Melles Marcell, az Alapjogokért Központ jogi elemzője kért felülvizsgálatot a Kúriánál Vágó Gábor korrupcióellenes népszavazási kérdésével szemben.

A Nemzeti Választási Bizottság májusban engedte át Vágó Gábor népszavazási kérdését, amely így hangzik: „Egyetért-e Ön azzal, hogy a korrupciós bűncselekmények büntethetősége legalább tizenkét év elteltével évüljön el?” Az aláírásgyűjtést azonban nem kezdhették meg, mert a Kúria értesítette a Korrupcióellenes Szövetség titkárát, hogy valaki felülvizsgálatot kért az NVB döntésével szemben. A nyári ítélkezési szünet miatt ráadásul az egész akció több hónapot csúszik.

Megtámadták Vágó Gábor népszavazási kezdeményezését

Jobbról Vágó Gábor (Fotó: Soós Lajos/MTI)

A Népszava szerint Melles Marcell a beadványában egyebek mellett azzal érvel: azért alaptörvény-ellenes szerinte Vágó Gábor kérdése, mert így a korrupciós bűncselekmények elévülése az életellenes bűncselekményekhez lenne hasonló. – írja a Népszava.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zeta
Csatolnám hozzá a köztörvényes büncselekmények titkosításáñak tilalmát is, pl olajszőkítés. Azt nem tudom, hogy ezt lehet e az Alk.bíróságnál támadni, ha igen , akkor nem értem mért nem támadta még meg valamelyik kortupció ellen küzdő párt?
Vagy igazán az egész rendszerte változást hozó leleplezést nem szabad? Mindjárt megszabafulnánk a korrupt pártoktól, mindjárt lenne pénz az elhanyagolt területekre! Mert az abból szerzett vagyonok is jogtalanok!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
@Nessy: Kötözködés, gáncsoskodás, jogi alapokról!
Nessy
@quadrocopter: Te találkoztál "Joggal" az elmúlt pár évben? Nekem nem igazán sikerült,csak verbálisan, a Fidesz szónokok előadásában.
quadrocopter
@Nessy: Igen, találkoztam a gyümölcsös "jog"-hurttal!
havasigyopár
Mindegy, hogy mikor,ki mit beadványoz, ha a Fidesznek kellemetlen, azonnal elutasítják. Van ahol még csak nem is válaszolnak.
kukac50
Biztos egy korrupt ember volt! NAV vizsgálja azt aki megtámadta!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.