Barcsay Jenő szentendrei múzeuma olyan rossz állapotban van, hogy az veszélyeztetné a kiállítás képeit. Két éve zárva tartja kapuit Szentendrén a Barcsay Múzeum. A Kossuth-díjas festő- és grafikusművész, pedagógus, Barcsay Jenő munkásságának szentelt intézmény az épület rossz műszaki állapota miatt csak időszaki kiállításokon fogadja a közönséget, az állandó gyűjteményt, a művész két és félszáz alkotását raktárban tárolják. Felújítási terv már van, ám mivel Szentendre „kismúzeumai” egyaránt rossz állapotban vannak, a Ferenczy Múzeumi Centrum (FMC) égisze alá tartozó intézménynek várnia kell a sorára.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A nap kérdése

Az aktualitása az az mno.hu tegnap esti cikke

A portál „Saját magának választott múzeumot, mégis raktárba kényszerültek a képei” címmel számol be az egyébként közismert tény „Két éve zárva tartja kapuit Szentendrén a Barcsay Múzeum” hátteréről.
Meg kell kérdezzem abból a pénzből, amit a derék Kerényi mester eltapsol – többek között Bajer Zsóti „írói” munkássága támogatására hány lerohadóban lévő múzeumot lehetne rendbe hozni!
szaboria1
@RonaGyuri: Egy két vidéki üres stadion helyett inkább erre is kellene költeni.
RonaGyuri
@szaboria1: bocs, de direkt nem akartam átlépni főfejezeteket! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.