A határon túli magyarok szavazati jogáról kérdezte Semjén Zsoltot a Hír TV. A miniszterelnök-helyettes gyurcsányozott egyet, majd érdekes választ adott.

Semjén szerint van egy népcsoport Magyarországon, amelyik még egy fillér adót sem fizetett életében

Semjén Zsolt azt mondta, még a gyurcsányi időkre nyúlik vissza az az elmélet, hogy Magyarországon csak az szavazhasson, aki itt fizet adót. Ez szerinte azért marhaság, mert 

"PC módon tudnék olyan népcsoportot, pontosabban olyan csoportokat mondani Magyarországon, akik életükben egy fillér adót nem fizettek, mégis abszurd lenne azt mondani, hogy ne legyen szavazati joguk."

Semjén még hozzátette, minden magyarnak született joga van arra, hogy állampolgár legyen, márpedig az állampolgárság és a szavazati jog egymástól elválaszthatatlan. 

Azt, hogy mely csoportra vagy csoportokra célzott, Semjén nem részletezte.

Kósa Lajos azonban azt mondta a 444.hu szerint, hogy a háztartásbeliek és az egyetemisták "csoportjáról" beszélt a miniszterelnök-helyettes.

(444.hu)

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Nincs olyan népcsoport, amelyik nem fizet adót, az ÁFA minden forint vásárlásban megjelenik.

Az itt élő, személyi jövedelemadót nem fizetők keveset, vagy semmit nem keresnek, nem fizethetnek még azt is. Ez részben a kormány bűne, mert nem akarja megoldani a munkahelyek létesítését, pénzt az elmúlt években lett volna rá. Össze kell számolni a stadionokra, látványberuházásokra, kerékpár utakra, kampányra, óriás plakátokra, saját (állami) médiumra, lenyúlásokra, határon túli milliárdokra kiadott összegeket. Hány munkahelyet lehetett volna teremteni ezekből? Nem közmunkások foglalkoztatása, főleg helyi uraságok, polgármesterek céljára fordított munkákra.

Az itt élő, állandó magyarországi lakóktól nem lehet elvenni a szavazati jogot. A kinti magyarok, akik vagy tudnak, vagy nem tudnak magyarul ne szavazhassanak a mi életünkről.

A gyurcsányi időkre utalva, értelmezze jól a szavakat.

Semjén mindig kitesz magáért, bebizonyítja alkalmatlanságát, butaságát.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
Mindenki, minden kiadott forintjával fizet adót. Hogy milyen módon szerezte, az más kérdés.
Erről jut eszembe: Mi van Schmidt Mária cégével, te álszent geci?
Ez az ember olyan buta, olyan alkalmatlan, hogy arra nehéz szavakat találni.
nezelodo
Lehet, hogy az offshore céges politikai barátaira gondolt ott a nagy ház környékén adó ügyben, vagy éppen az adó visszafelé folyása ugrott be neki, pl a füstöeflórik felé, és ahol a kendermag még csak nem is szeplő, de még a koko is elnézhető, maholnap meg erény lesz.
bence
Ő már csak tudja , hisz azok közé tartoznak ők is !
bence
@cs.n.: ! Van hát ! Ők azok akik soha nem fizetnek semmiért semmit ! Paraziták !
kukac50
Van egy csoport az biztos,azok akik adó fizetés helyett TAHO pénzként a sportra ,mészáros Lőrincnek Orbán Viktornak adják az a közpénzt aminek az államkasszába lenne a helye.
Mi kisemberek így látjuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.