Ha a szakszervezeteknek nem sikerül megegyeznie a Tescóval, a dolgozók szeptemberben bármikor sztrájkba léphetnek.

Ha nem sikerül megegyezni a munkáltatóval, akkor a dolgozók szeptemberben bármikor sztrájkba léphetnek a Tescónál – mondta Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: a vállalattal a következő egyeztetés augusztus 30-án lesz.

Bubenkó Csaba a munkavállalói érdekképviselet követeléseinél példaként említette a 25 százalékos béremelést, valamint a létszámkérdés megoldását. Utóbbinál megjegyezte, hogy Magyarországon a kereskedelmi ágazatból 25 ezer – 30 ezer ember hiányzik.

A szakszervezeti vezető arról is beszámolt, hogy a KDFSZ egyesítette a Tescónál működő másik munkavállalói érdekképviselettel a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével (KASZ) a sztrájk követeléseiket, amelyeket már el is jutattak a munkáltatóhoz.

(MTI)

(Címlapi kép: wikipedia CC BY-SA 3.0/Mtaylor 848)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zeta
Csak már valaki elkezdené, úgy istenigazából, hogy elinduljon más is. Mert érdekes módon, most senki sem sztrájkol. Nem sztrájkolnak a gazdák , hogy ellopták tőlük a földet. Jakab most hol van ? Nem sztájkolnak a vasutasok, pedig már nincs Gasko, hogy Orbán utasításait végrehajtsa!
Kookas
@Zeta: ahogy a bkv úgy ők sem fognak sztrájkolni .csak a nyálverés megy ezerrel.pedig de szép lenne 3-5 napos le állás. és hatása is lenne !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.