Kulcsár Attila néhány hetes fogvatartás után pénteken hajnalban elhagyta a tököli büntetés-végrehajtási intézetet – értesült az MTI a helyszínről.

A csaknem másfél évtizede, 2003-ban kirobban brókerbotrány büntetőperében idén tavasszal született meg a jogerős ítélet, melyben öt évre ítélték Kulcsár Attilát. Ám a büntetőeljárás során korábban elrendelt különféle kényszerintézkedések – előzetes letartóztatás, házi őrizet, lakhelyelhagyási tilalom – beszámítása miatt Kulcsárnak idén nyáron már csupán néhány hétre kellett visszamennie a börtönbe.

Kulcsár Attila, a K and H Equities egykori vezető brókere és társai ellen 12 éve, 2005-ben emelt vádat sikkasztás és más cselekmények miatt az ügyészség. E szerint 1998 és 2003 között a K and H Bank brókercégénél Kulcsár Attila rendkívül magas hozamokat ígérve, offshore cégeken keresztül jogosulatlanul forgatta az ügyfelek, köztük egyes állami vállalatok, önkormányzatok pénzét. A vádhatóság szerint az elkövetési érték 23 milliárd, a kár több mint 8 milliárd forint volt.

A Fővárosi Bíróság a 2006-ban indult büntetőperben 2008-ban kihirdetett első fokú, nem jogerős ítéletében Kulcsár Attila elsőrendű vádlottat sikkasztás és más cselekmények miatt nyolc év börtönre és 230 millió forint vagyonelkobzásra ítélte. A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla azonban 2010-ben megalapozatlanság és eljárási hibák miatt új elsőfokú eljárásra utasított, ami újabb fél évtizedig tartott. A megismételt elsőfokú eljárásban a Fővárosi Törvényszék hat és fél évre csökkentett Kulcsár szabadságvesztés-büntetését, a vagyonelkobzást helyben hagyta.

A 2015-ben kihirdetett elsőfokú ítélet azonban fellebbezések folytán nem emelkedhetett jogerőre, másodfokon ismét a Fővárosi Ítélőtáblára került, melynek Debrecenben eljáró tanácsa idén márciusban kihirdetett jogerős, másodfokú ítéletében jelentősen tovább enyhítette több vádlott büntetését. Kulcsár Attila esetében például öt évre mérsékelte a büntetés időtartamát, így a kényszerintézkedésben töltött időt figyelembe véve már alig maradt a szabadságvesztésből.

A tábla márciusi, szóbeli indoklása szerint a büntetések kiszabásánál figyelembe vette az eljárás rendkívüli elhúzódását, továbbá, hogy Kulcsár Attila beismerő vallomása "nélkül csak nagyon kevés tényállást lehetett volna megállapítani".

(MTI)

Címlapkép: Youtube

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CHEWBACCA
@Horizont: Meg a 3000 milliárdos magánnyugdíj-vagyon?!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bakegya
@Horizont: ja kérem akinek a MAGYAR KÜLÜGYES ÉS EGYBEN BELÜGYES MINISZTER ,szígyártó petike a barátja és sporttársa azt az orsos mészáros kurmányzó úr ki-és megmenti !!! A A SINTÉR EL NE VIGYE-POLTNAK MEG NEM ÜGYE!-
quadrocopter
"Hallgatni arany"...legalábbis rövid sitt!
bakegya
@Horizont: van ebben minden,még önkéntes halál eset is-a tartalmi kérdések ,az ilyen csalásoknál sose kerülnek nyilvánosságra.ÜGYÉSZ,VÉDŐ EGY CSÁRDÁBAN-A KÁROSULTAKKAL PEDIG NEM FOGLALKOZIK SENKI.Így jártak---DE A soros a spekuláns...de bennem fölmerült már aznap amikor az orbán előre kotyogta a frankót,Ő UTASÍTOTTA A Z ILLETÉKESEKET,LÉPJENEK GYORSAN!!!mAGYAR DOKTORNÁL,MÁR EZ A ROSSZUL IDŐZÍTETT LOTYOGÁS IS BIZONYÍTÉK.A KÜLÜGYMINISZTÉRIUMNAK MILYEN TŐZSDEI BEFEKTETÉSEKET LEHETETT ESZKÖZÖLNI,az nem fontos-a kezelője nyilván ezért lett öngyilkos.NAAAGY FIDEss móka ez is.
a helység kalapácsa
"Van egy régi mondás: ha egyszer ölsz, gyilkos vagy, ha milliókat, király, ha mindenkit, Isten."

Átfordítva:
Ha keveset lopsz 20 évet kapsz.
Ha sokat lopsz, 10 évet.
Ha mindent ellopsz talán egy év felfüggesztettet.
CHEWBACCA
@Horizont: Meg a 3000 milliárdos magánnyugdíj-vagyon?!
Béla333
Kulcsár nem borított nyilvánosan egy politikusra se, ezt a mocskos szemét korrupt bűnöző politikusaink ezzel a nevetséges ítélettel hálálták meg neki!
(Lásd még Princz/Postabank Gábor hasonló ügyét-Ha nekünk ez kell, ezt kapjuk!)
a helység kalapácsa
Bullshit.
Egy több az ember.
Egyre több ember gecibb.
Az a sok geci ember...

Azt hiszi a geci, hogy ő jobb a geciknél, de nem.
Nem érted. hogy ugyanazokat a bűnöket követed el a magad szintjén?
Nem vagy semmivel jobb azoknál, akiket alázol (én sem)!
Vágod ezt!?
Kezdhettem volna innen is, de még nem vagy felkészülve.
A tanulás, egy folyamat.
Szeretnél többet tudni, a részese lenni?
(Ne válaszolj, ez egy automata - I automata.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.