A népi internet legjava, az Index válogatása a legnépszerűbb blogokból. Amikor valaki a NER hetedik évében a mai közállapotokat kárhoztatja, elő-elő sejlik mindig egy toposz, egy eredendő bűn, a mindent befolyásoló hiba: az ellopott rendszerváltás. Ez könnyű, sok szempontból használható magyarázat, hiszen a rendszerváltoztatás (a szóhasználatra mindjárt ki kell térni) senkinek sem váltotta be a hozzá fűződő reményeket. A kommunisták 1994-ben formálisan is visszakerültek a hatalomba, a revízió nem valósult meg, megyék kerültek strukturális munkanélküliség fogságába, a piac csak egy kiválasztott csoportnak lett szabad és a közélet huszadik századon alapuló hideg polgárháború fogságába esett. Mára a szélsőjobbtól a liberálisokig egy valamiben ért egyet: a rendszerváltás befejezetlen, amit be kell fejezni.

Forrás: index.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A kérdés költői maradt,

pedig igazából a cikk egy félmondatban válaszolt is rá

Az index által szemlézett reflektor.blog „A felelősség negyedszázada megválaszolatlan kérdése GottmayerLea” című postja érdekes kérdést feszeget. Kik rontották el a rendszerváltás? Amit csak aposztrofálgat, de csak addig jutott, hogy a végén így ír: „Ha el lett rontva valami, mondjuk ki kik rontották el. Akkor tudjuk majd befejezni a rendszerváltoztatást. Itt az ideje.”.
Pedig „anekdotázgatás közben” megfogalmazta a lényeget, igaz annak okadatolása kapcsán, hogy maga a változás/változtatás külső erők eredménye: „Akármilyen politikai ütemérzékkel rendelkezett az MSZMP utolsó Politikai Bizottsága”. Igen a változást – ahogy gyakran szokásunk – elszenvedtük, de a elb…, nos az szintén szokásunk. S ehhez nagyon sok köze van az MSZMP-nek. Kiemelten a PB-nek és benne a megbízható paraszt-káderek inkubátorát dédelgető Pozsgay-Horvát duónak. De nem felejtkezhetünk meg a majd egymilliós élcsapat „legjobbjairól” sem, akik pillanatok alatt vadszájú komcsikból – még csak fejen átbuckázást sem bemutatva, mint a derék Hóbagoly (aki lássuk be az elcseszett gengszterváltás talán legikonikusabb szörnye) – lett vadszájú rohadt-komcsizó!
Igen kiskezüket csókolom mi magunk így együtt majd 10millióan csesztük el. Mikor hagytuk, hogy Kövér Laca; a vöröskatona unokája, a kettős szochazás szülők gyermeke, az MSZMP-KB kiválasztottja és intézetének munkatársa szemrebbenés nélkül „le rohadt komcsizzon” mindenkit, aki mást mer mondani, mint az ő aktuális véleményük!
Csak úgy mellékesen a post egyik legnagyobb hibája, hogy Csurka kapcsán elfelejtette megemlíteni közismerten kiváló kapcsolatát a regnáló vezetéshez, név-szerint Aczél elvtárshoz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.