Székesfehérvár is pályázik a 2023. évi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) cím elnyeréséért – jelentette be Cser-Palkovics András fideszes polgármester. A városvezetésnek határozott szándéka, hogy Székesfehérvárt, a valamikori mezővárost, a jelen erős iparvárosát a térség, sőt az ország egyik kiemelkedő innovációs központjává, ehhez mérten pedig kulturális, szellemi gócpontjává tegye, mindennek eszköze lehet maga az EKF-pályázat.

Forrás: zarojel.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
www.facebook.com/justanotherwordpresspage/photos/a.107067403292.95234.14792493292/10155392977353293/?type=3
Merthogy 2020-ig egyrészt van még három év, pénz meg nem annyira lesz, másrészt 2020 után már nincs ingyen pénzeső, csak visszatérítendő támogatás. Miután az eddig nekünk juttatott támogatásokat okosan használták fel a mindenkori kormányok – az Orbán-kormány különösen – ezért összegezzük, mi mindenünk lett nekünk az elmúlt években. Elsősorban van jó sok díszterünk szökőkúttal és macskakővel. Már ahol még nem esett szét az elmúlt öt-hat év viharaiban, mert sok helyen már az átadás pillanatában elkezdett atomjaira hullani a csecse, miután a ráfordítható pénz felét (jó, optimista becslés, de mit tegyek, ha ilyen naiv vagyok) ellopták. Kezdésnek. Aztán a baráti kivitelező még visszaosztott egy keveset, meg hát neki is keresni kell, úgyhogy az alvállalkozó alvállalkozójának az alvállalkozója már alig kapott valamit, viszont neki kellett elvégeznie a munkát. El is végezte (úgy, ahogy) a legolcsóbb anyagokból, a legolcsóbb munkaerővel. Olyan is lett. De kit érdeke? Aztán van nekünk egy egész csomó stadionunk és egyéb sportlétesítményünk (a technika és a végeredmény egyezik a díszkutas-macskaköves projekttel). Itt még annyi a finomság, hogy ameddig egy szökőkutat egyszerűen elzár az önkormányzat, ha nincs pénz az üzemeltetésre és az objektumot majd széthordják a hangyák, a stadionoknak havi költségei vannak akkor is, ha egyetlen sporteseményt sem rendeznek benne. Van egy szépen berendezett (ezt csak feltételezem, de milliárdokból már csak be lehet rendezni egy nyüves irodát) irodánk a budai várban. Van kisvasutunk, amit remélhetőleg a Székesfehérvár-Moszkva-Katmandu útvonalon rentábilis módon lehet üzemeltetni. És igen, 2020-ig minden pénz elkúrnak, mert ők valóban mindenhez értenek, élükön ezzel a vásárhelyi Pinocchionak kinéző, ex-táskahordóból lett nyüves "senkyházyval" Lézer F*szjankóval az élen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.