Az állam pénzén gazdagodó haverok számára a határ a csillagos ég, idén tízezer devizaadós ellen indítanak végrehajtást. Betartották szavukat a kormánypárti képviselők, valóban nem vettek részt azon a rendkívüli parlamenti ülésen, amelyen a CEU-törvény hatályon kívül helyezése és a kilakoltatási moratórium megújítása lett volna napirenden. Mivel így határozatképtelen volt az ülés, továbbra is bátran folyhatnak a kilakoltatások.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Csak egy gondolat a néphülyítésről

avagy valami, amit eredményesen csinálnak

Az mno.hu mai vezércikke „Mi a fontosabb?” címmel tulajdonképpen a tegnapi „érdeklődés hiányában” elmaradt parlamenti apropójából elmélkedik. Igazából azt a kérdést teszi fel, hogy „józan ésszel megmagyarázhatatlan, hogy a bajba jutott – jellemzően devizahiteles – adósok problémája miért nem éri el a kormánypártok ingerküszöbét. ”.
Majd megjegyzi, hogy „Pedig lenne okuk segítő kezet nyújtani a lakhatásukért küzdő családoknak. Kevesen emlékeznek rá, de a devizahitelezést 2001-ben az első Orbán-kormány engedélyezte, tehát a rendszer bevezetése mindenképpen a jelenlegi koalíció lelkén szárad.”.
Igen, hogy kevesen emlékeznek rá. Nos ez nem csak így alakult, emögött kemény propaganda, sőt néphülyítés folyt. Amiből a portál is ezerrel kivette a részét. Mi sem jellemzőbb, hogy még most is úgy látja, hogy „Később a szocialista–liberális koalíció megszüntette a kamattámogatott forinthiteleket, ezért emelkedni kezdett a devizahitelek népszerűsége”. Ami mint tudjuk – mármint mi akik nem vagyunk amnéziások – egy kicsit másképp történt. A derék Járay mester a jó Zsiga nem csak a devizahitelt vezette be, de egy olyan hitel-támogatási rendszert is, amely garantálta a fix-kamatot. Azaz amiben nem az ügyfél, hanem az állami támogatás igazodott az aktuális kamatokhoz. Amihez csak úgy mókaként a kormányváltást követően a derék MNB elképesztő – semmivel sem indokolható - mértékű kamatemeléssel járult hozzá, erőteljesen hozzájárulva az államháztartás jelentős gondjaihoz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.