Június 30-ig kellett volna adategyeztetniük a feltöltőkártyás mobiltelefonálóknak, de harmaduk kicsúszott a határidőből, így inaktiválták a kártyájukat. Ami még visszafordítható.

A kötelező adategyeztetésben érintett mobiltelefonos SIM-kártyák harmadát inaktiválták a szolgáltatók, mert tulajdonosaik nem tettek eleget a június 30-ig kötelező adategyeztetésnek. De nekik is van lehetőségük a számuk megmentésére: a szolgáltatók új szerződéskötést kínálnak azoknak, akik szeretnék megtartani a régi számukat és egyenlegüket – írja a Világgazdaság.

Az adategyeztetés az arra kötelezett, nagyjából négymillió SIM-kártya 68 százalékánál, vagyis több mint 2,7 millió esetben történt meg a június 30-i határidőre a szolgáltatóktól kapott adatszolgáltatás szerint, tehát az érintett kártyák 32 százaléka szűnt meg – derült ki a lap kérdésére a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságtól (NMHH) kapott válaszból.

A lap a szolgáltatókat is megkereste a részletek miatt. A Magyar Telekomnál szeptember 30-ig jelentkezhetnek azok, akik kicsúsztak a határidőből, de szeretnék visszakapni a régi számukat és egyenlegüket, a cég szerint már mintegy százezren éltek is ezzel a lehetőséggel. Akik ezt az új határidőt sem tartják be, azoknak a kártyáját végleg deaktiválják, bár a fennmaradó egyenleg még egy évig visszaigényelhető.

A Telenor Magyarországnál az ügyfelek túlnyomó többsége jelentkezett időben adategyeztetésre. Új szerződéskötésre egészen 2018. február 28-ig van lehetőség, eddig visszakaphatják a telenoros ügyfelek a korábbi hívószámukat, ekkor azonban a korábbi egyenlegük már nem állítható vissza. 2017. augusztus 31-ig a korábbi telefonszámukat és egyenlegüket is visszakapják az ügyfelek, ha új szerződést kötnek online vagy a Telenor-üzletekben.

A Vodafone szintén a jogszabálynak megfelelően lekapcsolta a nem visszaigazolt kártyákat július 1-jén, ezt követően még több ezren szerettek volna új szerződést kötni. Az új, díjmentes szerződéskötésre a régi számmal és egyenleggel náluk is szeptember 30-ig van lehetőség – közölték a lap érdeklődésére. 

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.