Botrányba fulladt a homeopátiáról szóló vita, magából kikelve kiabált az áltudomány képviselője a HírTv-ben. Botrányba fulladt a homeopátiáról szóló vita, magából kikelve kiabált az “áltudomány” képviselője a HírTv-ben – írja a Blikk. Magából kikelve kiabált a homeopátiás gyógyítást képviselő meghívott Boldogkői Zsolttal, a Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének igazgatójával, mikor az észérvekkel próbált vitába szállni a homeopátiás szerek hatásossága ellen – olvasható a lapban.

Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
En nagyon elhiszem, hogy a Szegedi Orvosi Egyetem Professzora rendkivul nagytudasu ember, jo orvos.
DE: amikor egy orvos eljut a szakmajaban egy bizonyos szintre, akkor mar nem a szakmaja, hanem a kapcsolattartas, az irodai munka, a reprezentacio es sok mas adminisztrativ munka eltavolitja ot a kutatastol, es nem biztos, hogy a mai viszonyoknak megfeleloen tudna fejlodni. A fejlodest sosem a dekanok, rektorok es nehany vezeto professzor hozza, hanem azok a "kulik" akik nap mint nap a laborokban kiserleteznek, vagy eppen mutenek a mutokben. (Ezt nem en allitom, hanem az unokabatyam, aki emeritus professzor a SOTE-n, es o is rakkutatokent kezdte a palyafutasat, majd amikor sok-sok ev tanitas es gyakorlati kutatas utan csak a SOTE vezetesi munkajanak, meg kulfoldi egyetemek orvosi karain a tanitasnak szentelte, akkor rajott, hogy a homeopatianak igenis nagyon komoly helye van a gyogyitasban. Nagyon keves vezeto orvos hajlando ezt elfogadni, - mert ez nem hozna az o nyereseguket, amit a gyogyszergyarak visszaosztott penzeibol kapnanak. Ezert aztan sajnos rengeteg a sarlatan, a sok kocos tarsasag, akik akar szennyezett anyagokat is felhasznalnak, forgalmaznak. A jo etrendkiegeszitok eleteket menthetnek meg, de ez a mai magyar egeszsegugynek nem celja: a kormanyzat azt szeretne, hogy az emberek leginkabb csak addig eljenek, mig dolgozni tudnak, mert utana csak minuszt jelentenek a budzsenek.
Ezert egyre tobb ilyen vita fog kialakulni: a belgyogyasz holgy tutira a sajat napi gyakorlataban, eseteibol tudja, hogy a homeopatia mukodik, mig az "orvosbarok" egyre jobban tamadjak ezt a gyakorlatot.
Ha nem tudnam, hogy mire kepesek az etrendkiegeszitok, - amit a ferjemnek ad a rakkutato doktorno - mar 15 eve nem elne a ferjem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@karma1: Az alapokban igaza van Kecskés doktornőnek. A holisztikus kezelés egyik alapja, hogy a beteg embert teljes egészében nézik.
Ma már az orvostudomány úgy leszakosodott, hogy egyik szakterület nem ismeri a másikat. Ergo, mész a cardiológushoz, a szived végett, a diabetológushoz a cukrod végett, az endokrinológushoz, a reumatológushoz, és lehet még sorolni. Mindegyik tünetet külön, önmagában kezelik, mindegyikre kapsz gyógyszert, és mire felocsúdsz, már egy marék tablettát eszel reggel. este. Ami aztán további problémákat okoz allergia, összeférhetetlenség miatt.
Tulajdonképpen a háziorvos lenne az, aki ezekre oda figyelhetne, ha lenne ideje, illetve ha lenne sok helyen háziorvos.
Az lenne az ideális, ha egymást kiegészítené a két terület.
eszegfu
@karma1: Éreztem én, hogy "elbeszélünk" egymás mellett!:) Valószinüleg ezért "martad le" @Itsuka Nakimaga-t is...
karma1
@eszegfu: Nem egeszen,... Az mas volt...:o)))
karma1
@eszegfu: Nessy foglalta ossze 10.17-ben a legjobban azt , amit en is akartam mondani: aki kzezeli a kezdetek ota a ferjemet, az a DOKTORNO azzal kezdte, hogy milyen stresszen, megprobaltatason ment at a ferjem? (Akkoriban hunyt el az Edesanyja, kozvetlenul utana kapta a cukorbetegseget, es az hozta a tobbit. ..) Felmerte a fizikai, lelki es osszes egyeb allapotat is, es persze a B12 utan a kovetkezo mondat: ha gyogyulni akar, akkor no stressz, mert akkor nem fog gyogyulni...Nem is volt a kesobbiekben problema, de jart specialis manipulativ fizioterapiara, (amire a mai napig jar, es ami utan szemmel lathato a fizikai javulasa is. Aki nem 24/7 latja a csaladtagjat, hogy min megy keresztul, mi hasznal es mi art neki, az nem tudja, mirol is van szo,.)
Igy o kiegyensulyozott, a cukrot szinte csak a dietara vissza lehetett szoritani, es a leukemiaja is igy szorithato vissza.
emerencia
@karma1: tegnap 09:20-ra "Tudom , mit beszelek, 15 eve rakos , cukorbeteg es liszterzekeny ferjjel, akit egy doktorno, aki szinten homeopatias szerekkel IS dolgozik (nem megtagadva termeszetesen a szukseges gyogyszerek alkalmazasat sem !), kulonben a ferjem mar reges-regen nem elne!"

Az a nagybetűvel írt "IS" a lényeg, ott a pont. Nem szabad zsigerből elvetni semmit ami besegít a gyógyulásba. Neked köszönhetően állandóan az ebédlőasztalunkon van a zabkorpa. (Így nem felejtjük el rendszeresen fogyasztani, nagyon jót tesz.) A B12-őt pedig pusztán az idősebb korhoz mérten túlzott terhelés és a stressz is kiszívja a szervezetből. Még emlékszem, hogy a hetvenes, nyolcvanas években a körzeti vagy az akkor még gyógyító tevékenységet folytató üzemorvosok nemegyszer alkalmaztak B12 injekció kúrát, ha úgy gondolták, hogy a páciensnek szüksége van egy kis erősítésre. A metamorfint szedő tesóm és én is elszopunk belőle naponta egy ezer mikrogrammos tablettát. (Sikerült rátalálnom egy megfizethető, biztonságos, nyálkahártyán jól felszívódó, Magyarországon forgalmazott finn gyártmányra.) Az ember manapság Magyarországon nem jut mindig időben orvoshoz és az sincs kőbe vésve, hogy az orvosi segítség önmagában biztos gyógyuláshoz vezet. Megfontoltan, a nem ártani elvét alkalmazva magunk is besegíthetünk a saját gyógyulásunkba, ha már nincs olyan szerencsénk, hogy olyan orvos gyógyítson, mint a te doktornőd.
karma1
@emerencia: Szia, Kedves, tudod, hogy mi a velemenyem a B12 fontossagarol: azota is rengetegszer meggyozodtem a fontossagarol, de amig az injekcio nagyon lassan es nem jo hatasfokkal szivodik fel, addig a nyelv ala teheto tabletta azonnal es teljes mertekben bekerul a szervezetbem, veszteseg nelkul,
Kompletten es osszessegeben kell minden ember bajat kezelni, az egesz embert nezni. Amikor eloszor kerultem be melldaganattal a Kekgolyoba, akkor a szuperjo orvos nem azt kerdezte, hogy hol es mikor utottem be a mellemet, hanem azt kerdezte: "Milyen stresszhatas erte ont az utobbi idoben?" Es kiderult, hogyha akkor az a stressz nem kovetkezik be, akkor nalam sem alakul ki a daganat - ezt szepen levezette es bebizonyitotta, hogyan is alakult ki ez az egesz.
Szedd tovabbra is a B12-ot, mert az az alapja az immunrendszer megovasanak, es az agyi katasztrofak, koronaer-betegsegek elkerulesere...:o)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.