A színész tegnap Facebook-oldalán jelentette be, hogy nem fogja kifizetni az általa esti altatónak használt füves joint elszívásáért kapott bírságot. Ilyenkor azonban jön a behajtás és a börtönbüntetés.

Mint arról tegnap beszámoltunk, a színész Facebook-oldalán tette közzé kiáltvánnyal felérő véleményét arról, hogy "800 000 alkoholista és 200 000 gyógyszerfüggő " országában őt miért vegzálják fél gramm marihuana elszívása miatt, holott a nikotin károsabb,mint a fű, ő pedig ettől függetlenül is képes felelősségteljesen nevelni a gyermekeit is. Itt jelentette ki azt is, hogy nem fizeti be az ezért rá kirótt 150 ezer forintos pénzbírságot és 172 ezer bűnügyi költséget sem.

Ennek a vége viszont bírósági végrehajtás és letöltendő börtönbüntetés is lehet – mondta el a Bors által megkérdezett ügyvéd.

"Amennyiben jogerőre emelkedik a végzés, a benne meghatározott időn belül ki kell fizetni a büntetést. Ha ez nem történik meg, automatikusan átváltják szabadságvesztésre, amelyet fogházban kell letölteni. A bűnügyi költség összegét pedig végrehajtónak adják ki, letilthatja folyószámláról, vihet autót, ingóságokat, vagy ráterhelheti ingatlanra, el is árvereztetheti azt" – mondta el a lapnak dr. Bacsek György ügyvéd.

Ha igaz, amit Hujber mondott, miszerint napi 2000 forintjával számítják a büntetés átváltását, úgy akár 75 napot is ülhet. Ha azonban úgy dönt, mégis inkább fizet, ezt akár a bevonulás előtti napon is megteheti.

Címlapkép: Hujber Ferenc FB

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Propeller Magdolna
Az már látszik majd az erkölcsi bizonyítványában!
maci0427
És őt nevezik "sztárnak" ! Meg a hasonlókat...! No Comment !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.