Hűtlen kezelés és csalás miatt 22 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte az osztrák bíróság Heinrich Pecinát, aki tavaly bezáratta a Népszabadságot, majd a magyar megyei lappiacot átjátszotta Mészáros Lőrinc kezébe.

Elítélték, de megússza a börtönt a Népszabadságot megszüntető Pecina
Fotó:  Mohai Balázs/MTI

Az osztrák Hypo Bank botrányait feltáró perben múlt csütörtökön négy bankárt ítéltek el Klagenfurtban – írja a HVG az APA osztrák hírügynökségre hivatkozva.

A bíróság bizonyítottnak látta, hogy Heinrich Pecina, valamint Josef Kircher, Tilo Berlin és Wolfgang Kulterer hűtlen kezelést követtek el, és utóbbi kivételével csalásban is bűnösnek mondták ki őket. Pecina azért úszta meg felfüggesztett börtönbüntetéssel, mert bűnsegédnek minősítette őt a bíróság, és figyelembe vette, hogy bevallotta tettét.

Heinrich Pecina és bécsi cége, a Vienna Capital Partners (VCP) tavaly őszig a Népszabadságot is kiadó Mediaworks tulajdonosa volt. Az üzletember bezáratta a 60 éves patinás lapot, a Mediaworksot pedig a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opimus csoportnak adta tovább.

Idén július végén Pecina egy másik cége, a Media Development Management Kft. (MDM) révén a Hajdú-bihari Napló, az Észak-Magyarország és a Kelet-Magyarország című megyei napilapokat is megszerezte, de terjeszkedett az erdélyi médiapiacon is.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
"Perverz onkel" fejű fidesz ge... nyelő szarházi, hogy finom legyek:)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/10/nepszab.jpg
Pecina kolléga, tudja mi a helyzet? Hogy egy 10 éve veszteséges lapra nem költünk. Annyit főleg nem, amennyit a Mediaworks az új arculatra, új webes felületre, költözésre, és legfőképpen új emberek alkalmazására költött még pár héttel is a gyilkosság előtt. Úgy, hogy a nyomtatási terjesztési költség nélkül is vígan üzemeltethető online felületet is lelőjük, a Rogán-Matolcsy és egyéb korrupt seggarc kalandjairól tudósító nyomorult archívumot pedig eltüntetjük. Kár volt egy hetet várni ezzel a sekélyes nyilatkozattal, ám mivel csak erre a szánalomra futotta, immár minden világos. Aki a veszteségét fel akarja számolni, az legalábbis megpróbálja eladni a termékét (lehetőleg nyilvánosan, hivatalosan, az érintettekkel közölve az eladási szándékot), mivel ez az idióta bezárás további százmilliós veszteségeket generál (előfizetők, hirdetők, végkielégítések, megszegett szerződések, hadd ne soroljam). Ne nézzen hülyének minket, szerencsére az ön által kölcsönösen tisztelt Orbán nevű ezt naponta megteszi velünk. Tehát mivel ön annyira idióta, hogy egy tíz éve veszteséges lapot úgy zárt be, hogy maximalizálta a további költségeket és veszteségeket, már csak azt kellene megválaszolni: mennyit kapott pontosan kitől azért, hogy elvágja a Népszabadság (Magyarország vezető napilapjának!) torkát?
quadrocopter
Nyugi, hamarosan magyar állampolgárságot is kap "Pecina professzor" a Népszabi kinyírásáért!
SystemError
"Perverz onkel" fejű fidesz ge... nyelő szarházi, hogy finom legyek:)
Aki Én
Azért szépen lassan, de papírunk lett arról is, hogy a fidesz bűnözőkkel üzletel. ...gyáva, gerinctelen bűnözőkkel.
Aki Én
Most eszembe jutott Szíjjártó apja, aki a kartellezést spionkodással úszta meg.
Húúúú, mi lesz itt ha egyszer mégis buknak...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.