Nem sokan hittek benne, de végül elkészült a tanulmány, ami a feltétele volt annak, hogy a főpolgármester újragondolja a római-parti gát ügyét.

Ha Tarlós állja a szavát, újratárgyalhatják a római-parti gát ügyét
Fotó: Kovács Tamás/MTI

Múlt pénteken leadták azt a tanulmányt, amit Lányi András filozófus vezetésével készítettek, és a civilek szerint azt támasztja alá, hogy a Csillaghegyi-öblözetet védeni hivatott gátat nem közvetlenül a Római-partra lenne célszerű építeni, hanem beljebb, a Nánási–Királyok útja nyomvonalon.

Korábban Tarlósék is készíttettek egy tanulmányt a Műszaki Egyetemmel, amely arra a következtetésre jutott, hogy az árvízi védvonalat közvetlenül a parton a legcélszerűbb meghúzni. A főváros ezt a tervet támogatta volna, de Tarlós azt mondta Lányi András filozófusnak, ha augusztus 20-a előtt leadnak egy másik, kimerítően részletes tanulmányt, amelyet legalább egy vízügyi szakember is jegyez, akkor a kérdést hajlandó újra megfontolni, és ismét a közgyűlés elé terjeszteni.

A HVG úgy tudja, míg a fővárosnak a part menti verzió alátámasztása mintegy hatszázmillió forintjába került,

a civilek 0 (nulla) forintból összehoztak egy olyan tanulmányt, amelyet neves szakemberek jegyeznek:

a vízügyi részt Dr. Koncsos László, a BME Vízi Közmű és Környezetmérnöki Tanszékének vezetője, a környezetvédelmi és urbanisztikai részt Bardóczi Sándor tájépítész, a szociológiai tanulmányt pedig Tosics Iván városszociológus készítette.

Most már csak az a kérdés, Tarlós István állja-e a szavát.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Aki meg barmit is elhisz tarlosnak, az egy retardalt 3 eves szintjen all...
Kulonben pedig @papa49 es @human beirasa lep eletbe automatikusan...
papa.49
Molyolnak kicsit még a bolondistókék, aztán azt csinálják amit kitaláltak, oszt. jónapot !!!
human
Szerintem az a természetes, ha egy folyónak van ártere. Folyópart és tópart közelébe büfén kívül semmilyen építkezést nem engedélyeznék. A természetes látképet és a látogatók vízparthoz való hozzáférését rontja.
human
@papa.49: Ja. Meghallgatunk mindenkit, meg eljátszák, hogy mérlegeltek aztán megcsinálják amit eredetileg terveztek a haverok. Ez egy cirkusz.
karma1
Aki meg barmit is elhisz tarlosnak, az egy retardalt 3 eves szintjen all...
Kulonben pedig @papa49 es @human beirasa lep eletbe automatikusan...
papa.49
@human: Erre gondoltam én is, pont nem érdekli őket a civil tanulmány, csak arról szól a történet hogy a folyó árterében épült új villák is védve legyenek ... Ott ahol ugye semmit nem szabadott volna építeni ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.