Lezárták a Slachta Margit rakpartot Budapesten.

Kedden  8 óra körül a Budapest III. kerületében, az Árpád Fejedelem útja 94. számmal párhuzamos útszakaszon, az alsó rakparton egy kisbusz eddig tisztázatlan körülmények között egy HÉV oszlopnak ütközött.

A balesetben egy ember sem sérült meg, azonban a rendőrök a műszaki mentés és helyszínelés időtartamára lezárták a Slachta Margit rakpartot a Mozaik utca és a Margit híd között, a forgalmat a környező utcákba terelik.

(police.hu)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
"Baleset miatt elesett a Slachta Margit rakpart" - ja... meg a budai vár, többször is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@karma1: Azért örülök, hogy nem én vagyok az egyedüli, aki nem tudja ki is volt Slachta Margit!:)) Sőt én még arról sem hallottam, amikor átnevezték a rakpartot...
karma1
@eszegfu: Na latod, Dragam, itt aztan eltunik a tavolsag...:o))) Beleneztem a wikibe, biztosan nagy szemelyiseg volt, dehat nem tanultunk rola annakidejen...:o))) (Pedig en mar koedukalt iskolaba jartam, ami nagyon jo volt.)
CsipkeRózsa
Az átnevezett alsó rakpartok elnevezése:

"A közgyűlés csütörtökön 56 igen szavazattal támogatta a rakpartok elnevezését. Így a budai alsó rakpart neve a Mozaik utca és az Árpád híd között gróf Esterházy János rakpart, az Árpád híd és a Margit híd között Slachta Margit rakpart, a Margit híd és a Batthyány tér között Angelo Rotta rakpart, a Batthyány tér és a Lánchíd között Sztehlo Gábor rakpart, a Lánchíd és az Erzsébet híd közötti szakasz a Nemzetközi Vöröskereszt egykori képviselőjének nevét viseli, így lett Friedrich Born rakpart, az Erzsébet híd és a Szabadság híd között Raoul Wallenberg rakpart, a Szabadság híd és a Petőfi híd között Valdemar és Nina Langlet rakpart lett.

A közgyűlés a pesti alsó rakpart nevét is megváltoztatta: az Újpesti rakpart alsó autóútját a Dráva utcától a Margit hídig terjedően Carl Lutz rakpartnak, a Margit híd és a Lánchíd közötti szakaszt idősebb Antall József rakpartnak, a Lánchíd és az Erzsébet híd közötti szakaszt Jane Haning rakpartnak, a Szabadság híd és a IX. kerület Közraktár utca közötti szakaszt Salkaházi Sára rakpartnak nevezték el."

hvg.hu/itthon/20100603_atneveztek_a_rakpartokat
eszegfu
@karma1: Neked azért ad egy kicsi mentséget a távolság!:) Én is belenéztem... nem is tanulhattunk róla, mert szerzetes volt és az első nő, aki országgyülési képviselő lett... a mai KDNP-hez hasonló (keresztény + demokrata) pártot hozott létre... összeségében a szocializmus alatt ez a hölgy még emlitésre méltó sem lehetett (mert ugye nem volt állami hittanoktatás). Na most már van... és mivel ezt a rakpartot nem nevezhették el "nagymagyarnemzeti"-nek, ezért adták ennek a hölgynek a nevét. (2010-ben szavazta meg a Főv. Önkorm. közgyülése.) A hölgy életét, munkásságát ezzel nem kritizálom, mert nem ismerem... inkább csak az "átkeresztelőket"... hiszen ennél fontosabb dolguk nem volt/van!!!
karma1
@eszegfu: Koszonom az infot, - es a nagyon jo korrajzot is !...:o)))) -, akkor EZERT nem hallottunk rola. Azzal egyutt nem lehetett semmi, ha szerzetes letere aktivan politizalt a materialista politikai eletben...
Haaaat,... Remelem, hogy a GPS-ben benne lesz, ha hazamegyek...:o)))
sokanvagyunk
Még egy kis adalék:
"1920-ban a választást megnyerő Keresztény Nemzeti Egyesülés Pártja (KNEP) színeiben szerzett mandátumot. Magyarország első parlamenti képviselőnője két év alatt elmondott 28 beszédével sokszor kavart vihart a férfiak között. Tevékenysége nem volt ellentmondásoktól mentes, hiszen az árdrágítók ellen hozott bottörvény mellett érvelt, sőt e büntetésnem nőkre való kiterjesztését is sürgette, mondván: 'nem létezhetik olyan gyenge ember, még egy haldokló sem, akinek a botbüntetés valamilyen alakban kiszolgáltatható ne volna'."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.