Már nem gyanúsítják bűncselekménnyel azt a fiatalembert, aki 50 forintért tudott bérletet venni a BKK online jegyrendszerében – számolt be az RTL Klub híradója.

Már nem gyanúsítják bűncselekménnyel az etikus BKK-hekkert

A Társaság a Szabadságjogokért ügyvédje panaszt tett az intézkedés ellen, amit az ügyészség elfogadott. Határozatuk szerint a 18 éves fiatalember már nem gyanúsított.

Mint megírtuk, az etikus hekker levélben értesítette a BKK-t, hogy 50 forintért sikerült e-jegyet vennie. Erre köszönet helyett a rendszert üzemeltető T-Systems feljelentette, a BKK vezérigazgatója pedig sajtótájékoztatón ment neki.

A hatalmas felháborodásra válaszul a T-Systems Magyarország és a BKK közös közleményben azt írta, a T-Systems Magyarországnak a szigorú belső protokollja miatt kötelező volt feljelentést tenni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
..."az etikus hekker levélben értesítette a BKK-t, hogy 50 forintért sikerült e-jegyet vennie. Erre köszönet helyett a rendszert üzemeltető T-Systems feljelentette,"...

..."a 18 éves fiatalember már nem gyanúsított."...

jóreggelt!
karma1
Akkor lesz csak igazan rehabilitalva ez a fiatalember, ha vegre leszedik rola az "etikus hacker" jelzot, ugyanis a srac a vilagon semmi mast nem csinalt, csak letoltott egy app-ot, es alkalmazta a rendszer altal engedelyezett modon, vagyis ha 50 forintert siman vehetett jegyet (ahogy megtehette volna masik 5 millio ember is, anelkul, hogy "hekkerkedne" ) jegyvasarlasra.
Ha pedig a rendszer szarul volt megepitve, akkor ez - a rendszer hibajabol - megtortenhetett, akkor a hibas rendszer keszitoit kellett volna szepen valagba rugni, es megbuntetni, ha mar mindenkeppen bunosoket akartak talalni.
Remelem, hogy a fiut segito jogaszok ugyvedek olyan karteritesi pert akasztanak ennek a cegnek a nyakaba az artatlanul meghurcolt fiu neveben, hogy attol koldulnak.
Szemet egy jogrendszer az, ahol a vetkesek jelentgetik fel az artatlanokat...
Mindig mondom, hogy a tisztogatast polt kilovesevel kell kezdeni...
elnyomott
Ha a BKK minden protokollját szigorúan betartaná, nem lenne gond a közlekedésben.
ittott
és mi van a rabosítással? törölték?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.