A hűvös reggel ellenére ma helyenként már 30 fokot is meghaladhatja a csúcshőmérséklet, hétvégére pedig országszerte visszatér a strandidő.

Csütörtökön délelőtt általában gyengén felhős lesz az ég, a napsütést inkább csak északkeleten, illetve északnyugaton zavarhatják felhők. Csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos idő, felhősebb tájak elsősorban északon, illetve nyugaton fordulhatnak elő, máshol szinte felhő is alig lesz az égen. Csapadék nem várható. Gyenge, mérsékelt lesz a nyugati szél. Délután 25, 32 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Pénteken változékony idõre számíthatunk, a középsõ és keleti tájakon többször erõsen megnövekszik a felhõzet, máshol jellemzõen gyengén felhõs idõ várható. Északon, északkeleten helyenként egy-egy zápor kialakulhat, másutt nem valószínû csapadék. Mérsékelt lesz a délnyugati szél. A legmagasabb nappali hõmérséklet 29, 34 fok között alakul.

Szombaton az idõnként megnövekvõ felhõzet mellett sok napsütésre számíthatunk. Csapadék általában nem alakul ki, legfeljebb az északi tájakon lehet helyenként egy-egy futó zápor. A délnyugati szél mérsékelt lesz. 32, 37 fok között tetõzik a hõmérséklet.

Vasárnap a nyári hõségben egyre több gomolyfelhõ képzõdik, a változóan felhõs idõben több-kevesebb napsütésre szinte mindenütt lehet számítani. Csapadék nem valószínû. Mérsékelt lesz a délnyugati szél. A hõmérséklet csúcsértéke 32, 37 fok között alakul.

Hétfõn gyakran lesz erõsen felhõs, vagy borult az ég, elszórtan futó záporok, helyenként zivatar is kialakulhat. Megerõsödik az északnyugati szél. 29, 34 fokra számíthatunk.

Kedden gyengén felhõs, derült idõre van kilátás, sok napsütéssel. Csapadék nem lesz. Az északi szél mérsékelt lesz. 27, 32 fokra melegszik a levegõ.

Forrás: Időkép.hu

Címlapkép: Pixabay / StockSnap CC0

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.