Halász János fidesz-szóvivő szerint Vonának bocsánatot kell kérnie a nyugdíjasoktól, a hollandoknak meg az országtól.

Többszöri felszólítás ellenére sem hajlandó bocsánatot kérni a nyugdíjasoktól Vona Gábor, a Jobbik elnöke – mondta Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Halász János emlékeztetett, Vona Gábor közösségi oldalán egyebek mellett azt írta, "hétköznapokon kedves bácsikák és nénikék magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel, ordibálnak trágárul és hörgik fel a 20. század minden traumáját".

Szerinte azért volt szükség az időseket érintő telefonos tájékoztató kampányra, mert láthatóan Vona Gábor nem akar bocsánatot kérni a nyugdíjasoktól.

"Nem úszhatja meg Vona Gábor egy egyszerű vállrándítással ezeket a súlyos kijelentéseket, amiket a nyugdíjasokra tett" – fűzte hozzá.

Ha ezentúl sem kér bocsánatot – mondta a szóvivő –, akkor Vona Gábort mint politikust sem lehet komolyan venni, és ezzel kiírja magát a komolyan vehető politikusok köréből. Ugyanakkor a Fidesz azt várja, hogy ha Vona Gábor nem kér bocsánatot a hárommillió megsértett nyugdíjastól, akkor valamelyik jobbikos politikus megteszi majd ezt.

Megjegyezte azt is, a Jobbik olyan elveket képvisel, amelyek tönkretennék Magyarországot, míg a magyar embereknek csak rosszat hozna a kormányzásuk.

A magyar-holland diplomáciai konfliktussal kapcsolatban kérdésre válaszolva Halász János elmondta, a kormánytól azt várják, hogy védje meg az országot.

Nagyon határozottan meg kell védeni magunkat, hiszen Hollandia nagykövete gyalázta Magyarországot; ez példátlan, megengedhetetlen és nyilvános bocsánatkérésre, nyilvános tisztázásra van szükség

- hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a holland külügyminiszter lépése helyénvaló volt, amikor elhatárolódott a nagykövet kijelentésétől. 

Ugyanakkor ez nem elegendő – fűzte hozzá –, a hollandoknak nyilvánosan kell közzétenniük a megfelelő, elnézést kérő nyilatkozatot.

(MTI)

(Címlapi kép: wikipedia CC BY-SA 3.0/Thaler Tamás)

(A leköszönő holland nagykövet nem Magyarországot gyalázta a 168 órában megjelent interjúban, hanem a magyar kormányt véleményezte – a szerk.)

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Halászka a halk szavú, sunyi disznó.

"hiszen Hollandia nagykövete gyalázta Magyarországot.." - így van! Joggal és megalapozottan, de nem Magyarországot, hanem a koszos mocskos korrupt rezsimet!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
Nem Magyarországot véleményezte a Holland nagykövet!
A Nép érdekében mondott véleményt a Fidesz kormányról!
Harcol a Fidesz a nemlétező ellenséggel,hogy elterelje a figyelmet a lopásról hazudásukról!
A Fideszesek is kérjenek bocsánatot a rokkantaktól,mert megalázták Őket csalóknak nevezték,és politikai utasításra megfelezték a rokkant nyugdíjukat. Ez a terrorba tartás kezdete volt,azóta folyamatosan lelki terrorba tartják az embereket.mindig valakit gyűlölni kell.
Eladott Ország
24.hu/belfold/2016/02/23/a-magyaroknak-nem-jar-a-nyugdij/
Bármikor dönthetnek úgy, hogy nemzetgazdasági érdekekre hivatkozva csökkentik vagy visszatartják a nyugdíjakat.
Remélhetőleg ebben az ütemben hamarosan túltoljátok, elvtársak, aztán Halász is mehet oda, ahova való a többiekkel együtt. Ez a törvények felett álló csürhe vállalhatatlan színvonala, egyszerűen szégyen, hogy ide jutottunk.Önkényuralomra törő szociopaták hisztérikus
műbalhéja.
mariaberta
Nekem meg az, hogy Kövér Úr nem kért bocsánatot a "köteles" ajánlatáért. Kvittek vagyunk nemde?
rosalinda57
@kukac50: Egyébként egyetértek a leírtakkal. De : Egy kis pontosítás a rokkantak ellátásának lefelezéséről : van akitől teljesen elvonták és nem adták vissza, és van olyan is akinek csak részben (pl. lefelezve ) adták vissza jó 1,5-2 év elteltével !!! - mire sorra került a felülvizsgálatuk. Az állapotukra tekintettel azonban azóta járt volna visszamenőlegesen, amikortól azegészségromlásuk fennállt. Ja, ebben az esetben azonban "ismerték" és alkalmazták a visszamenőleges hatály tilalmát, míg más - számukra kedvezőbb esetben elfelejtették azt. No meg , aki 1997-ig még nem rokkantként akár 25-30 év szolgálati időt is szerzett, a rokkant nyugdíjak megállapításánál ezt nem vették figyelembe , így a járulékfizetés mellettii idők feledésbe merültek náluk. Sokan mennek idén is öregségi nyugdíjba, most remélem borul a rokkantakra hátrányos rendelkezésük, mivel a rokkantak azóta is szolgálati időket szerezhettek, így akár több, mint 40 évük is lehet ( főiskolai, egyetemi évek, gyes, gyet stb. ) miatt, és ezeket az embereket előzetesen nem engedték el még a 2011-ben az 57. életévüket betöltötteket sem nyugdjba. Már előre lehet bocsánatot kérni tőlük és nem másra mutogatva terelni !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.