogymodjait, akkor pont egy rakas szart er majd nekik is a maguknak kialakitott kis homokozojuk...
En mar tudom - Isten nem ver bottal...
Nessy
Talán ha kevesebbet költenének Orbán agymacskáira, határon túli szavazat vásárlásra, nem vágná hanyatt a költségvetést 1 - 2 milliárd forint.
Rosszabbak egy bérgyilkosnál! A profi bérgyilkos gyorsan végez áldozatával, nem ítéli lassú kínhalálra!
És mindezt egy református tiszteletes abszolválja! Lehet sok milliót áldozni a gyülekezetre, ahova Orbán jár, Isten nem ezt fogja nézni, és nem ez alapján ítélkezik!
Bocs, hogy így kiakadok. Túl sok tumoros beteg mellett önkénteskedtem évekig. Kicsit más szemmel látom a dolgokat.
Cefi
@karma1: Az ilyen fideszállatok és @division: félék olyanok, mint csaucseszku; azt hiszik érinthetetlenek, sérthetetlenek, velük semmi rossz nem történhet. Aztan hirtelen kopp...
tudode
Ezt az embertelen intézkedést ha be merészelik vezetni akkor EZEK MINDENRE KÉPESEK LESZNEK HA KAPNAK MÉG NÉGY ÉVET!
.
Lásd:

.
Ez már előszele annak, hogy az EU nem vállalja az URAK MÉRHETETLEN NAGYZOLÁSI MÁNIÁJUKNAK, HATALOM ÉS PÉNZÉHSÉGÜKNEK a finanszírozását.
.
Az ország tűr, tűr, tűr akkor amikor UTOLSÓK ELŐTT KULLOG AZ ORSZÁG, miközben ők minden szirre, szarra költik a KÖZ VAGYONÁT, PÉNZÉT!!!
.
Annak tükrében, hogy ELMENT EZ A BETEG ELME A FALIG azzal, hogy felvetődött az is, hogy
.
Tudják, miért lehet fontos a halálbüntetés Orbán Viktornak? Hogy kivégezhesse a trafikgondot!.
444.hu/2015/05/09/tudjak-miert-lehet-fontos-a-halalbuntetes-orban-viktornak-hogy-kivegezhesse-a-trafikgondot
.
Egy, két KECSKÉNEK KÁPOSZTÁT történet:
.
Narancsbőr – Ferenczi Krisztina új könyve az Orbán-vagyonokról, részlet
atlatszo.hu/2014/03/06/narancsbor-ferenczi-krisztina-uj-konyve-az-orban-vagyonokrol-reszlet/
.
15 évig az Orbán-vagyon nyomában – itt a vége
24.hu/belfold/2014/03/06/15-evig-az-orban-vagyon-nyomaban-itt-a-vege/
.
Óriási üveghíd és űrközpont csalogatja a turistákat
inforadio.hu/belfold/2017/02/28/oriasi_uveghid_es_urkozpont_csalogatja_a_turistakat/
.
Ennyi volt, Tyukod megnyerte a kilátó építő versenyt
www.szon.hu/ennyi-volt-tyukod-megnyerte-a-kilato-epito-versenyt/2907559
.
40 centis kilátó épült 40 millióért Bodrogkeresztúron
index.hu/belfold/2009/10/04/40_centis_kilato_epult_40_millioert_bodrogkereszturon/
.
.stb., stb., stb., stb., stb., stb. stb.AZON TÚL, HOGY LENYÚLTÁK AZ ALAPJOGOKAT IS!!!
.
HOL A VÉGE ENNEK A HARÁCSOLÁSNAK?
..
Úgy el kellett "volna" zavarni, hogy a LÁBA NE ÉRJE A FÖLDET ennek az élhetetlen POLITIKAI KALANDORNAK már akkor, amikor a durva faterjának BÁNYÁT VETT KÖZPÉNZBŐL, ill. a SZÉKHÁZELADÁSBÓL!!!
.
Minősíthetetlen BAGÁZS!
.

Narancsbőr – Ferenczi Krisztina új könyve az Orbán-vagyonokról, részlet...
Nessy
@karma1: Jöhet a hívek áldó imája, a kézcsókja, a hozsannája!
Cefi
@Nessy: Én pedig belülről láttam és tapasztaltam a dolgokat. Söt, egy kicsit körülnéztem "odaát" is.
Úgyhogy lennének ötleteim balog eltárs "gyógykezelésere.
karma1
@Nessy: A ferjem 15 eve rakos. Ne akard tudni, hogy mennyibe kerulnek az etrendkiegeszitoi, amit egy rakkutato ad Neki mar 15. eve. Az allam egy fillert sem ad bele a gyogykezelesebe, de ha szukseg volna kezelesre, akkor egy jo kozepfokig az allam ad tamogatast.

Amit ez a szemetlada muvel, az genocide = magyarul: nepirtas.
Ha belegondolok abba, hogy a barataim akik mar lassan nyugdijkorhataruak, vagy eppen a rokonaim, akik sokszor mar a 75+-on is tul vannak, milyen eselyekkel elik le a nyugdijas eveiket... Amikor vegre meg kellene pihenni egy egesz elet munkaja es problemai utan...

Ha orbant egy ilyen felelotlen feregnek tartom, akkor a masik fele a fergeknek azokbol tevodik majd hozza, akik jovore nem mennek el szavazni, mert lustak raszanni azt a fel orat, amig lesetalnak a szavazohelyisegekbe.
Az otthonmaradok - meg ha nem is fidesz hivok, sot , de nem mennek el szavazni - azok mindannyian orbannak tesznek szivesseget.
Cefi
@karma1: 15.38 plusz 3428639836 lájk. Nálad az igazság.
karma1
@Cefi: Koszonom, de szomoru vagyok, hogy ez nem fog eljutni azokhoz, akiknek szol az uzenet...:o((((
Nessy
@karma1: A barátnőmnél most derült ki a tüdő áttétre, a mell műtét után öt évre. Most várják a "méltányos" engedélyt. 40 évig a betegápolás volt a hivatása, most 66 éves, és kérdés, hivatalosan kaphat e majd modernebb gyógyszert.
Életempárja is utolsó hónapjaiban begyüjtött egy tüdő tumort , de a szíve nem hagyta szenvedni. Ma már ki tudom mondani, hogy Istennek hála érte! Hiszen 80 felett már semmit sem kaphatott volna.
Ha ennyit ér ma kis hazánkban az ember élet, és ezt zokszó nélkül tudomásul veszik, akkor itt már Isten sem segíthet, a passzivitáson!
Mert megérdemeljük!
karma1
@Nessy: @Cefi: Tudjatok, eppen a BBC nagy riportja megy a TV-ben, ahol Indiaban (!!!) fiatal orvosok eppen most dolgoztak ki egy kis kezikutyut, amivel a torturas mammografot tudjak kivaltani. Nem fajdalmas, mint a mammograf, egyszerubb a kezelese, es nagyobb pontossaggal is mukodik...
Es amikor a riporter megkerdezte a kb. 30 ev koruli feltalalot, az azt mondta, hogyha akar egy elettel is tobbet meg tudnak menteni az idoben felfedezett mellraktol, akkor jogosultsaga van a talalmanyanak. Es az indiai kormany mindent megad nekik, mert az egesz akkora, mint egy kezitusolo feje, amibe 4 x 4 mozgo billentyu van (mint a telefonon a hivogombok), es ez adja a leolvaso berendezes pontossagat.
India a masodik legsurubben lakott orszag, tele problemakkal, rasszokkal, szegenyseggel, viszont a legutolso emberelet is szamit nekik...
Igaz viszont, hogy ok a vilagon az egyik legdemokratikusabb orszag, ahol mindenki fontos.
Talan ilyen riportokat kellene levetiteni magyar alairassal a Bozsi neniknek, meg a savas bacsikanak, melle teve a miniduce torvenyjavaslatat meg az ujabb megszoritast.
Sziszifusz
Ezt most még nem merik megtenni ! 2018-ig biztosan nem, utána pedig ... ??? Ha ők maradnak, kitelik tőlük.
Kiadják a jelszót: "halál a Ratkó korszak gyermekeire". Ők már nyugdíjasok és mint ilyenek felélik a jövőt. Nuku nekik rákgyógyszer, pusztuljanak.
karma1
@Nessy: Nem, nem erdemlitek meg! Valami nem stimmel ebben a pillanatban az isteni igazsagszolgaltatassal, ha ilyen sejthalmazok kontroll nelkul azt csinalhatnak, amit akarnak!
Nagyon sajnalom a Baratnodet - sajnos nekem is van egy ilyen,:5 majusban mutottek mellrakkal, es utana egy agyament mennyisegu sugarkezelessel a fel tudejet elegettek,... Az mar nem is lesz sohasem jobb. Egyedul el, retteg a jovotol, 63 eves, soha nincs jol, fillereket kap majd csak nyugdijkent (nem rokkantositottak, mert az orban torveny szerint o makk egeszseges!), ket nyelvet tanito tanar, ket diplomaval - betegen viszont csak dolgozni nem tud eljarni.
Ennyi... Egyszeruen borzaszto...
Nessy
@Sziszifusz: Már most is gyakran hallani, hogy az idősek felélik a fiatalok jövőjét, ne szavazhassanak, nem kell nekik a drága gyógyszer,stb. Röviden: pusztuljanak meg, de előtte ássák ki a sírjukat!
Nessy
@karma1: Tudod, hivatásommal, elveimmel ellenkezik és soha nem is kivántam senkinek sem betegséget, sem halált. De meg kell gondolnom, mit írok, mert félő, hogy most először feladom ezt az elvemet.
Mikor szembe állítod a "megtakarítható" 1 - 2 milliárdot, a csak a napokban feleslegesen szétszórt milliárdokkal, akkor egyszerüen vagy megnémulsz, vagy olyat kivánsz a politikusoknak...
mackoka46
Ezt azért is csinálják, hogy ne legyen idő felkészülni és emberi méltósággal elhalni, hogy így az említett "megtakarításon" túl több halál adót tudjanak beszedni az elvtársak. Nincs szó az aljasságuk bemutatására.
Sámannus
@volvós: má van daganat a feje helyén, egy kelés.
Macskaszem
Valahonnan még el kell venni 1-2 milliárdot és már meg is van a spirituális elvonulási központra a 3 milliárd. Nem tudom, az mi a sz@r, de biztos fontosabb, mint holmi rákgyógyszer.
emerencia
@Sziszifusz: 16:06 A késő Ratkós férfiakat és férfiasított nőket már nem engedi orbán fasisztoid beállítottságú illiberális rendszere nyugdíjba. Arra blazírozik, hogy hátha bedobjuk a törölközőt idő előtt és akkor megspórolta a nyomornyugdíjunkat. Nem számít, hogy bírjuk-e a munkát vagy nem. (Kivételek a nők 40 de abba sok nő nem esik bele a diszkriminatív szolgálati idő beszámítás miatt. Ők a férfiasított nők.) Ebbe a korosztályba tartozom, sok emberrel találkozom és hallom a tragédiáikat. A társadalom sokszor elfordítja a fejét, ha pl. a Karma1 barátnőjéhez hasonló tragikus sorsokról hall. Sokan homokba dugják a fejüket mert azt hiszik, hogy velük nem fordulhat elő.

Ez a legnagyobb magyar átok, vagyis hogy nem tanulunk a mások sorsából amíg nem érint közvetlenül bennünket és nem teszünk értük valamit!!! (Pl.négyévenként felemeljük a fenekünket a fotelből és szavazatainkkal elzavarjuk ezt az embertelen bandát.) Mi pedig akik már túl a hatvanon dolgozunk rettegünk a legkisebb betegségtől is mert pl. az üzemorvos bármikor kiszelektálhat a munkából rehabilitáció és gyógykezelés nélkül és még a kis fizetésünket is elveszíthetjük. .Ha pedig egy komolyabb kór elkap nem tudjuk megfizetni a kor színvonalának megfelelő gyógykezelést, és a sok évtizednyi munkában töltött évek ellenére koldusbotra jutunk és jó eséllyel elpusztulunk még mielőtt elérjük a még ötvenéves korunk után is meghosszabbított nyugdíjkorhatárt. Genocídium magyar módra.
papa.49
Megszellőztették, ha nagy a felháborodás látszólag elvetik, de ha győznek tavasszal bevezetik az biztos !!!
papa.49
@anka: Úgy legyen, kíváncsi csak majd mai nyalógépekre leszek, arra milyen hamar találják meg az új segget amit nyalni akarnak )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
karma1
@emerencia: Tudod, a legszomorubb az az egeszben, hogy sehol sem hallom az ellenzeket! Nincs, aki most erre rakerdezzen, pedig megjelent a sajtoban a cikk, - erre siman ra lehetne kerdezni.
Mit akar a kormanypart? Miert itt es ezen akarnak sporolni?
Nekem Gyurcsany a legszimpatikusabb es legnagyobb formatumu politikus ebben a pillanatban, DE HOL VAN MOST O IS???

Miert nem all ki valahova - akar aug. 20-i dzsemborira valahol, hogy pl. csak arra rakerdezzen, hogy a vizes VB 2 hettel a befejezese utan mitol kerul meg mindig extra szazmilliokba? Mert ezek nem szamlakorrigaciok, hanem komplett uj tetelek a VB koltsegveteseben.
Bezzeg amikor orban ellenzekben volt, nem volt olyan lepese sem Gyurcsanynak, Medgyesinek, Bajnainak, amit ne vetoztak volna meg, amibe ne kotottek volna bele!
HOL VAN A KOMPLETT ELLENZEK HANGJA, AKAR KULON-KULON IS?
(Ugy ertem, hogy MINDEN partnak a sajat politizalasa szerint fel kellene haborodnia. De nem teszik, es a hallgatas beleegyezes - sajnos).
Rettenetesen sajnalom a baratnoimet, akiknek raadasul egyedul kell megvivniuk az eletuk legpocsekabb szakaszaval, mert a parjuk elment, gyerekuk meg onhibajukon kivul nincs.
Az egyik baratnom raadasul a munkaja miatt rengeteg emberrel volt kapcsolatban az elete folyaman, nemcsak enektanarno, de eloadomuvesz is volt, es remulten meseli nekem, hogy a Nala 3-4 evvel fiatalabb zeneszek ugy hullanak, mint az oszi legyek. Volt olyan kollegaja, aki soha egy kortyot nem ivott, nem dohanyzott, es 57 evesen majrakban hunyt el. Szoval, annyira remenytelennek latszik az otthoni egeszsegugy, hogy az rettenetes...:o(((
kisrigó
@anka: Sajnos ezek a mocskok majd meg tudják fizetni a modern kezeléseket akár külföldön is a sok ellopott közpénzből! A többi szerencsétlen meg pusztuljon, legalább még a nyugdíját sem kell tovább fizetni!
emerencia
@karma1: "MINDEN partnak a sajat politizalasa szerint fel kellene haborodnia. De nem teszik, es a hallgatas beleegyezes - sajnos"

Ez a legelszomorítóbb az egészben.

Nagyon jó látni, hallani, hogy mozgolódik az ellenzék de nem eléggé. A Gyurcsány éra sem volt mindenben tökéletes (pl.a kegyetlen éremelések) de legalább Európai irányultságú volt és működtek a közszolgáltatások. Ha betetted az összekuporgatott pénzecskédet bármelyik pénzintézetbe, biztos lehettél abban, hogy vissza is kapod, ha szükséged van rá. Orbániában már ez sem biztos... Gyurcsány képes tanulni a hibáiból, Orbánra ez nem mondható el.Gyurcsányon kívül még a Karácsony Gergő és pártja figyelemre méltó de a többi baloldali ellenzéki párt is tele van értékes emberekkel, gondolatokkal. Félre kellene tenniük a sérelmeiket egymással szemben és még jobban ráfókuszálni azokra a rétegekre akik nem érzik jól magukat orbániában de a demokratikus ellenzék felé sem merik elkötelezni magukat mert életük folyamán már nagyon sokszor becsapták őket. (Pl. a késő Ratkó korosztály, a betegségükkel küzdők, szegények, kiábrándult fiatalok, stb.,)
1magyar
Nagyon helyes! A sok szar kezeléstől hamarabb meghalnak mintha nem kapnák. Így legalább van esélyük a túlélésre.
Anyámnak mikor rákos volt azt javasoltam ne vegye fel a kezeléseket és még ma is, több mint25 éve volt. Akinek még ugyanezt javasoltam és mégis felvette már régen halott.
papa.49
Ezt kellene minden lehetséges módon harsognia az ellenzéknek!!!
Miért nincs ellene tüntetés ???
karma1
@papa.49: Ugyanezt kerdezem. Hol van az ellenzek teljes felhaborodasa? Emberek az utcan?
papa.49
@karma1: Ugyan már ,,ej ráérünk arra még,, /Petőfi/ olyan Pató Pálosan, az ellenzék alszik, csicsikál, mer neki elég ha páran bejutnak a hodályba, ott ellesnek újabb 4 évig a langyos szarban lubickolva, ezt meg megígérte nekik a csutigörény tehát semmi ,,ugribugri,, !!!
Peller Anikó
Naná, hogy szükség van az erőteljes spórolásra az onkológia területén is, hiszen igensokba kerülnek a daganatos betegek és elszívják a pénct a stadiomoktól.

Mennyivel több stadiom épülhetett volna már ha nincs ez a rengeteg tüdőrákos cigerettazabáló alkoholista hasrákos torokrákos fertőrákos teher a szeretvetisztelt kárpátmedencei géniuszunk vállán. És a kulfoldieknek is sokkal több jutna a kampányoláshoz.

Meg a trónterem is rég készen lehetne már a várban. Az alagsorban.
eszegfu
Nagy "bátorság" kell ahhoz, hogy egy orvos "kiszürje": melyik daganatos beteg fog meggyógyulni a kezelés során és melyik nem. Az orvosi esküből "...Legfőbb törvénynek tekintem a betegek testi és lelki gyógyítását, a betegségek megelőzését. Az emberi életet minden megkülönböztetés nélkül tisztelem. Orvosi tevékenységem soha nem irányul emberi élet kioltására..." --- szerintem ez a tervezett "szigoritás" szembemegy az esküvel... és vajon hogy "számolnak" el az orvosok a lelkiismeretükkel?!
1magyar
@eszegfu: A rokkantságot megállapító orvosok is elég kegyetlenek, orvosi esküjüknek felét megszegik. De igazad van, itt aztán el kell dönteni nekik kit hagynak meghalni, bár én ellenzem a sok vackot amit a rákosokkal felvetetnek.
Ha a rákos sejteket képes megölni, akkor el lehet képzelni miért hagyná meg a normálisakat.
eszegfu
@1magyar: Emlékeim szerint a rokkantságot nem 1 orvos állapitja meg, hanem egy bizottság, azaz többen... persze ez ügyben teljesen mindegy, hogy bizottság állapitja meg, vagy csak 1 orvos, hogy tovább nem kezelik, vagy sem. Én "csak" az elvvel, a tendenciával nem értek egyet... hiszen ezen az alapon nemcsak a daganatos betegek, hanem mondjuk a csontritkulásos betegeknél is eldönthetik a kezelés leállitását. Az szerintem meg már más kérdés, hogy a választás joga mindig az egyénnél van: elfogadja a kezelést, vagy sem, de "központilag" nem kellene lemondani az emberekről bármilyen betegségről is van szó!
magyarbakancs
Modemkori eutanázia ami még törvényes is lesz ha meg csinálják.
Amennyiben ez bekövetkezik nem álok jót magamért olyan leszek mint Dugovics Titusz az 1456-os nándorfehérvári diadalhoz kapcsolódó legenda , magammal viszek egy fideszes politikust a túlvilágra az biztos.
kukac50
Persze,hogy spórolnak a rákos daganatosokon hiszen kell a pénz a 10-12 éve épült stadionok felújítására, Rossz munkának ez lett az eredménye,ez helyett inkább a tervezőket, azokat akik elbírálták a kivitelezőt kellene nyakon csípni a rossz munka miatt akkor a betegeket nyugton hagyhatnák. Van olyan orvos aki jogosult a beteg életéről dönteni,kaphat gyógyszert vagy nem kaphat?..
papa.49
@magyarbakancs: Érted lenne kár a fütyiszesé nem kár !!!
magyarbakancs
@papa.49: Köszönöm a megtisztelő aggódásod.
szaboria1
Azt kívánom ennek a mai kormánynak mindegyik családjában legyen egy két rákos, hogy el gondolkozzanak ennek a tervnek a végrehajtásán.
Cefi
@szaboria1: ők maguk a rák, a nemzet testén.
Nessy
@szaboria1: nem lesz rá szükségük! nekik jár a VIP ellátás, ergo ha száz beteg kaphat modernebb ellátást, akkor ők az első ötben benne lesznek!
Majd a többiek várnak.
szaboria1
@Nessy: Vajon ha nem nyernek jövőre akkor is így lenne?
Nessy
@szaboria1: Loptak annyit, hogy nem gond a magán klinika! Akár a "haldokló nyugaton", ahol az új eljárások könyebben elérhetők.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.