Visszavágja nemzetközi menetrendjét a MÁV-Start, megszűnik például a Várnába és Burgaszba, illetve a Berlinbe közlekedő járat – írja a hvg.hu.

Beigazolódott a szakszervezeti félelem: több külföldi vonalon megszüntetik az Utasellátó szolgáltatásait is. Mindenkinek felajánlanak egy másik "méltányos" munkát, bár a szakácsok és pincérek esetében a vendéglátó-ipari cégek együttműködését kérik – vagyis nekik nincs helyük a vasútnál.

Az Utasellátó szervezeti egység gazdaságos működtetése érdekében több nemzetközi vonaton csökkenti vagy megszünteti a MÁV-Start az étkező- és hálókocsi szolgáltatást a 2017/2018-as menetrend december 10-i életbelépésétől – jelentette be a cég hétfőn.

Azt írták, hogy az Utasellátó az elmúlt években és különösképpen tavaly jelentős veszteséget termelt, ezért részletes gazdaságossági vizsgálatot rendeltek el minden nemzetközi járatra vonatkozóan: hányan használják, mennyit termelnek és van-e jövőjük? Az eredményeket a közvetlen és közvetett költségekkel vetették össze.

További részletek a hvg.hu-n.

Címlapkép: Youtube

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Nem lepődnék meg, ha az Utasellátót valamelyik hordatag "mentené" meg, ó vastag szuper kedvező hitelből és naná, hogy ő lenne a tulaj is!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Cefi
Mikor a zelmútnyócévben megszűnt a Bivajbasznád-Röcsöge közti 2.8km-es szakasz, évi 6 utassal, mekkora ribilliót csapott a fideszcsürhe.
Most tessék mondani, hol vagytok fartúró-orbán segglakók?
Pálinkafőző Rézüst
az egyik legjobb céget is kinyírták..Ehhez értenek a hernyók...
wpym
De a millio fonok es egyeb semmirevalo adminisztrativ figura hatalmas fizetese es premiuma nem kepezi gazdaságossági vizsgálat alapjat...
cs.n.
Mióta olyan fontos a nyereség egy közszolgáltatásnál? A közmédia csatornáit akkor is üzemeltetik, ha a kutya se nézi. Sőt, az utcai lámpák is világítanak éjjel, mindegy, hogy jár-e arra valaki, vagy nem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.