Biztos, hogy nem mindenkinek... Egy paranoiássá váló házaspár chipet akart gyermekükbe ültetni, hogy megtalálják, ha valaki elrabolná.

Minden idők hatodik legnagyobb ötöslottó nyereménye talált gazdára szombat délután. Huszonkét hétig halmozódott a pénz, mire végre valaki megnyerte. Erre csak 1:43 949 268-hoz volt az esélye. Józanul átgondolva még az is valószínűbb, belé csapjon a villám…

Tényleg akkora mázli a lottóötös?  

Fotó és nyitókép: youtube

Hogy mik voltak a nagy nyeremények és melyik évben?

5 092 890 758 forintot vittek el 2003-ban

5 049 127 895 forintot 2015-ben

3 177 138 790 forintot 2010-ben

3 087 029 290 forintot 2013-ban

3 054 187 380 forintot 2014-ben

3 024 303 035 forintot most, 2017-ben.

Míg az ötöslottó indulásánál szokás volt, hogy a nyertes felfedi magát, s szinte mindenki kívülről fújja, hogy a hatgyermekes Ring Sándorné vitte el az ötöst, ami akkor 850 ezer forint volt – a nyugdíja 266 –, ez most már csak az USA-ban fordul elő. Igaz, ott egyes államokban törvény kötelezi a szerencsést, hogy mutassa meg magát.

Ide kattintva amerikai nyertesekről olvashat.

Sárváron adták fel a legnagyobb nyeremény szelvényét

Itthon a nyertes választhat, hogy elárul magáról ezt-azt, vagy teljes névtelenségbe burkolózik. A maximum, amit az utóbbi években megtudtunk a szerencsésekről az, hogy melyik városban adták fel a szelvényt. A 2003-as rekordnyereményről például annyit lehetett tudni, hogy a nyertes szelvényt Sárváron küldték játékba.

Tényleg akkora mázli a lottóötös?  

Egész addig, míg 2005-ben meg nem jelent egy könyv, szerzőként annyi volt feltüntetve: István. A Lottón nyertem – egy lottómilliárdos igaz története írója azt állította, ő vitte el két évvel korábban a legnagyobb magyar lottónyereményt. Arra ugyan nem volt bizonyíték, hogy igazat mond, bár a Szerencsejáték Zrt. akkori közlése szerint sok olyan dolog volt a könyvben, amit csak a nyertes tudhatott, vagy az, akinek elmondta.

Opelből Ferrariba ült a milliárdos

A könyvből kiderült, hogy István, a vidéki mérnök és felesége, Zsuzsa élete fenekestül fordult fel a nyeremény után. Szakadt Opel Astrájukat Ferrarira cserélték, 95 milliós telekre 500 milliós házat építettek, a Balatonon állomásozó yachtjukon volt házimozi és pezsgőfürdős medence. Az asszony 18 millió forintos gyémántgyűrűt kapott. Ám a szerencsétlenséget nem kerülhették el: a férfi beteg lett, s egy németországi magánklinikán elhunyt.

Tényleg akkora mázli a lottóötös?  

Fotó: pixabay/CCO

A pszichológusok szerint a nagy nyertesek többsége testileg-lelkileg tönkremegy, amikor a feldolgozhatatlanul sok pénz az ölébe hullik. Mivel a jobb módban élő emberek főleg extrém magas nyeremény esetén adnak fel szelvényt, jó eséllyel olyan ember viszi el a pénzt, akinek talán filléres gondjai voltak addig. Ekkor a legjobb szándékkal elkezdi szórni a vagyonát és bepótolni mindent, amiről addig lemaradt. És bár több milliárd forint rengeteg pénz, nagyon gyorsan el tud folyni.

Hogy mit tanácsolnak a szakemberek?

A nyertes húzódjon meg akár hónapokra is. Ne szóljon se rokonoknak, se barátoknak, míg fel nem fogja, mi történt vele

Míg magához nem tér, szenzációsnak gondolt üzletekbe se vágjon bele.

Tárgyaljon befektetési tanácsadóval, ha kell, forduljon pszichológushoz. A nyerteseken eluralkodhat a paranoia, volt olyan házaspár, akik chipet akartak a lányukba ültetni, attól félve, hogy elrabolják.

A pénz nagy részét fektesse be és csak a kamatokat költse, ez is több tízmillió forintra rúghat évente. 

Andraschek László élete egyetlen pillanat alatt vett fordulatot, amikor utolsó fillérjein Skandináv lottót vett. A hajléktalan férfi 636 millió forintot nyert. Rendbe jött a házassága és leállt az alkoholról is. A pénzzel másokon akart segíteni, sorstársainak nyitott kávézót, de azt tavasszal bezárta. Ingatlanjaik ugyan termelik nekik a bevételt, de az asszony korábban arra panaszkodott, férje megint a pohár után nyúlt…

A milliárdokat most ugyan elvitték, de jövő héten már egy felfoghatóbb összeg, százmillió forint lesz a tét. Sok szerencsét!

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Már régen meg kellett volna változtatni a nyeremény táblázatot. Az 5 lottónál, jobb elosztás kellene a 4-estől lefelé. Régen a 60-as években volt egy hárma találatunk és abból hármunknak jutott téli kabátra. Ma hárman még egy étteremben sem tudnánk belőle megvacsorázni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
Már régen meg kellett volna változtatni a nyeremény táblázatot. Az 5 lottónál, jobb elosztás kellene a 4-estől lefelé. Régen a 60-as években volt egy hárma találatunk és abból hármunknak jutott téli kabátra. Ma hárman még egy étteremben sem tudnánk belőle megvacsorázni.
elnyomott
@szaboria1: - ez igaz, csakhogy a pénz beszél. Mert a nagy nyeremény csábítására többen vesznek szelvényt, mint a kisebbre.
simmering73
Ha valakinek mentálisan problémája lenne a lottóötössel, forduljon hozzám bizalommal. Nagyon szívesen átveszem a pénzt. Inkább én őrüljek meg mint embertársam.
steve82
Nekem csak az a furcsa, hogy azért nem kevés milliárdot vittek el az elmúlt években, és csak egy embernél derült ez ki, hogy ki az? :) Nem fura ez egy kicsit?
1magyar
Azért jobb mindig ha a saját zsebben marad. Mert hát nem ismerjük sosem ki a nyertes.
szaboria1
@steve82: Bizony kétséges volt e egyáltalán. Régen a kézi ellenőrzésnél nem tudták befolyásolni ma a számítógép világában már előre tudják milyen szákokkal játszanak.
szaboria1
@elnyomott: Ez is igaz de a megrögzöttek mindig játszanak.
elnyomott
@szaboria1: - de pénzt bevasalni nem megrögzöttektől is kell, mert a kapzsiságban határ a csillagos ég.
Fradigege
Nem fedik fel a kilétét, az rendben. De marad az én összeesküvés elméletem. Állambácsi nyúlt a nyereményhez.
Ennyi pénzem lenne, befektetnék: állampapír, MOL, OTP részvények, beszállnék ingatlanbizniszbe, és a kamatokat szornám dögivel.
Klubtag
Már évek óta nem hiszek abban, hogy ezek a milliárdos nyeremények hétköznapi lottózó "szerencsésekhez" kerülnek. A kapzsiság említése helyénvaló, csak éppen az okból, hogy a ötös lottó (is) állami monopólium ugyebár...
Szóval a haytech adott...nem is kell hozzá túl agyafúrt informatikai bravúr...le sem lehet bukni...
Desischado
@Klubtag: Egyetértek. Nemcsak én mondom, hogy meg van buherálva. Csalás van benne, az biztos.
verőce21
Mindenesetre, nagy nyeremény utáni héten érdemes megjátszani egy szelvényt, mert ilyenkor odaadják kívülálló vadidegennek is a telitalálatot.
1magyar
Nem mázli, csalás szerintem. Nem lehet tudni, hogy ki nyeri mint Amerikában?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.