Továbbra sem sikerült megegyeznie a MÁV-nak és a VDSzSz Szolidaritásnak, ezért csütörtökön is sztrájkra kell készülni a nemzetközi vonatoknál.

A VDSzSz Szolidaritás csütörtökön is folytatni kívánja a sztrájkot a MÁV-Start Utasellátó Központjánál. 

A szakszervezet közleménye szerint a kollektív munkaügyi vita augusztus 30-i fordulója is eredménytelenül zárult, ezért döntött a VDSzSz Szolidaritás utasellátó alapszervezete az újabb sztrájkfelhívásról.

Mint közleményükben írják, a "sztrájk folytatódik augusztus 31-én 23:59-ig a MÁV-START Zrt. Utasellátó Központ működési területén, beleértve a vonatokban közlekedő étkező, háló és fekvőhelyes vasúti járműveket!"

A vasutas szakszervezet eredetileg kedden 8 órától 23 óráig hirdetett sztrájkot, ami érinti az étkező, háló és fekvőhelyes vasúti járműveket. A szakszervezet azt követeli, hogy a munkáltató álljon el létszámcsökkentési elképzeléseitől a MÁV-Start Utasellátó Központnál, és adjon magyarázatot arra, hogyan lett a korábban nyereséges vállalkozásból veszteséget termelő egység.

A MÁV kedden azt közölte, hogy a nemzetközi vonatok délig, majd délután is a tervezett háló, fekvő és étkező kocsikkal indultak el.

(VDSzSz SzolidaritásMTI)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

egyvandor
A máv rátesz egy lapáttal. Az utasokat hergelve azok haragját a sztrájkolókra irányítja azzal hogy kevesebb kocsival állítja össze az érintett vonatokat. Nem informálja elegendő szinten az utasokat. (no persze ebből nincs akkora haszon,mint a soros plakátokból)
Hány jól fizetett senki ül a máv élén akik csak beosztásuk okán, munka nélkül többet visznek el összességében mint akikért a sztrájk szól, miközben a cég egyre veszteségesebb?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.