Erdőtüzek oltására alkalmas gépjárművek és vízszállítók beszerzését tervezi a katasztrófavédelem uniós támogatással – tájékoztatta szerdán az MTI-t az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

A 6,1 milliárd forint értékű projekt keretében ötvenhét különböző járművet és négy cserefelépítményt vásárolnak 2018-ban és 2019-ben. A cél, hogy az új vízszállító, tűzoltó, valamint többcélú tűzoltógépjárművek vásárlásával a katasztrófavédelem gyorsabban, modernebb felszereléssel, hatékonyabban tudja felszámolni az erdőtüzeket, ezáltal kevésbé károsítva a környezetet.

A hatékony beavatkozás egyik feltétele, hogy a víz-, illetve oltóanyag-utánpótlás a vízhiányos területeken is meg legyen oldva, ehhez pedig speciális vízszállító járművek kellenek. Az OKF-nek az a szándéka, hogy az erdő- és bozóttüzeket a nehezen megközelíthető helyeken is hatékonyan lehessen felszámolni.

A projekt megvalósítását kiemelten fontossá teszik a klímaváltozás miatt kialakuló vészhelyzetek is.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KisGenyo2
Persze, aztán meg bezárják a kórházakat! Hagy égjen az a rohadt erdő!
papa.49
Hány erdőtűz pusztít jelenleg az országban ???
Csak egy PUSZTÍTÓ van a fütyisz, azt meg nem vízzel kell semlegesíteni, hanem az AK. val mindet !!!
bakegya
A helyett,hogy a külterületi földutakba vízvezetéket építenének TŰZCSAPOKKAL-MERT A SZÉTPRIVATIZÁLT TSZ KAPIRGÁLÓKNAK CSAKKK A FÖLDALAPÚ TÁMOGATÁS KELLETT-A FÖLDRÉSZLETEK MŰVELETLENÜL TELE SZEDERNYÉVEL, ELBOKROSODVA HEVERNEK, vaddisznóTANYA AZ VAN-BENNE A GÁZVEZETÉKEKKEL-MINT PL A BALATONFELVIDÉK ÖNKORMÁNYZÓI IS AKADÁLYOKAT ENGEDÉLYEZNEK AZ ERDEI UTAKON,Nálunk pl 2,5 bár nyomóvezeték lóg ki itt ott a sziklás talajból és azon viszi boldog boldogtalan trélerrel is a felvidék panorámáját is haza.DRÁGA A GÁZ!!!fát lopni meg kellDE HA ÉG AZ ERDŐ AKKOR AZ ÉN CISZTERNÁM PERMETEZŐ VIZÉT CSAPOLJÁK!-MÁR VOLT RÁ ESET MERT IDE 30-ÉVE ÚT SINCS,NEM HOGY TŰZOLTÓ.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.