Cselgáncsot nézni jön és egy rövidet tárgyalni, mégis reggel kilenctől este fél kilencig lesznek terelések a Budapest Sportaréna környékén.

A TEK közleményben tudatta, hogy ők látják el a személyvédelmi feladatokat Putyin látogatásának idején.

Terelések lesznek az útvonalon

Mivel Vlagyimir Putyin kiemelten védett személy, ezért amíg Budapesten mozog a küldöttségével, időszakos terelésekre, forgalomkorlátozásokra, lezárásra kerül sor. Hajdu János, a TEK vezetője azt ígérte, a korlátozásokat csak a külföldi delegáció biztonságos mozgásához feltétlenül szükséges ideig tartják fenn.

Erre ne járjon ma Putyin miatt

Fotó és nyitókép: AFP

A korlátozások egyebek mellett a Hungária körúttól az Utász utcáig a Kerepesi útra, a Kerepesi úttól a Mogyoródi útig az Utász utcára, az Utász utcától a Hungária körútig a Mogyoródi útra, a Hungária körúttól a Szobránc közig a Stefánia útra, a Stefánia úttól a Dózsa György útig az Ifjúság útjára, a Papp László Budapest Sportaréna P+R parkoló melletti parkolótól a Hungária körút és a Kerepesi út kereszteződésében lévő kijelölt gyalogátkelőhely vonaláig az aréna déli oldalán lévő gyalogjárda által határolt területre, valamint a Stefánia úttól a Szobránc utcáig a Besnyő utcára terjednek ki.

Az intézkedés ellen nincs helye jogorvoslatnak – szögezte le a TEK vezetője.

A korlátozásokkal érintett területre sem autóval, sem gyalog nem lehet majd bemenni. Parkolni már vasárnap több helyen tilos volt, és a csatornafedeleket is lehegesztették a Papp László Budapest Sportaréna környékén. Ezt Putyin legutóbbi látogatásakor is megtették, erre egy esetleges robbantásos merénylet kizárása miatt van szükség.

Cselgáncsosok hívták meg Budapestre

Putyint a Nemzetközi Judoszövetség vezetője hívta meg, mint a szövetség tiszteletbeli elnökét a Budapesten tartandó cselgáncs-világbajnokságra. Az elnök részt vesz a világbajnokság megnyitóján, valamint néhány dzsúdómérkőzésen, de találkozik Orbán Viktorral is, akivel aktuális világpolitikai témákról fognak beszélni.

Kihagyja a debreceni egyetemmeglátogatását

Debrecenben a múlt héten avatták az egyetemen díszdoktorrá, a hivatalos indoklás szerint azért, mert a paksi atomerőmű bővítésében a magyar kormány és Oroszország egyaránt fontos szerepet szán az intézménynek. Persze talán jobb is, hogy nem látogat oda, a hallgatók eléggé ki vannak akadva Putyintól, ráadásul az egyetemen minden évben egyre több ukrán hallgató van, akik nem rajonganak az orosz elnökért.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
A nap kérdése

Azt írja az ójság, hogy „reggel kilenctől este fél kilencig lesznek terelések a Budapest Sportaréna környékén”

Az ok az orosz elnök Vlagyimír Putyint, mint tiszteletbeli elnököt, a Budapesten tartandó cselgáncs-világbajnokságra.
Mint említetten fertályórája: „Putyin is végigkísérte a londoni olimpia cselgáncsversenyeinek egy napját, ott volt többek között a bécsi Európa-bajnokságon, s most eljön Budapestre is.”!
Tessenek mondani ezeken a helyeken is lezárták miatta a fél várost: =))
magyarbakancs
Putyinnak nem kellene erre járni mindjárt lehetne közlekedni.
Jozefina
Egyszer már vinné magával orbánt is!!! Egyébként alig-alig látogat külföldre, mert sehol sem látják szívesen ugyanúgy, mint orbánt. Ezért kölcsönösen egymáshoz járnak, hogy mégis történjen valami... Férgek!!!???
nepszava.hu/cikk/1138728-putyin-vizit---mobil-tuntetesre-hiv-az-egyutt
nepszava.hu/cikk/1138825-putyin-haza---uzent-az-lmp-video
levarosbukta
Meddig lesz itt ez a majom, holnap Pestre kéne' mennem!
lampa laz
@Sámannus: Az általuk felújított 3-as metróval, légkondi a nyitott ajtó...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.