Érdekes fordulat – a kormány-kommunikációval szöges ellentétben álló – a magyar eredettörténetben: a tizedik század környékén muszlim vallásúak lakták Orosháza környékét. Vagyis őslakosokként tekinthetünk rájuk. Akkor most csak hazajönnek? Migráns magyarok?

Forrás: zarojel.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

96 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Bravó! Kiderül, hogy egy csomó muszlim menekült itt keresi az őseit, ergo: nem menekült, hanem őslakos!
A Genyó tökön böki magát, ha megtudja!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
Bravó! Kiderül, hogy egy csomó muszlim menekült itt keresi az őseit, ergo: nem menekült, hanem őslakos!
A Genyó tökön böki magát, ha megtudja!
Cefi
Hoppá! Még kiderül, hogy a fölcsuti egy migráncs? Akkor azonnal átb@ßni a kerítés túlodalára!
Clavigo
Vazzzzze...Mi a gáz ?? A Pharaon prof. is őslakos volt...Milyen jól elvolt a Cigánypáva szomszédságában..
cikicakk55
Na akkor a szép kreol bőrü vezetőnk már cuccolhat is.Ő is egy migráncs a sok közül.Mondjuk a kegyetlen természete meg van hozzá.igaz,hogy nem fejezett még le senkit,de magyarok ezreit hagyja meghalni, vagy szenvedni az éhségtől, a hidegtől,vagy a betegségtől. Ki áll a mikrofon elé és bele hazudik a pofánkba,hogy milyen jól megy nekünk.Szárnyal a gazdaságunk,emelkedtek a fizetések, a nyugdíjak megőrizték az értéküket,stb. Igazán megmutathatnák,hogy lehet ebben a szárnyaló gazdaságban megélni úgy,hogy 125.000 ft egy házaspár nyugdíja és ebből még iskolázzák is a gyereket. Minden Fideszessel azt kéne csinálni,hogy legalább 3 hónapra elvenni tőlük mindent ami van és azt adni nekik amit az átlag magyar ember keres. Abból vegyen lakást "Récsörnek "Franciaországba,csak azért,hogy ne kelljen közösködnie a pórnéppel a kislánynak.
Cefi
@cikicakk55: "nem fejezett még le senkit,"
Ahhoz bátorság és felelősségvállalás kellene. Tapasztaltál-e valaha ehez hasonlót a fölcsuti zsírpingvintől?
division
@cikicakk55: Ha egy házaspár össz nyugdíja 125 ezer forint akkor nem sok mindent csinálhattak aktív korukban, kár ezt is Orbánra kenni.
A másik meg hogy nyugdíjas korban kell iskoláztatni a gyerekeiket? Na persze aki 50 felett vállal gyereket annak erre fel kell készülni...
kokopelli
@division: (14:43)
..vagy az utolsó (orbán alatti) években Lőrinctesónál gályáztak "ß@ré-hugyé"?
írjál még egy-két változatot! Pl.: 52 évesen egyetemre mentek tanulni,a KDNP
ösztöndíjával az uccsó 10 évet egy kath.kolostorban meditálással töltötték el,
vagy csak baxott ß@rul kerestek esetleg betegesen! ...nem kívánt törlendő! :--((
division
@Pálinkafőző Rézüst: Neked mániád ez a név, már nem először írod nekem, azt hiszem már reagáltam erre hogy ne igyál annyit.
division
@Cefi: Jól néztek ki így a hétvégi buli közben. A 4. társatok volt a fotós? Na eddig terjed a szellemi szinted, ez kell ennek az országnak. 2018 - ban feltehetsz majd valamilyen "szoptunk a választásnál" képet is:-))
Cefi
@division: Te tényleg ennyire primitív vagy? Szánalmas.
division
@Cefi: Mert a te képed magas szellemi szintről árulkodott. Nézz előbb magadba utána mondj másról véleményt.
desiro
@Cefi: hagyd már ezt a férget, nem hallod hogy kong a feje, az agy evő féreg is éhen halt már.
division
@desiro: Érdekes bemutatkozás volt részedről, bár nem kérdeztem:-)
Cefi
@division: 16.01. Én végigolvastam a hozzászólásaidat. Az alapján alkottam véleményt. És nem titok, hogy egy bizonyos közösségi oldalon meg is osztom. És még két itteni fajtársadét. Több száz embernek szerzel/szereztek vidám perceket.
division
@Cefi: Életed egyetlen örömétől miért is fosztanálak meg. Nem tehetek róla de ki nem állhatom azokat az embereket akik szerint minden bajukról csak a mindenkori kormány tehet.
division
@dodóka: Fogalmam nincs ki az, nem is értem hogy jött képbe ez a név. Mindenesetre már semmin nem csodálkozom itt.
cikicakk55
@Cefi: Igazad van. Ő sosem mocskolná be a kezét a mélyszegények mocskos kezével,vagy bár melyik testrészével. Végrehajtónak ott a TEK. A csuti csak az őszinte részvétét fejezi ki a családnak.
cikicakk55
@division: Nem mi döntöttük el mennyi adót fizetünj be. A párom műszaki előadó volt 38 évig,aztán a parkinson miatt lerokkantosították. Én 33 évig voltam ápolónő,de egy kullancs csípes okozta agyhártya gyulladás után visszamaradt epilepszia miatt engem is rokkantosítottak. Nagyon szerettem a munkámat,így teljesen depis lettem a munkám elvesztése miatt. A fiunk születésekor 42 éves és teljesen egészéges voltam. 9 vetélésem volt előtte,így ennél a gyereknél sem gondoltam,hogy megmarad,így orvoshoz is majd 20 hetesen mentem el. Nem tudom,hogy csináltam,dw Ő megmaradt. Akkor még meg sem fordult a fejembe,hogy mind a ketten az árokparton kötünk ki,és csak pár jolelkű embernek köszönhettük,hogy a fiunk leérettsegizett és jovőre diplomázik,mint sürgősségi ápoló. Ha mindenki olyan becsületesen fizetné az adót,ahogy mi fizettük,akkor még több talicska pénzt kitudntak volna tolni a hátsó kapun. Egyébként fogalmam sincs milyen jogon dumàlsz bele az életünkbe,de egêsz biztos,hogy a te fwlfogásoddal csak fidess nyalonc lehetsz.
division
@cikicakk55: Hihetetlen hogy aki nem szidja ezerrel Orbánékat az csakis Fidesz nyalonc lehet. Oké, lehet kissé általánosítottam, ezért elnézést kérek. Sajnálom amin keresztülmentetek, a betegség sajnos valóban tönkreteheti az embert. A lényeg hogy nem rátok gondoltam.
verőce21
Feltéve, hogy a mese igaz. De önként tűntek el! "áthelyezték a sószállítási útvonalakat" - tehát ide haza nem jöhetnek!
még látogatóba sem, nincs kihez.
verőce21
@durbincs: Azt nem tudom, hogy borotválja-e a lábát, de a jogi ügyeiket megpróbálja intézni.
Cefi
Megvan az a vicc? Három buzi orbánfasszopó beszélget: azt mondja @durbincs: @division: -nak -milyen büdös ennek a @verőce21: -nek a segge.
www.facebook.com/1506534279599659/photos/a.1506556466264107.1073741832.1506534279599659/1906899826229767/?type=3&theater
Összefújta a szél a szemetet. Ritka undorító és ocsmán csürhe. Eltévesztettétek a házszámot, kis orbánszarok. Itt a helyetek:
fidesznyik.tumblr.com
1magyar
Találtak két kendőt és már itt is lakhattak??? Ekkora hülyeséget!
Cefi
@1magyar: Tessék mán' olvasni a sorok között, és meglelni az iróniát. Nem kell mindent véresen komolyan venni.
1magyar
@Cefi: Sokan beveszik ám a hülyeséget.
eszegfu
@durbincs: ma 00:51 Csak a "rend" kedvéért: a bölömbika egy gémféle gázlómadár és nem tévesztendő össze a bőgő bikával, sőt a hangjuk sem.
dodóka
@dodóka: Szóval akkor áll a Békési meghívás az Amerikai üzemedbe továbbra is ?
Cefi
@durbincs: @verőce21: @division: Hol vagytok nyálas kis senkiházi , kilóra megvehető, hazaáruló, orbánfasszopó kotorékok?
cikicakk55
@division: Köszönöm,hogy nem általánosítsz bennünket. Nem tudom te mennyi idős lehetsz, mikor mi még aktívan dolgoztunk a munkaadó cég vonta a nyugdíjat. Sajnos az én nyugdíjam jóval kevesebb mint a páromé. Ebből is látszik,hogy az ápolónők soha nem voltak megfizetve.Az,hogy téged FideSs nyaloncnak tartottalak,abból alakult ki,hogy aki utálja Orbánt,az rohadt libsi,Gyurcsótány imádó.. Aki viszont az MSZP vagy a DK ellen van,az csaj is Orbán seggnyaló lehet. Az,hogy védted Orbánt nekem ez jött le. Ha még egyszer fifyelmesen elolvasod a hozzászólásom,akkor láthatod,hogy egyik pártot sem neveztem meg a nyomorunkért. A gengszterválrás óta mindegyik párt erősen benne van,hogy már több mint 4 millió Magyar él a létminimum lereméd,de inkább alatta.
quadrocopter
@durbincs: Mi a helyzet fityma? Bonyolult volt a cikk, mi?
Cefi
@cikicakk55: Tudom hogy nem nekem szól. Én sajnos csúnyán és erősen mergjártam a magyar egészségúgyet. De egyet kijelenthetek: A MAGYAR EGÉSZSÉGÚGY AMENNYIRE MÉG MŰKÖDIK, AZ NEM A KORMÁNYNAK, ÉS NEM AZ ORVOSOKNAK KÖSZÖNHETŐ, HANEM AZ ÁPOLÓNÓKNEK/ÁPOLÓKNAK. Minden tiszteletem és elismerésem nekik. Ők EMBERBŐL vannak.
division
@Cefi: Valóban minden tiszteletet megérdemelnek az ápolónők, bár közöttük is vannak olyanok akiknek más munkát kellett volna választaniuk. Arra meg azért kíváncsi lennék hogy ha műteni kellene téged egy ápolónőre bíznád magad vagy egy sebészre? Kérdezted nagyon kulturáltan hol vagyunk, nos a következő a helyzet:
1.Többségünk hét közben tudod dolgozik, nem ér rá itt lógni egész nap.
2.Lehet lassan mindegyikőnk átsiklik feletted, mintha itt sem lennél.
3.Nincs mit reagálni erre az alpári, bunkó stílusra amit itt képviselsz.
Attól még hogy valaki nem Orbánt hibáztatja mindenért még ugyanolyan ember mint bárki más. Szíved joga gyűlölni őket csak nem tudom mi értelme, téged még egyik sem bántott, ahogy te voltál az aki nekem esett először és nem én neked. Én nem gyűlölöm akik baloldaliak, akiknek nem szimpatikus amit Orbán csinál, és lassan itt van 2018, a választás éve, lehet változtatni a fülkékben. Az embereken múlik akarják e a változást. Hamarosan kiderül.
Cefi
@division: Nézd végig a hozzászólásaidat. Nem én estem neked, hozzád sem szóltam. Fingom sem volt, hogy ki a fasz vagy. Te találtál be engem. Ha én rámászok valakire annak nyoma van. Nem kicsit. Ennek is utána nézhetsz.
division
@Cefi: Ne gondold hogy velem jól jár az aki betámad, ritkán élek vissza a hatalmammal, de annak nyomós oka szokott lenni, az pedig nem az ilyen internet féle adok kapok. Tudnék mesélni én is ha akarnék. Ha mindketten értelmes embereknek gondoljuk magunkat, akkor talán lehetne nyitni egy új lapot. Mit szólsz hozzá?
Cefi
Azt,hogy tanulj meg olvasni. Én le sem szartalak. Te szálltal belém. Ne hogy már megsértódj. Leszarom a meséídet. Mondtam azt is,hogy ne szólj hozzám. Te erőlteted.
quadrocopter
@division: Figyelj szopós! " ritkán élek vissza a hatalmammal..." Megcsókolhatod a heréimet a "hatalmaddal" együtt, de anélkül is!
Egy dupla-adag lószarnak tűnsz, aki nagyot akar csinálni magából, mert soha nem érte el a vágyott szintet!
Vésd fel magadnak kis zuzmó!
GeoCravker
@quadrocopter: Ne becsüld le a hatalmát. Már otthon ül a viaszbábú mellett, amire rá van írva a nicked. A tűk is oda vannak készítve. aztán majd jól megvuduz.
GeoCravker
@quadrocopter: Feltsuthy I. Orbántól is csak azt várnám, mint itteni kedvenc hungaristáinktól.
azt, hogy 40 generációt feltételezve az elmúlt ezer évből sorolja már fel az összes biológiai ősét. A megesett cselédlánytól, a félrekefélő grófkisasszonyig. Az erre járó török, román, német, olasz, orosz, tatár, haderők tagjairól nem is beszélve.

Nem sok az. elvégre csak 2^39 ősről van szó potom 549755813888 emberről.
Cefi
@GeoCravker: "Aszongyaja parszt: tartoztak nekem, a tek-es rokonyajim elmentek, oszt' behajtották a sarat".
Na elmegy az ilyen hatelemis a halál faszára folyamőrnek.
quadrocopter
@GeoCravker: Már az első "őséről" hazudna a törpecickány!
division
@quadrocopter: @Cefi: Látom minden hiába. Aki hülye az hülyén is fog meghalni, meg remélhetőleg nyomorban.
quadrocopter
@division: Jó a tükröd kis zuzmó, nem torzít!
division
@quadrocopter: Azért zsíros kenyérre futja a közmunkából?
quadrocopter
@division: Tőlem kérdezed, hogy miből élsz?
Cefi
@division: 19.05 most sajnáltatni akarod magad? Mert ha letagadod, akkor HAZUDSZ!
division
@quadrocopter: @Cefi: Azokra jellemző egy országban a lázadozás akik általában képtelenek a normális életre.
Lényegében aki tanulatlan, szakképzetlen, tehetetlen, ill. ellenzéki politikus, ugye neki kötelező.
quadrocopter
@division: Mi a lószart szenvedsz kis zuzmó? A közismert tényeket nem kell bizonyítani, jelen esetben azt, hogy egy nagy pofájú idióta vagy!
Még valami, ami hiányzik neked?
division
@quadrocopter: Nekem semmi nem hiányzik, ne aggódj. Talán egy dolog azért igen, hogy legyen meg a választás jövőre és itt a propin lehessen ünnepelni a Fidesz újabb elsöprő győzelmét:-))
division
@quadrocopter: Nincs szükségem arra hogy szerencsejátékozzak.
quadrocopter
@division: orvosra is költheted, úgy tűnik szükséges is!
GeoCravker
@division: mivan kicsikerület. pintyőkefrász?
GeoCravker
@division: Elhiszem, hogy neked semmi sem hiányzik. Akinek nincsenek igényei, mert egy iogénytelen talpnyaló orbántroll, annak miért is hiányozna bármi? Önálló gondolat? Pfuj. Még belesajdulnaz az a pár neuron ami úszikál az orbánytakonyban.
Cefi
@durbincs: Jó a nickedhez tartozó kép. Pont ennyi lóg ki belőled orbán valagából.Tetszik az őszinteséged. Csak kibaszott büdös.
Ajánlott olvasmány: 05.25
Cefi
@durbincs: Tisztelt orbánvalaglakó! Magyarországon vagyunk. Kérem magyarul írjon. Addig amíg nem teszi meg, addig migráncsnak tekintem, akinek a kerítés túlolfalán a helye.
eszegfu
@durbincs: Akkor Ön még nem hallotta a bölömbika hangját... az igaz, hogy nem cérnavékony, de nem is olyan erőteljes, mint egy bikának, talán a "dallama" hasonlit... szerintem az sem véletlen, hogy a népies nevek között szerepel a "vizibornyu" is, ezzel jelezve: inkább egy borjuhoz hasonlitható a hangja. Ez az én véleményem, az Öné meg más.
kokopelli
@Cefi: ..te "nem itt lakó".Én is azt mondanám,ha a másik lakásomban
lennék,a fehér-kék zászlajú déli "tartományban",ami ugyan nem helyes,de
hagyjuk!! A Matulának igaza van,mert te nem Romániában lax! ;--))))
..."és LAX az különben is Los Angyalok repülösmezeje" :--)
eszegfu
@division: tegnap 19:39 Azért ez egy kissé elhamarkodott állitás!!! Nincs egyetemi végzettségem, ettől függetlenül nem érzem magamat "tanulatlannak"...továbbá "tehetetlen" sem vagyok, sőt a "normális" életemet is csak magamnak köszönhetem... mégis "lázadok" és nem magam miatt.
eszegfu
@durbincs: Hát nem sikerült... pedig azon voltam!:)
dodóka
@division: Minél többet olvasom a hozzászólásaidat egyre jobban megbizonyosodok, hogy te vagy az Entero, meg a lehet újra kétharmad, meg a tököm tudja még milyen nevekkel futottál itt a propin...
division
@dodóka: Akkor te többet tudsz mint én, mert nekem fogalmam sincs továbbra sem ki az az entero. Mindenesetre mély nyomot hagyhatott itt ezek szerint.
@eszegfu: Miért kellene mások miatt lázadni? Te is elértél magadtól egy szintet, meg még sokan mások is. Soha nem lesz mindenkinek jó úgysem, a világot nem tudod megváltoztatni bármennyire is szeretnéd. Azt meg végképp nem tudom miért vetted magadra a tanulatlant vagy a tehetetlent.
quadrocopter
@division: "Lényegében aki tanulatlan, szakképzetlen, tehetetlen, ill. ellenzéki politikus, ugye neki kötelező.
tegnap, 19:39"

Aha, kis zuzmó, mintha itt a propin is olvashattad, hogy az alacsony iskolázottságúak köréből kerül ki a hordaszavazók zöme!
Nem merted elolvasni?
division
@quadrocopter: Azt olvastam hogy Vona az aki nem akarja engedni pont az alacsony iskolázottsággal rendelkezőket szavazni, ha ezt megengednék hogyan szavaznál?
division
@Pálinkafőző Rézüst: Ezt a baromságot azt hiszem te kezdted itt terjeszteni, nem értem miért jó ez neked, de az ital már csak ilyen, sok mindenre képes, rád meg nagyon erősen hat úgy tűnik. Valahol nem értem miért akarod hogy valami entero legyek, de nem is érdekes, te biztosan tudod (bár nem ártana már kijózanodnod).
quadrocopter
@division: Most jópofizhatsz, te kis "gyengeáram":

- Megszívná a Fidesz, ha az alacsonyan képzettek nem ... - 24.hu
24.hu/kozelet/.../megszivna-a-fidesz-ha-az-alacsonyan-kepzettek-nem-szavazhatnanak...
2017. aug. 4. - A Jobbik nyolc általánoshoz kötné a szavazást, ami nem csoda: ők jól ... Ebből az jött ki, hogy a Fidesznél a legmagasabb az alacsonyan iskolázott szavazók ... van nyolc általános, vagy alacsonyabb iskolai végzettsége.

- "A Fidesz tábora – nem függetlenül a tábor méretének felduzzadásától –
egyre „idősebb” lett, és nyitottabb az iskolázatlanabb, alacsonyabb státuszú
csoportok irányába, annak ellenére, hogy mindeközben a párt hangsúlyosan a
középosztály megerősítését tűzte zászlajára. "(543. oldal)
(www.tarki.hu/adatbank-h/kutjel/pdf/b344.pdf)

-"Ugyanakkor jól látszik, hogy a Fidesz az iskolázott, felső középosztálybeli, városi elit körében máig nem túl népszerű. Annál inkább a vidéki, kevésbé iskolázott rétegek, sőt a modern társadalmakban hagyományosan baloldalinak számító női szavazók körében, így a kutatásban munkásosztálybeli lányoknak nevezett csoport, továbbá a középosztály vallásosabb csoportjai között."
(www.hetek.hu/belfold/201506/terkep_a_magyar_valasztokrol)

Na, most lehet jópofikázni - kis zuzmó! Ugye, hogy rendesen ökör vagy?
division
@quadrocopter: Nehezen hihető hogy pont az alul iskolázottak körében lenne népszerű a Fidesz, hiszen főleg szerintük a kormány az oka annak hogy annyira tehetetlenek meg szegények, az a szemét Orbán meg nem segít rajtuk. Az elitebb réteg miért is kellene hogy a Fidesz ellen szavazzon? Minden intézkedésük elsősorban a jól keresőket segítette eddig is, azaz nem vettek el annyit azoktól akik megérdemelték eddig is a magasabb keresetüket, de általában minden család jobban járt ahol mindkét szülő dolgozik és legalább két gyereket nevelnek. Ez pedig teljesen rendben van, a hangsúly a család szón van.
quadrocopter
@division: - nem hit kérdése, hanem felméréseké!
- az egy gyermekes család is család, ha ketten dolgoznak akkor ketten adóznak is!
- a társadalom nem csak a Fidesz által kiemelt, "elit" rétegből áll!
- az olyan érdemtelen elitről, mint Mészáros Viktor, külön nem is szólnék!
- az orbánista társadalmi csoport a kliens, szervilis társadalmi csoport, amelyiknek más dolga nincs, mint szótlanul tűrni/tapsiokolni jól megemelt fizuért cserébe és nulla bírálat, nulla kritika, mert a Haza Esze semmit el nem b*szhat, semmit el nem ronthat, de amint azt tudjuk a Simicska témában, ha egyszer fordul a széljárás, akkor nagy szopás van kilátásban! Sejtésem szerint Simicska az igazi bombáit még portalanítja, de nem élesíti!
Az egyébként amúgy sem nyitott, paranoiás, gyermetegen konok Orbán, alkalmatlan vezetői posztra, de nincs aki ezt megmondja, meg merje mondani, mert akkor oda az egzisztencia az összes egyéb potyával együtt!
Na, ez messze van a demokratikus vonásoktól! A Fidesz - Orbán nélkül - lehetne egy valóban demokrata - ha nem is éppen fiatal - párt, de Orbánnal soha nem volt és nem lesz az! Orbán, Kisz.titkár korában megtanulta a kikényszerített tisztelet és elfogadás édes ízeit és ezt áthozta magával a hatalomba is!
A népszerűséget egy igénytelen, alul iskolázott csoportnál időleges, piti osztogatásokkal is el lehet érni, csak jól kell ütemezni és időzíteni, amint azt a Bözsi nénik példája is igazolja, mert akkora az igénytelenség, hogy piti 1-2 ezer HUF-os tétel, hatalmas ajándéknak számít, mert eleve a piti igénytelenséget szokták meg, kilátásban sem volt jobb életnívó!
quadrocopter
@durbincs: Vakarcs, tapadj vissza anyád seggére, hogy levegőt is kapj, ha szellent!
quadrocopter
@durbincs: Vakarcs, tapadj vissza anyád seggére, hogy levegőt is kapj, ha szellent!
quadrocopter
@durbincs: Vakarcs, tapadj vissza anyád seggére, hogy levegőt is kapj, ha szellent!
division
@quadrocopter: Abban tényleg igazat adok hogy a választások előtt a nyugdíjasokat, romákat, alul iskolázottakat, stb. minden kormány betámadja, hangsúlyozom minden kormány.
@durbincs: Ha normálisan reagál valaki akkor képes vagyok társalogni, még akkor is ha nem értek teljesen egyet az illetővel.
quadrocopter
@division: Nem a választások előttről van szó, hanem a választókról! Több felmérés, nem egynek az eredménye!
Iskolázatlan, vagy alul iskolázott egyedek esetében lehet hatni az üres, tartalmatlan nemzetizéssel, lehet operálni a légüres hazafisággal akkor, amikor semmi nem indokolja, hogy a hazafiság szólamaival keljen és feküdjön az egyed!
quadrocopter
@division: és te egy ilyen szervilis, csicska-hordagyűjteménynek vagy az elkötelezettje?

"Kitálalt a NER működéséről egy volt fideszes kormányhivatali vezető" (prop.)
division
@quadrocopter: Nem nevezném elkötelezettségnek, inkább vannak dolgok amelyekkel egyetértek, bizonyos dolgaik felett meg szemet hunyok mert engem nem érint közvetlenül. Nem kedvelem a KDNP - t, Mészárost, stb., de az én létemet nem fenyegeti az hogy ők gazdagodnak. Minden kormány a saját gazdagodását helyezi előtérbe ebben az országban, én inkább azt nézem mi az amit ezen kívül csinálnak. Nehogy azt hidd hogy egy másik kormány majd két kézzel kezdené az embereknek a pénz szórni, amit még ellehetne lopni azt el is lopnák.
quadrocopter
@division: Világos, az egódon kívül egyéb "érdemed" nincs, társadalmi kérdéseket feszegetsz, miközben vastagon leszarod a folyamatokat, mert téged közvetlenül nem érint!

"... bizonyos dolgaik felett meg szemet hunyok mert engem nem érint közvetlenül."
Ugye érzed,hogy ez sokat elmond rólad és nem éppen hízelgőket?
division
@quadrocopter: Nem az egó itt a lényeg, az érdemeimet meg nem közlöm itt, a lényeg ebben inkább az hogy minden ember előtt ott a lehetőség. Az én meglátásom az hogy sokan inkább másokban, a kormányokban látják a fő problémát, valahogy maga az egyén sosem jut eszükbe, azaz hogy talán ő is hibás abban hogy nem jut egyről a kettőre. Sorolhatnék ismerősöket is akik a semmiből indultak el és magasra jutottak mert akarták, ha elestek közben újra talpra álltak. Én ezt nagyon hiányolom ma ebben az országban az emberekből, még gyerekeket is azért szülnek sokan hogy pénzt kapjanak utánuk, amit aztán nem is a gyerekre költenek hanem műkörmösre. Lehet ezért engem utálni, szíve joga bárkinek, de azért annál jobban a dolgok mélyére kellene néznie mindenkinek hogy csak Orbán a hibás mindenért.
quadrocopter
@division: Egy olyan politikai és gazdasági rendszerben, ahol nyíltan működtetik a protekcionizmust, semmi nem róható fel az egyénnek, ha nem, vagy nem kellő mértékben boldogul!
Sok kisvállalkozó, ha innovatív és belevág valami újba, kecsegtetőbe, de bebukik, akkor annak vége is van, feltéve, ha nem hordatag! Nagyon jól mutatja ezt a NER-es játék!
A pofátlan és aljas trafikmutyi-földmutyi mindent elmondott az orbánizmus lényegéről, a hordának egyszerűen nulla erkölcsi alapja van bármiben etikus módon megszólalni! Van 7 év tapasztalat a közpénzek kezelésében, elszórásában, és az MNB-s alapítványi rohamokban is, lényegüket, létrehozásukat tekintve!
Az orbánizmus nem működhetne egy egészséges, valóban demokratikus országban, egy Polt Péter nem grasszálhatna szabadlábon, egy Pintér Sándorból nem lehetne belügyminiszter.
Az orbánizmus az összes aljasságával, titkosítási, a köz elől minden fontos információt csak jogerős kiperlés után kiadni hajlandó esztelenségével, sunyiságával, a saját maguk által hozott vonatkozó törvények semmibe vételével, paranoiás üldözési mániájával és pofátlanságával nem lenne orbánizmus Orbán nélkül!
Hogy valójában mennyire kis piti, de nagy pofájú, hazudozó eltartottakról van szó, mi sem példázza jobban, mint a sorozatos meggyalogolások starsbourgi ügyekben, a CEU-ügyben, a "megállítandó" Brüsszel ügyében, az EP néppárti kritikákban, az időnként megborult háttéralkuk nyilvánosságra kerülésében, a NER hamis és hazug színjátékában és lenne még bőven, ha keresnénk!
division
@quadrocopter: Ezzel sosem fogok egyetérteni, mármint hogy maga az ember nem tehet semmiről. Azt hiszem ez az oka hogy eldurvulnak a vitáim sokakkal. Nálunk a családban és általában véve a rokonságban szinte mindenki jól keres a saját tudását kamatoztatva. Amikor valaki megnyitja egy városban a századik kenyérboltot is az valószínűleg belebukik, kreatívabbnak kell ennél lenni sokkal.
quadrocopter
@division: Hát igen, a beállítódásod jelzi a pártszimpátiádat is, protekcionista megtűrt támogatási hatalmi rendszer übereli az egyéni kezdeményező innovatív készséget és akadályozza a lehetőségek kiaknázását is, hisz labdába se rúghat, aki nem vak híve a rezsimnek!
Erre példa trafik -és földmutyi, különben nem lenne jelentősége a Kubatov listáknak és a szekszárdi polgármester sem bukott volna meg hangfelvételen!
Ami végképp pofátlanná teszi ezeket a húzásokat, az a nyílt szembeszegülés hatályos büntetőjogi normákkal, nem kevés Polt-támogatással! A szekszárdi eset a hivatali hatalommal visszaélés kiváló példája - büntetlenül! Egy ilyen, minden jogi és etika normát felrúgó rendszerben mégis mekkora felelőssége lehetne az egyénnek?
Nem 100 kenyérboltos a realitás, hanem az évente becsődölt kisvállalkozások, mert elesnek attól az állami támogatástól, ami kihúzhatná őket a szarból, csak azért, mert Macának, a narancsbőrös' "közszolgának" nyomjunk oda még, hisz a mi kutyánk kölyke! Ez itt a lényeg!
Joggal állapítják meg belföldön és külföldön egyaránt, maffiaállam működik Magyarországon, jó vastag népbutítással - ehhez persze alkalmas alanyok is kellenek! - a jogi normák sárba tiprásával, a sunyi, elfogult, részrehajló törvénykezéssel ( egyéni képviselői indítványok, ha nem megy másként és ezzel a parlamenti vita kiiktatva!) a nemzeti közvagyon haweri átjátszásával, legen az energiaipar, vagy művészeti érték, cinikus kezelése a nyilvánvaló jogos és megalapozott kritikáknak, bírálatoknak.
Egy élhetetlen országot alkotott a harácsoló horda 7 év alatt, miközben azt próbálja bemesélni, hogy amit látunk és tapasztalunk, az csak virtuális!
division
@quadrocopter: Azt írod hogy labdába sem rúghat aki nem híve a rezsimnek (Fidesznek). Inkább fogalmazzunk úgy hogy könnyebb a dolga azoknak akik közel vannak a tűzhöz. Lehetséges hogy akkor én vagyok csak olyan szerencsés hogy legyen bármelyik kormány is hatalmon sosem panaszkodtam? Kicsit el kellene hinned végre hogy a jólét nem mindig kizárólag csak a kormányoktól függ, kicsit nehezen tudom elképzelni hogy az ismeretségi körödben egy gazdag ember sincs aki a munkájával érte azt el. Az a baj hogy az átlag polgár csak annyit lát hogy Mészáros, Habony, stb. hogy gazdagodnak meg sec-perc alatt semmi munkával, és ebből máris általánosítanak és levonják azt a buta következtetést hogy akinek itt jól megy az egy...Nem folytatom, de ez egy hibás szemlélet. Ha valamit jól csinálsz állami támogatásra sincsen szükséged.
quadrocopter
@division: De van az ismeretségi körömben gazdag haver, aki csak azóta gazdag, amióta fideszes, addig alkalmazott volt egy vállalkozásban!
Aztán van jobbikos is...ma már Olaszországban kemping-résztulajdonos!

Ne próbáld úgy beállítani a magyar viszonyokra egyáltalán nem jellemző " munkával minden elérhető" mesét, mintha csak kizárólag akarat és eltökéltség kérdése lenne a normális, európai életszínvonal! Leírtam azt, amit mindenki láthat, ha nem birkahályogos a szeme és van hallása a szekszárdi polgármester mondataira, valamint jár trafikba.
Hány termőföldet "nyert" hordatagot vontak felelősségre azért, mert a földterület csak az állami támogatás felvételéhez kellett, amúgy meg csak virágcserépben látott termőföldet, a traktort keveri a vetőgéppel?
" Na ugye!"

Nincs itt semmilyen hibás szemlélet, történetek és tények vannak, amelyek napvilágra kerültek!
Ángyén professzor, dr. Hadházy , Horváth András volt nAV-os és a legújabb megundorodott volt fidesznyik!
A mesék ideje lejárt.
peterkelemen
A kebabosok is országszerte ott vannak mindenhol már régóta.
division
@quadrocopter: Nem akarom úgy beállítani, de törődj bele hogy ilyen ember is van sok, nem mindenki csaló meg tolvaj, ráadásul az egyik közeli rokonom úgy keres havi milliós összeget hogy ki nem állhatja a Fideszt. Nem mindegy mit dolgozol és azt hogyan végzed, pl. egy kutató, feltaláló meg egy takarító sehol nem keres ugyanannyi pénzt sehol a világon. Inkább az arányokkal van a gond, egy átlag melósnak aki becsülettel végzi a munkáját gond nélkül meg kellene tudnia élni a fizetéséből, és mindjárt nem lenne probléma ha a vezető a dupláját vagy a tripláját keresi meg.
eszegfu
@division: tegnap 12:42 Azért vettem magamra, mert én is "lázadok". Ugy gondolom nemcsak ugy általában "köpködök" a jelenlegi kormányra, hanem a konkrét intézkedéseit nézve látom mennyire nem az egész ország javára történnek a dolgok. Te sem válaszoltál arra a kérésemre, hogy csak egy jó intézkedést hozzál példának. Persze tudom: mindenkinek nem lehet jó, sőt "egyetlen fecske sem csinál nyarat", de ha semmit sem teszek másokért, akkor önző lennék... arról nem beszélve, hogy "egyedül", mások nélkül, "elszigetelve" élni nem lehet.
dodóka
@division: Az Enteró egy mélyen fideszes beállítottságú, de inteligens okos ember volt...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.