Három férfit fogtak el a rendőrök Szegeden, akiket azzal gyanúsítanak, hogy embercsempész banda tagjai.

Az Országos Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a "Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) munkatársai a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitánysággal közösen 2017. augusztus 30-án Szegeden fogtak el egy 38 éves, egy 41 éves és egy 44 éves férfit.

Az elfogott személyek egy embercsempész-szervezet tagjaiként nyújtottak segítséget a déli határszakaszon illegálisan bejutott migránsok továbbutazásához – alkalmanként 600-1000 euró közötti összegért.

Embercsempészeket kapcsoltak le Szegeden

A házkutatások során a nyomozók több, az embercsempészek közötti kapcsolattartásra használt eszközt foglaltak le."

Embercsempészeket kapcsoltak le Szegeden

Az ügyben a közlemény szerint a KR NNI Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály bűnszervezetben elkövetett embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást. A feltételezett elkövetőket őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásukra.

A magyar rendőrség együttműködik a román és szerb hatóságokkal, hogy feltérképezzék a gyanúsítottak kapcsolatrendszerét – olvasható a közleményben.

(Címlapi kép, fotók: police.hu)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Pont akkora gazemberek mint az olasz állatvédő humanitáriusnak hazudott civil horgászok.
Sámannus
Kíváncsi lennék a letelepedési kötvényt kik kapták meg, és hogyan számolnak el az árával? A feladat és a vád ott is hasonló, csak gazdasági bűncselekményekkel is fokozottan fertőzött.
Peller Anikó
@Sámannus: - sehogysem számolnak el, mint bármi mással
- teljesen mindegy kik kapták meg, de mégis ez valamiféle laza kontroll a papírok nélkül betóduló földönfutó agresszoroktól (némileg) eltérően.
Sámannus
@Peller Anikó: Hát én a szereplők egyikét sem tartom ártatlannak, és az a legkisebb problémám, hogy vannak-e papírjaik, és az sem érdekel milyen az alkatuk. A kártékonyságuk nem különbözik, mert egyformán eltagadnak valamit magukról.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.