Visszaesett 28 havi csúcsáról a forint euróhoz viszonyított árfolyama csütörtökön, miután a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Reuters hírügynökség kérdéseire megerősítette, hogy kész tovább lazítani a monetáris kondíciókat. Az euró 304,36 forinton állt délután négy órakor, napi szinten 0,56 százalékkal drágult a közös európai fizetőeszköz. Napközben 301,72 és 304,88 forint között alakult az árfolyam. Az MNB-nél a Reutersnek azt mondták, hogy a keddi kamatdöntő ülés után kiadott közleményének szövegezésével világosan jelezte, hogy kész tovább lazítani a monetáris kondíciókat nem konvencionális, célzott eszközökkel. A szövegezésben a korábbi közleményhez képest annyit változtatott a jegybank, hogy elhagyta azt a feltételes kitételt, miszerint további lazítás várható "amennyiben az infláció tartósan elmarad az inflációs céltól". A forint euróhoz viszonyított árfolyama nagyjából két éve szinte mindig a 305-ös szint fölött állt, de az utóbbi két hónapban folyamatosan erősödött, és...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: quadrocopter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Na a fiúk felkészültek bőségesen bevásároltak mindenből jöhet a drágulás, mi meg nézünk mint a hülye gyerek a moziban !!!
simmering73
Nem szeretem a szupererős forintot, mert akkor egyre kevesebb jut a bevásárlókocsiba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.