A helyiek egyre nagyobb része elégedetlen, és nyilvánosan fellépnek a bulinegyedben eluralkodott kaotikus állapotokkal szemben. Az indulatok lecsillapítására a VII. kerületi polgármester egyeztetéseket és megoldást ígért – írja terjedelmes összeállításában az átlátszó.hu.

Az erzsébetvárosi képviselő-testület június 16-án elfogadta a VII. kerületi rendőrkapitány, Kiss Szabolcs alezredes tavalyi évre szóló beszámolóját. Ennek ellenére másfél hónappal később leváltották a parancsnokot. A BRFK nem indokolta meg a lépést, de a sajtóban az terjedt el, hogy „beáldozták” a kapitányt.

Hogy a kerület közbiztonsági szempontból valóban segítségre szorul, jelzi az is, hogy az önkormányzat májusban megbízta a Valton-Sec őrzővédő céget a Király utca, Akácfa utca és Rumbach Sebestyén utca által határolt terület civil járőrszolgálat feladatainak ellátásával – írja a tényfeltáró portál. A Valton a hétvégenkénti munkáért a szeptember 17-ig terjedő időszakra húszmillió forintot kap.

Népszavazási kezdeményezés is indult a bulinegyed ügyében, mivel a kerületi lakosok egy csoportja szeretné felülvizsgáltatni a csendrendelet. A helybeliek azt kifogásolják, hogy a belső-erzsébetvárosi vendéglátóhelyek reggel hat óráig nyitva tarthatnak. A kialvatlan lakosok tüntetést is szerveztek, lakógyűlést tartottak.

További részletek az átlátszó.hu-n.

Címlapkép: Youtube

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.