Eltűntek a drogos fiatalok és az erőszakos kéregetők a Stadionoktól, és az 1-es villamos vonalán is béke honolt csütörtökön. Az ok: nagy létszámban szálltak ki a rendőrök a környékre.

Az utóbbi hetek áldatlan állapota után csütörtökön szinte már idilli volt a helyzet a Stadionok megálló környékén a Magyar Nemzet cikke szerint. 

A területen egyetlen drogtól begőzölt embert sem lehetett látni, mint ahogy erőszakos kéregetők sem rohamozták meg azokat a gyanútlan embereket, akik véletlenül épp ott vették elő valamiért a pénztárcájukat. Vasárnap egy holttestet találtak a Puskás Ferenc Stadionnál, kedden 18 embert vittek kórházba valamilyen új pszichoaktív szer használata miatt onnan.

Idill lett a Stadionok környékén – rendőrök lepték el a területet

Egy feltehetően drogot fogyasztott férfit látnak el a mentősök a Stadionoknál rendőri biztosítással augusztus 20-án

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A cikk szerint a droghasználók eltűnésének oka egyszerű: bekeményített a rendőrség és óriási létszámmal szállt ki a környékre, több mikrobusznyi egyenruhás hemzsegett a területen.

Az idilli béke az 1-es villamos egy részére is kiterjedt (pár hete több inzultus is érte az utazókat, egy nőt megtámadtak, egy másik mellől a kutyáját rúgták le a szerelvényről). 

Idill lett a Stadionok környékén – rendőrök lepték el a területet

A Hős utcai telep egyik része

Fotó: Google Street View

"A hírhedt Hős utcai megállóban is rendőrök álltak, ahogy a drogelosztónak nevezett utca bejáratát is egyenruhások őrizték. A Népligethez közeledve aztán csökkent a rendőri jelenlét, a Vajda Péter utcánál" a cikk szerint azonban már kezdtek feltünedezni a herbálosok, a népligeti aluljárónál pedig már nem lehetett rendőrt látni.

A Hős utcában szerdán fogtak el egy helyi drogdílert a rendőrök. A Hős utcai telep egyébként annyira meredek hely a cikk szerint – dacára annak, hogy mind a Készenléti rendőrségnek, mind a Terrorelhárítási Központnak a közelben van a laktanyája –, hogy oda a mentő is csak rendőri biztosítással megy ki. De a nem helyi dílerek sem merik betenni oda a lábukat.

(Címlapi kép: MTI/Mihádák Zoltán)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.