A nyugdíjasok munkáját közvetítő szövetkezetek a munkáltatóktól ezért kapott díj uszkve harminc százalékát megtartják maguknak, így a rajtuk keresztül munkához jutó nyugdíjasok valamivel jobban járnak, de nem sokkal. A cégek és a szövetkezetek viszont szép hasznot húzhatnak a dologból.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Ezt írtam már akkor mikor bedobták a köztudatba ezt a legújabb dilijüket, ebből csak a fütyiszesek húznak hasznot a semmire 30 % nem mondom megint kurva vastagon fog a cerka !!!
Én biztos nem állok be közéjük, nem zabáltatom ezt a tetves geci bandát !!!
Equus
@papa.49: majd lesz törvény, h nyugdíjas csak a szövetkezeten keresztül vállalhat munkát.
papa.49
@Equus: Ha addig el nem vágjuk a nyakukat !!!
szaboria1
Egy percig sem volt kétséges, hogy valakik megint jól járjanak. Miért kell szövetkezetet létrehozni? Az a cég aki úgy dönt nyugdíjast is alkalmaz tehesse meg ne megint mások járjanak jól. Megint valakinek a valakijét kellett jó helyzetbe hozni ezzel.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/10/kosa_lajos-1024x768.jpg
Drága honfitársaink, kedves nyugdíjasok! Hát mit látok én itt a szememmel? Kósa Lajos azt
állítja azzal az okos szájával, hogy minden második nyugállományú országlakó verdesi a fenekét a földhöz örömében, amiért majd mostantól szövetkezetbe tömörülhet és visszatérhet a munka édesbús világába. Tegye már fel a pracliját az a kedves, vagy kedvetlen, esetleg teljesen zsémbes olvasó, aki beszélt erről a Lalival, esetleg Harrach Péterrel, vagy magával a fényestekintetű fővezérrel! Vagy bárki mással, aki Mátyás királynak volt öltözve. Kapott valaki ilyen nemzeti inzultációs kérdőívet esetleg? Mert Kósa tutibiztosan igazat mond, az neki régi szokása. Ha ő azt állítja, hogy egymillió nyugdíjas (a kétmillióból) visongva örül ennek a páratlan lehetőségnek, akkor az úgy is van. És én meg is értem, mert ilyen nagyvonalú gesztust egy kormány se gyakorolt még, az biztos is. Ebből is tisztán látszik az a végtelen szociális érzékenység és humánum, ami nekik sajátjuk. Azért elgondolkodnék rajta, hogy miért is nyilatkozgat a kormány és külön Kósa Lajos az én nevemben, az én megkérdezésem nélkül. Azon is eltöprengenék, hogy miért néznek hülyének, miért akarnak kiskorúsítani és miért ugatnak bele az életembe. Ez persze én vagyok, de én soha nem voltam lelkes híve a csordába tömörülésnek, furulyaszóra masírozásnak. De azért ismerek jópár idősebb embert, aki elég önérzetes és bölcs ahhoz, hogy átlássa: már megint hülyének van ő nézve. Megnyugtatásul: nem csak ő. Mindenki.
szaboria1
@Equus: Pontosan így van rajtuk keresztül lehet csak úgy vállalni, hogy a nyugdíj is meg maradjon.
papa.49
@szaboria1: Azért hogy még páran jól megszedjék magukat a nyuggerek hátán !!!
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2016/11/02/nekrolog-az-elvesztett-tisztessegrol-embersegrol/
Csak emlékeztetőül: Nekrológ az elvesztett tisztességről, emberségről.
Egy cinikus, gátlástalan hatalom foglya az ország. Egy hatalomé, amelyet a pénz imádata tart
egyben. Minden egyéb üres fecsegés, népkábítás. Úgy látszik, olyan világban élünk, ahol már a legszegényebbeket is meglophatják azok, akik megfelelő kapcsolatokkal rendelkeznek a politika magas köreibe. A szegénybe a hatalmasságok bármikor belerúghatnak, a nyomorban élők kiszolgáltatva élnek. Esélyük sincs az emberhez méltó életre, számkivetve tengődnek. Azokból, akik tehetnének értük, már régen kiveszett a tisztesség, az emberség. Lenézik azokat, akiknek kevesebb jutott a jóból, akik örülnek, ha kenyeret tudnak naponta a kopott, törött lábú asztalukra tenni. Nem vágynak ők félmilliós helikopterezésre, nem járnak a méregdrágán épített stadionokba, nem utaznak a felcsúti kisvasúttal, „csak” szeretnének emberhez méltóan élni. Ennek az esélyét veszi el tőlük nap, mint nap a lelketlen, embertelen hatalom, jó nagyot rúgva beléjük. Vajon az urak, hölgyek tudják azt, milyen, ha levegőnek nézik őket? Talán egyszer ők is megtapasztalják, hogy abból a magasságból, amelyben ők képzelik magukat, piszok nagyot lehet a nemesebbik testrészre esni. És nem sajnálja őket majd senki… mert tettek érte, hogy ez legyen a sorsuk.
Utóirat: Az Első Magyar Környezettudatos Szociális Országos Szövetkezet, azaz a hajdani ESZOSZ közel háromezer volt dolgozója közül már több ...ESZOSZ ( becsapott emberek kálváriája) ugye mennyire ismerős, analóg a nyugdíjas- és diákszövetkezetekkel.
human
Nyilvánvaló volt, hogy ez a nyugdíjas szövetkezet csak egy lenyúló kamu cég lesz Orbán rendszerében. Van munkaügyi központ, ami ezt a feladatot eddig is ellátta.
a helység kalapácsa
Folyik az eljárás Czeglédy ügyben valami hasonlóért.
Mitől is jobbak ezek a darab szarok?
Mert törvényesítették a törvénytelenséget?
A lopás az lopás, a csalás az csalás, a sikkasztás az sikkasztás, a hazugság az hazugság, hiába a sok törvény, amit a tetteik alapján börtönbe való gazemberek hoznak, formálnak a saját beteg, romlott képükre.
peterkelemen
A nyugdíjasokat sem láttam még egyszer sem tüntetni. Például a görögöket, franciákat igen. Szégyen ez a magyar nép úgy ahogy van tisztelet annak a néhány kivételnek.
quadrocopter
Gyanús is volt ez a hatalmas jóság, mert ezek a barbár f@sz-szopókák személyes haszon nélkül, semmit nem tesznek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.