Igazságosságra építő új baloldali politika kell – mondta el Botka László szocialista miniszterelnök-jelölt Szegeden. Karácsony Gergely, a Párbeszéd vezetője Botka mellé állt a szegedi rendezvényen.

Az igazságosságra épülő új baloldali politikára van szükség – jelentette ki az MSZP miniszterelnök-jelöltje szombaton Szegeden.

Botka László az Igazságos Magyarországot! címet viselő konferenciát követően kifejtette, a legnagyobb problémának azt tartja, hogy Magyarország igazságtalan országgá vált hét év fideszes kormányzás után. Hozzátette: a felmérések szerint a magyarok 80 százaléka is osztja ezt a véleményt.

A politikus közölte, a tanácskozáson mintegy százan, az új baloldali értelmiség meghatározó képviselői, társadalomkutatók, filozófusok, jogászok, valamint az MSZP korábbi és jelenlegi vezetői – Molnár Gyula, Tóbiás József, Mesterházy Attila, Hiller István – vettek részt, valamint megjelent és a vitához hozzászólt Karácsony Gergely, a Párbeszéd elnöke, Zugló polgármestere.

Botka László elmondta, felkérte a jelenlévőket és miden kormányváltást akaró demokratát, hozzák létre a patrióta demokraták értékközösségét. Ennek érdekében tíz pontot fogalmazott meg, amelyek közül az első szerint 2018-tól a tehetősebbeknek jobban ki kell venniük a részüket a közteherviselésből.

A szocialista politikus leszögezte, Magyarország demokrácia, nem autokrácia vagy diktatúra, és az Európai Unió teljes jogú tagja, nem pedig Oroszország csatlósa.

Olyan prosperáló országot kell teremteni, amely a fiatalokat itthon tudja tartani – mondta a szegedi polgármester, hozzátéve, egy ember előrejutását nem befolyásolhatja, hogy milyen családba született, csak a tehetsége és a szorgalma.

A miniszterelnök-jelölt szerint véget kell vetni a féktelen korrupciónak, minden állampolgárra kivétel nélkül ugyanazok a törvények kell, hogy érvényesek legyenek.

A környezeti értékek megóvása érdekében a megújuló energia használatára kell fektetni a hangsúlyt – mondta a politikus.

Az egészségügy és az oktatás borzasztó állapotban van, azonnal rendbe kell tenni e területeket. A felesleges stadionépítések és szimbolikus gigaberuházások helyett az állampolgárokra kell költeni a pénzt – mondta Botka László.

A nők társadalmi helyzetének javítása nem várhat tovább, azonos munkáért azonos bért és megbecsülést kell kapniuk – hangsúlyozta.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje úgy látja, a legfontosabb kérdésekben a kormányváltást akarók egyetértenek. Hozzátette: a következő kormány ebből az egyetértésből fog szárba szökkenni.

A szocialista politikus elmondta, a programjának alapelveit felvázoló tíz pontot átadta Karácsony Gergelynek, aki hozzászólásban kifejtette,

Botka László mellett szívesen küzd egy igazságos Magyarországért, ellene pedig nem.

(MTI)

(Címlapi kép: Facebook/Botka László)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Veleda
Na vazze, egyszer dicsérem meg Botkát, hogy jó a programja erre kiderül, hogy GY.-tól olllózta:))

Itt legalábbis ezt állítják:)))))))))))))))))

sztarklikk.hu/greczy_blog/botka-felolvasta-gyurcsany-programjat/328047
Lepényleső
Igazságosságról hallottam már,de itt még nem láttam,gazságot annál inkább.
bencemacska
@Veleda: ma, 15:24
Sose búsulj! Jobb későn, mint soha.
Valamikor a Párbeszéd is felháborodott, hogy ők nem kellenek, de a programjukat ellopják! Tegnap Karácsony - legnagyobb megdöbbenésemre - behódolt!
Várjuk a továbbiakat!
bencemacska
@wagabund: augusztus 27., 12:12
europakavezo.blog.hu/
No komment!
Nem hallgattam K.O műsorát, mikor ott volt Botka!
wagabund
@bencemacska: Botka nem vezet sehová...viszont tegnap még mindig erőltette a teljes emeszpé vezérkar, hogy akkor is ő lesz a megváltó, ha belepusztulunk...mármint az emeszpé szavazók

a fidesz hátradőlt, és kért egy szivart, meg egy kávét.
Köb Jani
Hazugságra építeni annyi; mint az igazságot igaztalannak tudni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.