Visszaesőként, felfüggesztettel a hátad mögött nem jó ötlet részegen ellenszegülni a hatóságoknak.

Jogerősen öt és fél évre ítélt a Kunszentmártoni Járásbíróság egy intézkedő rendőrnek orrcsonttörést okozó, büntetett előéletű cibakházi férfit – tájékoztatta a Jász-Nagykun-Szolnok megyei főügyész szerdán az MTI-t.

Varga Árpád közleményében azt írta, hogy a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt állította bíróság elé a 28 éves férfit.

A kutyájáért indult, a börtönben köt ki

A férfi egy éjszaka ittasan, a bezárt kaput a helyéről leemelve megjelent korábbi élettársa házának udvarán, hogy magával vigye a kutyáját, arra hivatkozva, hogy a nő nem gondoskodik megfelelően az állatról. A nő tiltakozott, majd hívta a rendőröket, akik távozásra szólították fel a hívatlan látogatót. A férfi az utasításnak eleget téve előbb kiment az utcára, majd hirtelen megfordult és az udvar felé futva az elé lépő egyik rendőr arcába vágott ököllel. A rendőrnek az ütéstől eltörött az orrcsontja.

A Kunszentmártoni Járásbíróság hivatalos személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt 5 év 6 hónap börtönre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit. Elrendelte továbbá a férfi korábbi, 2 év felfüggesztett szabadságvesztésének végrehajtását is. Az ítélet jogerőre emelkedett, ezért a bíróság a büntetés végrehajtását is elrendelte – olvasható a főügyész közleményében.

Címlapkép: Pixabay / 3839153 CC0

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.