A korábbi hírekkel szemben nem bénult le Burkus Vanessza, aki bő hónapja szenvedett balesetet Bulgáriában. Az eszméletét viszont azóta sem nyerte vissza.

Nem bénult le Burkus Vanessza, a bő egy hónapja Bulgáriában balesetet szenvedett szegedi lány. 

Erről kezelőorvosa beszélt a delmagyar.hu-nak. Barzó Pál, az SZTE Idegsebészeti Klinika osztályvezető professzora a lapnak elmondta, a műtét során helyretették a nyakcsigolyákat és az elcsavarodott idegszálakat, a lány képes mozgatni a fejét, bár eszméletlen állapota miatt megtartani nem tudja. 

Burkus Sándor, a lány édesapja elmondta, Vanessza önállóan lélegzik, kezeit-lábait mozgatja, de továbbra sem nyerte vissza az eszméletét. Hamarosan az Országos Rehabilitációs Intézetbe szállítják át, előtte viszont beültetnek egy gyomorszondát, hogy táplálni tudják. 

Vanessza az apa elmondása szerint egyszer adott reakciót a külvilágra: mikor barátja, Martin fogta a kezét, akkor megszorította és ránézett. Ezen kívül azonban egyelőre semmilyen más reakciót nem adott még feléjük.

Az apa (aki rokkantnyugdíjas) Budapesten is lányával lesz – mindennap ingázni fog Szeged és a főváros közt –, az édesanya visszamegy dolgozni, kisfiuknak pedig kezdődik az óvoda. Vanessza barátja is ott lesz, ősztől ugyanis a fővárosban jár egyetemre. 

Már albérlet-keresésen is gondolkodnak, ám azt Burkus Sándor leszögezte: a számlájukra érkezett adományokhoz nem fognak nyúlni, azt teljes egészében Vanessza gyógyulására, rehabilitációjára, illetve az ehhez szükséges eszközökre  költik. 

(Címlapi kép: Facebook)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nusika
..jobbulást és sok erőt a családnak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.