Remekül sikerült a Strand Fesztivál, az időjárás is kegyes volt a nyárvég bulijához.

A hazai és nemzetközi húzónevek sok embert vonzottak, a nagyobb színpadok előtti tereket többnyire simán megtöltötték, de némi tanulság akad azért.

Az Ivan & the Parazol közönségét például durván alulbecsülték, hiszen legalább kétszer annyi embert vonzott, mint amire a #Hello Hungary teraszt kitalálták. A fiatal rockerek azonban bölcs alázattal kezelték a helyzetet, és a rajongók gyakori „nagyszínpad!" skandálását leszámítva a zenére koncentráltak. A fiatal rockereknek nem egy esetben apa és gyermeke együtt tapsolt.

Szülő-gyerek buli lett  a Strand Fesztivál Fotók: propeller.hu

A szombat este nagy sztárja, a 27 éves John Newman is több korosztályt vonzott, a nagyszínpad baloldali előterében külön kis szekciót alkotott egy csoport a 8-10 éves gyerkőc, akiket előzékenyen előre engedtek a többiek. Az anyukák is észrevehetően élvezték a koncertet, feltehetően nem csak az apróságok kedvéért voltak ott.

Szülő-gyerek buli lett  a Strand Fesztivál

Az angol énekes hatalmas energiával és nagyszerű zenészekkel kápráztatta el a magyar tömeget, bár a Pink Floyd korai lemezei óta tudjuk, hogy táncos-vokalista nőket szólót énekelni hagyni kockázatos dolog. A csapat két feketebőrű női tagja ugyanis egyenként leénekelte a színpadról Johnt.

Szülő-gyerek buli lett  a Strand Fesztivál

A hangos buli után meghitt és szórakoztató közeg volt a Strand tábortűz. Ezt az új helyszínt feltehetően jövőre is megtartják, hiszen utolérhetetlen hangulata volt a vízparti tűznek, még akkor is, ha a B My Lake mélynyomói alaposan áthallatszottak: hátha odébb lehet tenni egy picit. (Nem a B My Lake-et, hanem a tábortüzet.)

Szülő-gyerek buli lett  a Strand Fesztivál

A logisztika és szervezés talán legfurább hiányossága az utolsó estén jelentkezett: még javában tartott a buli, de már alig lehetett kapni csapolt sört, a pálinkakínálatnak pedig csak töredéke állt rendelkezésre, s az sem mindenhol. Nem volt viszont zavaró a szemét mennyisége, legalábbis egy több tízezres szórakozó tömeghez képest nem, és sokakat lehetett látni, ahogy fémdobozokat és egyéb hulladékot gyűjtenek a Green Festival Bag-ekbe, hogy visszakapják a fesztiválkártya kiállításakor erre a célra levont 500 forintot.

Nyitókép: strandfesztival.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
a szülő gyermek együttes „buli” mindig óriási dolog. Nekem csodás emlékem Pink Floyd Flughafen, Wiener Neustadt, Austria on August 19, 1994 from the The Division Bell Tour koncert, ahol az akkor 14 éves lánykámmal és a 18 éves fiammal voltunk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.