Szijjártó Péter keddi budapesti sajtótájékoztatóján arról is említést tett, hogy elhunyt egy fiatal magyar túrázó Olaszországban.

A külgazdasági és külügyminiszter a tájékoztatón legtöbbet arról beszélt, hogy Európában a biztonsági helyzet soha nem volt ilyen rossz, és a terrorfenyegetettség sem volt ilyen súlyos, mint most.

Meghalt egy magyar egyetemista egy olasz táborban
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Szijjártó szerint a barcelonai és a finnországi volt a legutóbbi támadás, és aggasztó az ezekre érkezett európai reakciók színvonala. Minden ilyen esemény után az európai vezetők részvétüket nyilvánítják, de utána azzal folytatják nyilatkozatukat, hogy "nem hagyjuk magunkat megfélemlíteni", nem hagyják megváltoztatni az európai emberek életét – közölte.

Szijjártó Péter közölte: a nyár azt is megmutatta, hogy elképesztő módon megnőtt a konzuli ügyek száma, a konzuli szolgálat nagyon leterhelt volt, ezért nyolcvannal megemelik a számukat. Az új konzulok Nyugat-Európában, Délkelet-Ázsiában, Észak-Afrikában, a Közel-Keleten és Latin-Amerikában állnak szolgálatba – közölte.

A miniszter a konzuli feladatokról szólva megjegyezte:

legutóbb egy olaszországi nemzetközi táborban részt vevő magyar egyetemista halála ügyében intézkedtek. 

A 24.hu megkeresésére a Külgazdasági és Külügyminisztérium közölte, hogy a magyar állampolgár egy, a liguriai régióban fekvő nemzetközi tábor résztvevőjeként tartózkodott Olaszországban, éjszaka azonban az utat egy szakadéktól elválasztó sövényen átesett és a zuhanást nem élte túl.

Az esetről az olasz rendőrség reggel értesítette a Rómában lévő magyar nagykövetséget, a konzulok pedig azonnal megkezdték a rokonok felkutatását. A sajnálatos hírt a konzul közölte az elhunyt édesapjával, egyúttal tájékoztatta, hogy természetesen minden konzuli segítséget megadnak.

Szijjártó Péter kérdésre azt is elmondta, hogy Csiszár Jenő szeptemberben áll szolgálatba a milánói főkonzulátus élén.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
" a nyár azt is megmutatta, hogy elképesztő módon megnőtt a konzuli ügyek száma, a konzuli szolgálat nagyon leterhelt volt, ezért nyolcvannal megemelik a számukat."

Aha, csókos létszámnövelés! Mert mitől és miért nőtt meg elképesztő módon a konzuli ügyek száma? Ez valahogy kimaradt!
simmering73
Tehát nem azért halt meg mert magyar volt, hanem azért, mert a sötétben átesett a sövényen. Igaz, tarajos sülöm. És ha csiszár ott lett volna, akkor is átesik a sövényen.
Equus
80 teremfocistának lett jól fizető állása... csak szórjátok a pénzt, fiúk... lehet, h már nem sokáig lehet

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.