Az easyJet Velence-Budapest járata miatt kellett riasztani a Magyar Honvédség készenlétben lévő Gripenjeit, mert a pilóták nem jelentkeztek be a légiforgalmi irányításnál – írja az AIRportal.hu.

A Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint egy Olaszországból Budapestre tartó személyszállító pilótái nem jelentkeztek a légiforgalmi irányításnál, ezért kellett a Gripenek riasztani. Miután a vadászgépek azonosították a gépet, a pilóták felvették a kapcsolatot a HungaroControl irányítóival.

További részletek az airportal.hu-n.

Címlapkép: Youtube

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Ezekkel az akciókkal nagyjából ki is merül a Magyar "Királyi" Légierő harcképessége!!!Egy-egy ilyen akció után hét szűk esztendő,mert fogyóban a kerozin!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Hol és mikor érték utól? Remélem nem sértették meg valamelyik szomszéd ország légterét?
justhpeter
@Csizmás Kond: Egy fenét ! Kiabáljanak fel, hogy "állj ! Ki vagy ? és már nem is kell felszállni.
Csizmás Kond
@justhpeter:...szerintem ezt direkt csinálják...
36
Ki kell számlázni a riasztott vadász gépek költségeit a légi társaságnak.
quadrocopter
Ez a Soros...ez a Soros, állandóan próbálkozik az illegális fegyverszállítmányokkal...a magyar "turulok" észnél vannak...
Equus
ha ez így megy, az évi repült 20 órát is meghaladja a M.kir. Légierő állomány pilótáinak ideje. Ez nagyban megviseli a szervezetet és veszélybe kerül a 70 éves nyugdíjkorhatár elérése.
Olcsóbb és célravezetőbb lenne, ha köthelesshy kövér úr parlamenti védőrsége fogdosná el ezeket a már amúgyis rendszeresített hálókkal
eszegfu
Szerintem meg nincs elég pénz a "gyakorló" repülésekre, igy ezek a riasztások beszámitanak.:) Viccen kivül: nem értem a pilótákat miért "felejtenek el" bejelentkezni, sőt a hivásokra sem válaszolnak?!
justhpeter
@Equus: Kérném szépen, ne vicceld el ezt a komoly dolgot. Soros György ugyan már 87 éves, de még mindig mozog a szeme, tehát veszélyes. A gépek meg azért nem jelentkeznek be, hogy a fideSS éber őrserege nem tudhassa amikor a hajtóanyagot szállíttatja a hazai civil szervezeteinek.
justhpeter
@eszegfu: Másik lehetséges válasz, hogy a Gripen pilóták szakszervezete a gyakorló repülések óraszámának növelése érdekében szövetséges kötött a polgári repülés szakszervezetével, csak így álcázzák.
eszegfu
@justhpeter: Nekem is, de ugy látom másoknak is csak ilyen "meredek" ötletek jutottak az eszébe ... a józan paraszti ésszel érthetetlen.
Pálinkás Pál
Ezekkel az akciókkal nagyjából ki is merül a Magyar "Királyi" Légierő harcképessége!!!Egy-egy ilyen akció után hét szűk esztendő,mert fogyóban a kerozin!!
egyvandor
Még jó hogy nem felejtették el hogy ebben az országban le is kell szállniuk. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.