Veres András győri püspök úgy látja, a lombikbébiprogram mögött tudatlanság áll, és a tudatlanság mértékétől függ, hogy mekkora is a bűn.

Bűnben fogant életekről, az egyházi tanítással össze nem egyeztethető megtermékenyülésről beszélt igencsak erős szavakkal Veres Péter győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke abban az interjúban, melyet a Magyar Nemzetnek adott.

Veres szerint a keresztény értékek mást diktálnak, mint amit a lombikbébiprogram jelent. A megyéspüspök elmondta, a katolikus egyház a fogantatás pillanatától a természetes befejeződésig az élet védelme mellett tesz hitet. 

A lombikbébiprogrammal az a probléma, hogy nem a férfi és a nő természetes kapcsolatában fogan meg az élet, ráadásul pluszmegfoganások is történnek mesterséges körülmények között. A többi embriót vagy lefagyasztják és félreteszik, vagy elpusztítják. A mesterséges megtermékenyítés nem elfogadható a Katolikus Egyház számára

- mondta el a lapnak.

Veres szerint egy lelkipásztor sohasem javasolhatja egy mélyen vallásos katolikus, ám gyermektelen családnak, hogy forduljanak a mesterséges megtermékenyítés felé, ő maga is mindig inkább az örökbefogadást javallotta. Úgy látja, egy-két évvel az örökbefogadás után az ilyen családoknál előfordult, hogy saját gyerekük született. 

A lap kérdésére, hogy mi a véleménye azokról a katolikus párokról, akik mégis részt vettek a programban, a győri megyéspüspök a következőt mondta:

Sajnálattal gondolok ezekre az esetekre, de sajnos azt is tudom, hogy mi, papok is hibásak vagyunk, mert kevés alkalmunk van, hogy erről beszéljünk. Egy templomi közösség nem alkalmas arra, hogy ezekről a kérdésekről beszéljünk, meg kellene találnunk azokat a fórumokat, ahol erről szólhatunk

- mondta el a lapnak és hozzátette: szerinte legtöbbször tudatlanságból teszik azt, amit.

Veres András kijelentette a következőt is az interjúban:

Azt el kell mondjam, hogy a lombikbébiprogram nem járható út az élet továbbadására.

Arról pedig, hogy bűn-t követ-e el az, aki részt vesz a programban, a püspök véleménye a következő:

Attól függően, hogy mennyire volt tudatos részéről a döntés, ennek mértékében a bűne súlyosabb vagy kevésbé súlyos.

(Címlapi kép: wikipedia CC BY-SA 4.0/Thaler Tamás)

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
@Horizont: Ő már csak tudja ...
Lehet, hogy ő volt az első bűnben fogant ? Mint kísérleti alany...
hát eléggé félresikerült !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
@Horizont: Ő már csak tudja ...
Lehet, hogy ő volt az első bűnben fogant ? Mint kísérleti alany...
hát eléggé félresikerült !
Béla333
Neki nem lehet hivatalosan gyereke, akkor másnak se legyen, ha csak segítséggel lehet?
Kis gonosz!
justhpeter
A bíboros úr "embercsempészeti" ügye után a katolikus egyház második embere is megmutatta, hogy a normális ész oly távol van az egyház vezetésétől, mint tőlem a harangöntés.
Mint pogány őszinte tisztelettel nézek a normális papokra. És őszintén sajnálom is őket, de pogány maradok. Nekik is jobb így és nekem is.
qxy
Bűn,? Azok nem azért vannak hogy elkövessük és bocsánatot nyerünk a gyónással? Atyám? és mi van a kis fiú gyermekekkel akik egy kis unga bunga meg mi egymás? ha ez bűn akkor ezért máglya halál járna nem?
Cefi
A lombikbébiprogram minden formája bűn a katolikus püspök szerint.
Az ateista egyház szerint pedig maga a katolicizmus a legnagyobb bűn.
cs.n.
"A mesterséges megtermékenyítés nem elfogadható a Katolikus Egyház számára"
A középkor óta már eltelt néhány év, csak az egyháznak ez nem túlságosan szokott feltűnni.
CsipkeRózsa
"A mesterséges megtermékenyítés nem elfogadható a Katolikus Egyház számára"

A Katolikus Egyház eddig nem is élt ezzel a lehetőséggel.
micfild
@justhpeter: A katolikus egyház a legszemetebb és leginkább emberellenes intézmény a világon.
kokopelli
Elhiszem nekik,mert ők a ministránsfiúkkal próbálkoznak a sekres-
tyében,és ha nekik nem sikerül,akkor másokon se "segéljen" senki!!!
Ivarérett korotok előtt száradjon le a harmadik csökevénylábatok ro-
hadt csuhábabrunzolók! Ámen! :--((
Equus
pispek úr vagy mifene, tessék mondani, mikor tetszett masztrubálni utoljára egyedül. És milyen érzés a papnövendék hímvesszeje a prosztatája környékén?
cs.n.
"az a probléma, hogy nem a férfi és a nő természetes kapcsolatában fogan meg az élet"
Jézus hogyan is fogant meg az ÍRÁS szerint? Nem a férfi és a nő természetes kapcsolatából, ha jól tudom. Akkor az is problémás volt, vagy hogyisvanez?
Zeta
BŰN!
Beszélhetnénk az egyhaz bűneiről, egészen az egyház Jezus utáni működésétől fogva. A lelkiterror uralmáról, amivel megajándékozták a hívőket, a túlvilági élet szép reményében.
A fizikai tettekről már említést sem kell tenni!.
BŰN? Mert valaki a vérszerinti gyerekét akarja nevelni, mert nem érzi úgy , hogy tudna egy gyereket úgy nevelni, hogy nem az ő véréből fakadt? Bűn ? Mert nem álszenteskednek, ahogy teszik , tették a papok, hogy a cölibátus ellenere gyermeket nemzenek? Egy olyan egyházi törvény nevében , melyhez csak Jézusnak nincs köze? Pusztán a vagyon egyházi kézben maradása miatt? BŰN inkább az , amit a papok követnek el kiskorú gyerekek megrontásával, tisztelet a kivételnek.
Ők azt teszik amit helyesnek tartanak, az egyház a cölibátus életben tartásával követ el bűnt , hazugságot, mert az az élet normális folyamatával teljesen ellenkezik.
Gyereket akarnak, sajátot, mindent elkövetnek, amit a természet, a tudomány lehetővé tesz számukra! Mért bűn az , ha saját gyermeket akar magához ölelni?
Ha érezni akarja a növekedő életet magában? Annak minden szépségével, fájdalmával együtt! Hagy legyenek édesszülők!
Pálinkás Pál
Mit magyaráz ez a bazári majom???Főleg hogy a szeretett egyháza a pedofilok gyüjtőhelye...Tényleg megbocsájtó az Ur ,ha ilyen barmokat ilyen pozícuóba helyez!!
Veleda
Nem az egyház feladata a családtervezés, ne mondja meg, hogy hogyan és mennyi gyerek szülessen. Egyre fogy a társadalom, különböző okok miatt, elöregszünk, szükség van a gyerekekre. Ha ez bármilyen orvosi segítséggel lehet csak, akkor ezt bízzák a gyermeket vállaló házaspárra, hogy ebben döntsenek.
Egy olyan ember aki nővel nem érintkezik(elvileg) , ne mondja meg, hogy legyen-e abortusza egy nőnek, vagy milyen úton védekezzen.
Végül.: az álnok képmutató KDNP vonuljon messze a családpolitikától.Bebizonyították már, hogy nem gyermekszeretők és nem családbarátok.
desiro
József és Mária gyermeke, hogyan fogant TE agyament krőzus???
Kookas
@CsipkeRózsa: szívesen olvasnék róla hogy ezt a szar embert megtermékenyítik.
qxy
@desiro: Tudod ezt én is kérdeztem eccer mert hogy oldal bordából lett a Mária is Na meg a szent képek ugye azok festették akik értenek is a valláshoz, vagy azok adták a rendelést akik vallásosak ugye? akkor kiért van Ádámnak köldöke honnan csípték el, vagy ez már hossssszúúúú, Volt egy két pár ilyen kérdésem és a válasz az volt hogy ne kételkedj, higgy. De ha vannak kérdésem, akkor mi van? Hazudnak ezek a papok ha hinni akarok akko csak abban aki oda fenn van
Cicamama55
Azért én ezt nagyon nem értem! Mi köze van egyáltalán hozzá? Honnan szedi ezt? Talán a Szentlélek súgta meg neki?! Foglalkozna azzal, hogy saját köreikben a pedofíliát, mint komoly, létező bűncselekményt felszámolnák!!
Hellcat
Bazdmeg sok családnak csak ez a lehetősége a gyerekvállalásra...
RonaGyuri
sok baromságot mondott már, de hogy miért pont a TUDATLANSÁG???
lampa laz
"Egy templomi közösség nem alkalmas arra, hogy ezekről a kérdésekről beszéljünk, meg kellene találnunk azokat a fórumokat, ahol erről szólhatunk"

Ezek szerint akik templomba járnak olyan hülyék, h ott nem lehet erről beszélni. Ezzel egyetértek, ha ilyen idióta, barom papok lökik nekik az igét mint te is vagy. Rohadt nagy bűnt követett el a szentlélek amikor megszállta vagy inkább meghágta anyádat, mert apàd nem volt a közelébe az biztos.
Hülye pedofilok...
quadrocopter
@nyanya001: A Nap költötte ki...a falról...
Fradigege
Mikor Jézus nem Józseftől fogant meg. Erről mit gondol a püspi úr? Neki úgy sem lehet "hivatalosan" gyereke. Ennek van valami irigy súgallata.
justhpeter
@anka: Ezt még meg is könnyeztem. A röhögéstől még most sem térek magamhoz.
cs.n.
@Cicamama55: Az nem működik. Lepereg róluk. Pont ma láttam egy műsort a Vatikán dolgairól (Viasat History: Tiltott történelem című sorozatban ), amiben igen sok dolog elhangzott, de csak egyben lehetek, lehetünk biztosak: nem lehet kikezdeni őket semmivel, bármi is derül ki. Ahhoz túl nagy hatalom, tán még a "legmasabb világi hely" (by Orbán Viktor) se ér fel addig, igaz, hogy a Vatikánnak kis valószínűséggel vannak atomfegyverei. De pénze és befolyása bőven van, satöbbi. Csúzlival nem lehet bálnára vadászni (mondjuk amúgy sem kéne).
Cicamama55
@cs.n.: Én magát azt tartom abszurd dolognak, amikor 70-80 éves, sőt idősebb férfiak próbálnak pálcát törni a fiatal nők, fiatal párok felett.Amikor olyan emberek szólnak bele családtervezésbe, akik soha, vagy 3-4 generációval előbb jártak hasonló cipőben. Nagyon irritál, ha egy vén ember mondja ki a "tutit" az abortuszról például akár a Parlamentben, akár valamelyik szószéken! Sok olyanba beleavatkoznak, amibe nem kellene, amikor meg állásfoglalást elvárna az ember egy kérdésben tőlük, hallgatnak mint a sír. Én mint hívő ember a mai Magyarországon azt érzem, hogy vezető papjaink a Vatikán és a kormányunk között tinglitangliznak, nem merik nyíltan felvállalni, kit is szolgálnak. A ranglétra alsó harmadában lévő atyák azok, akik valóban az emberek lelkét ápolják, s az Úr szolgálatában állnak...
lópicigáspár
Tisztább lenne a világ, ha ezt és az ilyen okosokat annak idején a kedves mamájuk lenyeli!
iluminati
@cs.n.: Összeharácsolták a nagy keresztes háborúkban...vagy a perselyrázogatásban...minden akinek nem kereszény volt a vallása ki írtottak...
iluminati
@qxy: azért járnak templomba olyan sokan hogy a bűneiket meggyonják???
Dr plágium
És a papoknál sűrűn előforduló pedofília az milyen súlyos bűn?
wagabund
..."A lombikbébiprogram minden formája bűn a katolikus püspök szerint"...

ja...és mi van az ember természetes, evolúciós vágyával, hogy gyermeke legyen, szaporodjon, sokasodjon, utódja legyen? he?..ha lombik, akkor lombik..az is az övé..

de ha bűn, akkor legyen bűn..remélhetőleg neki nincs ilyen gongja..csak a recska, és változatosságnak a prosztatamasszázs...

részlet egy rádió éjszakai műsorából:(gong)

- kedves hallgatóink! sajnálattal értesítjük újságunk szorgalmas rejtvényfejtőit, hogy múltheti keresztrejtvényünkben nyomdahiba történt, amiben a kérdés tévesen így lett leírva: a "szerelem nyílása"..
-a helyes szöveg: a "szerelem nyilasa"...
-ezúton üzenjük a püspök úrnak, hogy a segg szócska sajnos nem jó...

(gong)
-éjfél van, híreket mondunk.
Eladott Ország
És mibe nem akarsz még belepofázni, te faszkalap?
namihami
Ő csak tudja.
Főleg, hogy a ministránsfiúk általában vigyáznak és nem maradnak ""úgy"".
A házvezetőnéni pedig csak egy befogadott, megesett hívőlélek, akin megesik a helyi katolikus potentát szive.
Eladott Ország
Az egyházi tizedet, a dézsmát és az első éjszaka jogát mikor akarjátok bevezetni? Mert a kiskorúak fajtalankodását már bevezettétek b*zdmeg!
Peller Anikó
Jó ég, és ezek az elmeroggyant barmok vezetik az országot.
magyarbakancs
Az elvakultság nem csak a közembernél terjed sajnos hanem a felszentelt isten földi helytartói között is.
elnyomott
A zsigeri reakciók sosem jók.
Egy picit nem árt elgondolkozni elfogultság nélkül.
Ez az egész lombik program igencsak ellenőrizhetetlen. Mert ki tudja, hogy a megfogant életek hol végzik? Hogy elpusztul, hogy be lesz ültetve, vagy éppen tudósok kísérleti patkányaként léteznek ki tudja meddig.
Meglehet, van leendő szülő, aki ennek tudatában talán másként döntene.
A több információ, a felelősségérzet nem okoz annyi bajt, mint a gondolkozás nélküliség.
kokopelli
@qxy: A Káint meg az Ábelt is falrapisálták,és a napocska kiköltötte őket!
Meg ezt a "püspökfalatot" is,akihez képest az én pükpösfalatom egy IBM
Gigaszámítógép!
Már mint kiskölkök sem értettük,hogy a kath.atya házvezetőnője ,aki "hajadon"
volt,hogyan tett szert a vöröshajú csemetéire! A mutterék nevetve kérdezték,
hogy milyen színű az atya haja! Később kapcsoltunk! :--)
36
@justhpeter: Csatlakozom ahhoz a véleményedhez, hogy sajnálom a normális papokat. A normálisakból,-úgy tűnik- nem lesz püspök, viszont teszik a dolgukat a vidéki településeken.

A püspök úr, talán elfelejtette, hogy pár hónapja még a papi hívatások csökkenése miatt kesergett a 24.hu-nak és azért a gyermek születések számának csökkenését is felelőssé tette.
Aki Én
@Béla333: Persze, hogy nem lehet gyereke, nézd meg a tekintetét és a száját. Súlyos titkokat rejt ez a kisfiú kedvelő kretén.
Aki Én
Egyébként meg ki nem szarja le a véleményét egy beteg lelkületű, sosem bizonyított dologban hívő, mégis egész életét ennek szentelő valakinek?
Ki ez, hogy ítélkezzen? A lombik életet is isten adta, vagy nem? Majd ő szelektál mi isten műve és mi nem?
Miért adnak teret egy ilyen ostoba fasznak?
Mert nem az a bűn, hogy a fogantatás legkisebb esélyével sem rendelkező kisfiúkat használtok beteges vágyaitok kiéléséhez, mi???/tisztelet a kivételnek
wagabund
@elnyomott: 9.08. igazad van.

de azért szabadjon megjegyeznem, hogy van egy népi bölcsesség: -amiről nem tudunk, az nem fáj!

..ezért is tanácsos minden szembejövőnek köszönni...sosem tudhatni, ki az igazi apuka
elnyomott
@wagabund: - én csak annyit akartam, hogy aki fontos dologról dönt, szerezzen minél több infót.
Ami meg az "igazi apukákat" illeti - úgy látszik, egy férfit kevésbé érdekli, hogy van-e édes gyereke.
A nők talán megfontoltabbak, felelősebbek ha saját gyerekről van szó, akárha lombikban is fogant.
namihami
@elnyomott: Felvetésed biztos tartalmazhat igazságokat, de...
Gondolj arra a nőre, családra, akik sokszor az állami segítség (mert van, el kell ismerni) mellett olykor-olykor még több tíz-esetleg százezreket költenek azért, hogy ""család"" lehessenek. Biztos vagyok benne, hogy ezt egy olyan család, ember képtelen megérteni, akinek a gyerek a ""hagyományos"" úton is megfogant.
Ne vegye el, főleg ne egy ""ilyen"", a lehetőséget azoktól, akiknek csak ez maradhatna. El tudom képzelni, hogy egy olyan család, amelyik tényleg hisz is Istenben, az esetleg milyen kétségek között hallgathatja egy egyházi ember ilyen nyilatkozatát.
Bár lehet, hogy az igazi hívő meg se hallja ezt. Ahogy Moldova írja:
""Aki túl hangosan imádkozik a templomban, az nem Istenhez szól, hanem a szomszéd padban ülőkhöz.""
elnyomott
@namihami: Nem tudom, milyen nyelven írjam már le: a gondolatom nem mindenkire nézve kötelező érvényű. Van, aki így gondolkozik és van aki úgy, van akinek ilyen gondja van és van, akinek olyan. Arra utaltam, hogy mindenki maga döntsön anélkül, hogy kárhoztatnák.
Tehát ha az egyikféle gondolkozásmódra hivatkozol, az nem zárja ki, hogy a másféleképpen gondolkozó ne cselekedjen másként.
Többször már nem írom le!
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/08/25/boven-itt-lenne-az-ideje-az-egyhaz-megreformalasanak/
Bőven itt lenne az ideje az egyház megreformálásának. A petesejt önmagában nem élet, csak annak lehetősége. A sperma nem élet, csak annak lehetősége. A megfogant petesejt az anyaméhen kívül nem élet, hanem annak lehetősége. Élet akkor lesz, amikor menedéket lel az anya testében. Egy lombikbébi programban megfogant és megszületett gyermek éppen olyan, éppen annyira érték és éppen annyi lehetőséget hordoz, mint egy természetes úton fogant gyermek. Ezt kétségbe vonni, elítélni, bűnként meghatározni az élettől, de azt gondolom, hogy Istentől is idegen, torz gondolat. Akkor is, ha egy megrögzött ateista, de akkor főleg, ha egy egyházi vezető mondja. Bőven itt lenne az ideje az egyház megreformálásának, mert – szemben a lombikbébiprogrammal – súlyosan életidegen és egyre kevesebb köze van bármihez, ami emberi.
Nessy
Azért, hogy ki az apuka, nem csak a lombik bébikre vonatkozik esetenként! Semper certa Mater! Az anya biztos, mondták már a régi rómaiak is!
Az egyház minden ellen tiltakozik. Az aktív eutanázia ellen is, de a jelenlegi kormányzati passziv eutanázia ellen egy szavuk sincs!
Egy férfi sohaem fogja megérteni, hogy a nők két dologért mindenre képesek! Legyen gyermek, vagy ne legyen!
elnyomott
@Nessy: - egy férfi, ha nem akar gyereket, tegyen róla önmaga is. Ha nem, akkor kiszolgáltatott, akár a nő.
És hogy ki mi ellen tiltakozik, nem releváns egy adott esetben. Én legalábbis most és itt az adott témáról alkotok véleményt és nem általában az egyházról.
mackoka46
Nyilván a püspök atya a teológiához jobban ért, és jobban átlátja mitől is bűn a bűn.
Azonban azt nem tudom elképzelni, hogy püspök úr ne látná ennek a szégyentelen botrány ország vezető politikusainak égbekiáltó bűneit. Ezekre is legyen szíves rávilágítani, míg nem késő, mert megint úgy jár az ország az egyházzal együtt, ahogyan annak idején az átkosban.
Sámannus
Egy szó mint száz, sokkal jobban hasonlíthatóak a mai lombikbébik Jézushoz, mint ezt az elme roggyantat. Ha az emberi értelmet Isten ajándékának fogadjuk el. Vagyis kevesebb a hazugság a történetben, nem a teológusok építik fel a gólyamesét.
qxy
@iluminati: Eccer disznót vágtam egy igen vallásos családnál. 8 óra, munka abba hagy, irány a templom. Csak néztem. Dél, munka abba hagy irány a templom. Hatig csak el húztam mert addig nem csinálhattam semmit. Kiderűlt hogy a nacsasszony volt a pap kurvája és igen csak szerették egymást
F_Viktor
Nagyon orulok, hogy a puspok nem koveteli meg a porbol es bordabol valo gyermek nemzest.
iluminati
@qxy: Ohh nekem mondod...mikor megyek melózni látom kik azok akik jönnek mennek ki be a templomból...Mesélték ,hogy a tisztelendő úr vásárolgatott unicum és egyébb márkás italokat s megjegyezték neki hogy talán nem erre kellene költeni a hívők pénzét!!! :-)
quadrocopter
Püspököm!
- a Föld lapos,
- A Nap forog a Föld körül,
- a tudomány az ördög műve,
- a betegségek boszorkányságra utalnak,

Így megfelel?
kamazuka
A győri püspökség reiszmestere nyilatkozatában kifejtette,hogy bár az ő fogantatása nem ördögtől való volt,és hogy a vetélések gyakorisága a családjában nem számottevő.
Ennek ellenére beismerte,hogy a legmélyebb egyházi gödör,a pátriárka.
Eladott Ország
mork.nyugat.hu/Scopes/nyugat2015/var//improxy/NyugatVGAPicture/23/81/238124_dr._veres_andras_interju.jpg
Hiába éhes disznó makkal álmodik! Én nem állítom, hogy a cölibátus elfajzottá teszik a
papokat, de nyilvánvaló, hogy bizonyos hajlamokat erősít. Egyáltalán aki hivatása miatt
képtelen a családi élet nagyszerű, ám végtelenül nehéz útját járni az miért beszél bele, hogy és
miképpen kéne ezt csinálni. Holnap talán megint lapos lesz a föld? Esetleg a ki nem ismeri el a papság mindenhatóságát, akkor a francia inkvizícióihoz hasonlóan akár egy városnyi embert halálra ítélhet? Amikor az egyházi katonai parancsnok megkérdezte, hogy mégis miről ismeri fel az eretnekeket, azt válaszolta a pápa, ne törődjön vele, mindenkit kardélre kell hányni, majd Isten kiválogatja az ártatlanokat a mennyországban! Püspök úr belebeszélnek a laikusok az egyházi szertartásokba? Ön honnan veszi a bátorságot, hogy belebeszéljen a tudomány dolgaiba? Vannak dolgok amikor igenis etikai kérdések merülnek fel, mint például az emberi klónozásnál, ahol felmerülnek etikai kérdések és tiltja a tudomány és az egyház is elítéli joggal, de a lombikbébi program pont a családok és az emberiség érdekeit szolgálja! Püspök úr javasoljuk mi civil emberek vallásosak és materialisták, hogy foglalkozzon egyházi
dolgokkal és amennyiben ez nem lenne Önnek elég, akkor ott van még mindig a misebor!
Az minden esetre biztos, hogy sok meddő - akár keresztény - szülőknek segítség a lombikprogram, aminek segítségével Magyarországon évente 1500-1700 baba születik. Az OEP 5 beültetést támogat, de van, hogy ezek közül egyik sem vezet eredményre. Az ilyenkor tovább próbálkozó szülők egy kezelésre 300 - 500 ezer forintot is kifizethetnek.
anka
@F_Viktor: - csak a fizessmaffia' a porráválást...:(
1magyar
Szerintem meg az a bűn amikor szexelnek össze-vissza a primitív, buta, szegénységben élő afrikai barbárok a hozzák világra 10 -esével a szerencsétlen gyerekeket további szenvedésre.
eszegfu
Tudomásom szerint a "lombik-bébi" program M.o-n azt jelenti, hogy a pár női tagjától petesejtet, a férfi tagjától pedig férfi ivarsejtet "vesznek", ezeket válogatják és a legjobbnak itélteket pedig "összeeresztik", majd több embriót visszaültetnek a nőbe...vagyis nem egy "idegen" férfi ivarsejtjeit használják. Szerintem az igy született gyermek u.ugy a pár saját gyermeke -- hordozza a génjeit is -- , mint a természetes uton megfogant gyermek. És, hogy mit kell "kiállniuk" jó pár évig ezeknek a pároknak, csak az tudja, aki ezt már végigcsinálta... menjen a fenébe a püspök "úr"!!!
Eladott Ország
kanadaihirlap.com/2017/08/25/veres-puspok-a-lombikokrol/
Miközben a püspök megállapítása más tekintetben is elég necces. A méhen kívüli megtermékenyítés lehetőséget adhat a genetikai sérülések kiszűrésére is. Aki erre tudatosan, és indokoltan vállalkozik, az a családjában esetleg előforduló, az emberhez méltó életvitelt esetleg korlátozó károsodások csökkentésére is vállalkozik. Innen nézve az emberhez méltó élet biztosítása is tekinthető bűnnek a katolikusok szerint? Esetleg csak a püspök szerint? Ha nem, akkor a határt valószínűleg nem ezen a ponton kellene meghúzni. A lombikbébi programokkal tehát közel az a helyzet, mint a genetikailag módosított organizmusokkal. Mindent egy kalap alá véve, és kategorikusan elutasítva, elég ostoba véleményeket sikerülhet artikulálni.
Eladott Ország
nepszava.us/veres-puspok-szerint-bun-a-lombikbebiprogram/
Továbbá végtelen szomorúsággal tölt el bennünket, hogy a megyéspüspök nem olyan témakörökben próbálja a saját és hívei lelkiismeretét felébreszteni, illetve ébren tartani, amelyek sokkal testhez állóbbak volnának egy egyházi vezetőhöz: felszólalhatna a társadalom számkivetettjeinek – hajléktalanok, romák, mozgássérültek, idősek, stb. – kirekesztése és megalázása, a menekültek démonizálása, a kormánynak nevezett maffia könyörtelen harácsolása és elnyomása vagy mondjuk az antiszemitizmus ellen.
Veleda
@eszegfu: És mennyi fiatal házaspár választja ezt a megoldást, akik évek óta hiába várják a gyermekáldást!
mackoka46
Semmi baj püspök úr ! A kompetens botrány kurmány már feloldozott bennünket !
Megvédett már megint bennünket.
Lepényleső
Az egyház nem is létezne tudatlanság nélkül,ahogy a politika sem,ahogy a képviselőik sem.
Most meg ez a baj?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.