A miniszterelnök-helyettes ezt a beszólást a Kaáli Intézetnek szánta, de mint kiderült, ott épp nem történik ilyesmi. Állami klinikán viszont már volt rá példa.

Várja a kormány a katolikus egyház álláspontját a lombikbébiprogram szabályozására – nyilatkozta a Hír TV-nek Semjén Zsolt, aki egyúttal próbált keménykedni kicsit a Kaáli Intézettel is, ahol a hazai lombikbébi-eljárások közel 70 százalékát végzik. Az intézet vezetője azonban csípőből tudott cáfolni, sőt ellenpéldát is hozott – számolt be a pengeváltásról a HírTV.hu.

"Kidobják a magyar embereket"

Semjén Zsolt „horror kategóriának” nevezte azt, ami a be nem ültetett embriókkal történik világszerte: szerinte a lombikprogram egyben azt jelenti, hogy "a magyar nőknek és magyar házaspároknak, magyar embereknek az embrióival, magzataival, végső soron – az én fölfogásom szerint – emberekkel, magyar emberekkel, a magzati korukat élő magyar emberekkel kísérletezzenek, legyilkolják őket, lefagyasszák, kidobják őket, és a szöveteiket felhasználják ipari célra”. A miniszterelnök helyettes a fentiekkel azt a kérdését vezette fel, vajon a Kaáli Intézetben "mi történik azokkal a megfogant emberi életekkel, amelyeket nem ültetnek be anyaméhbe"?

Szerinte a fel nem használt embriók a kukában vagy kísérleti alanyokként végzik, ezt  pedig csak úgy lehet kivédeni, ha a magánszektor helyett az állam veszi át a lombikprogram-eljárásokat. 

Csak állami cégnél fordult elő ilyesmi

Kaáli Nagy Géza, a Kaáli Intézet vezetője azonban közölte: a törvény világosan fogalmaz. Eszerint a betegek kérhetik, hogy embrióikat későbbi felhasználás céljából lefagyasszák, azt más meddő párnak vagy egy arra jogosult intézetnek felajánlják kutatási célra, és kérhetik ugyan a megsemmisítésüket is, de ilyen még nem fordult elő. 

Embriókkal nem kereskedhetnek a Kaáli Intézeten keresztül, és nem is dobják ki őket – tette hozzá az intézetalapító professzor. Ilyen eset pont egy állami intézetben fordult csak elő, amikor több mint 10 évvel ezelőtt nem szerezték be a fagyasztáshoz szükséges hűtőt.

„Ez annyira ritka. Európában se hallottam, meg Amerikában. Az ilyet senki nem meri megcsinálni, ezt csak Magyarországon merik megcsinálni egy állami intézetben. A katolikus egyház hol volt akkor, és hol volt akkor a kormány” – tette fel a kérdést Kaáli Nagy Géza.

A kormány korábban már elhatárolódott, de most már nem annyira

Szerdán jelenti be a családügyi államtitkár, hogyan változik a lombikprogram támogatása. 

„Célunk alapvetően az, hogy minden meddőségi problémával küzdő pár számára a lehető legnagyobb segítséget, támogatást adjuk meg, a mai modern lehetőségek felhasználásával is, ugyanakkor legyünk tekintettel az életvédelem szempontjaira is. Ezt, hogyha tudjuk jobban érvényesíteni a szabályozásban, akkor elképzelhető, hogy ezen a területen valamikor lesz egy változás, de nincs erre vonatkozó kormányzati döntés” – mondta Novák Katalin államtitkár az egyház álláspontjára, azaz Veres András győri püspök hírhedt nyilatkozatára célozva, amelytől korábban még a kormány (nevében ugyancsak Novák Katalin) is elhatárolódott.

Nyitókép: HírTV

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Az eszedbe jutott már amikor tojást zabálsz akkor legyilkoltál egy embriót baromarc?

És ha csirkét disznó, nyulat lovat? Álszent gyilkos.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Equus
tessék mondani Zsolti bácsi, ha engem tetszik leszopni és benyelni a gecimet, akkor maga félgyilkolt 300 millió ént? Csak kérdezem?
Ez egy hipotetikus kérdés volt, mert én nyilván többre becsülöm a nemi szervemet attól, h a maga szájába tegyem. Ehhez képest a Horthy lováét jól el tudnám képzelni elsőre a maga seggébe, Zsolti bácsi, aztán, úgy szarosan a szájába is bele.
bencemacska
Szerintem nem is tudja miről beszél!
Az ő gyerekeit a gólya hozta, ez a színvonala!!
Desischado
Ennek az álkeresztény parazitának mindenbe bele kell pofáznia?! Bár fojtották volna meg kiskorában ezt a férget! A föld terhe ez a lény! Majd a nők eldöntik, akarnak e szülni, a csuhások meg ne ugassanak bele! Főleg semjén zsóti, akinek a hobbija az állatok legyilkolása, De az rendben van mi, te utolsó féreg!
kokopelli
Nem azé mondom,de egy ilyen álcsuhás getzit egyes rohadó nyugati
parlamentek női küldöttei,már szétszedték volna! Csak úgy a parlamentben,
mint a Floki egy lábtörlőt! Égették volna mint a f@ß..enet! Ő nem lehet féreg
még féreg semA férgeknek is meg van a szerepük a természetben,de ennek
az"evolúció seletjének",ha megveszek akkor sem találok! :--(
solidedge
A kormány meg veled együtt az elcseszett egészségüggyel a felnőtt lakosságot pusztítja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.