A 2018-as választásra legkorábban január 8-án lehet regisztrálni a külképviseleti névjegyzékekben. Miközben már csaknem 300 ezer külhoni magyar szerepel a választási névjegyzékben, és regisztrációjuk a választás előtti 15. napig folyamatos, a külföldön dolgozó – azaz magyarországi lakcímmel rendelkező, de a szavazás napján nem Magyarországon lévő – magyarok regisztrációja legkorábban január 8-án kezdődhet meg. Sőt az sem kizárt, hogy ez utóbbi csoport tagjainak akár március közepéig kell várniuk, hogy bekerüljenek a számukra választási részvételt lehetővé tévő külképviseleti névjegyzékbe.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Nem csodálom, hogy pártunk és kormányunk nagyon elégedett az általa kreált választási törvénnyel! Hiszen a levelezőtagozatosok még a mennyek országából is voksolhatnak a rokonság jóvoltából, a kint dolgozók, tanulók megszívják!
Mintha ez egy hangyafülnyit diszkriminatív lenne!
A "kék cédulás választás" ehhez képest tisztességes volt!
RonaGyuri
Jó-szándékú tudatlanság

Az mno.hu vezető írása csak az elemi tényekkel nincs tisztában

Hogy a külföldön szavazni szándékozók környékén még az általánosnál is bonyolultabb a helyzet az tény. Ahogy az is, hogy ezen a területen (IS) ártunk és qurmányunk mindet megtesz vélt és valódi érdekei mentén. A „Távol tartják a külföldön dolgozó magyarokat a jövő évi szavazástól?” című cikk kérdésre csak annyit, hogy ez az új választási rendszer megalkotás óta evidencia!
Azonban alapvető tévedésben a kedves szerző, mikor ennek forrását az „Alig lesz idejük regisztrálni a külföldön dolgozóknak a választásra” –ban vélik felfedezni.
Az a gond, hogy esetükben – szemben az ajándék állampolgársággal rendelkezőkkel – nekik semmiféle regisztrációra sincs szükségük, lévén a népesség-nyilvántartás alanyai. Esetükben az igazolással szavazók – ami minden állampolgárnak lehetőség, ha nem a lakóhelye szerint illetékes szavazókörben kíván élni állampolgári jogával - egy speciális esetéről van csupán szó. Ami csupán egy levél kérdése az illetékes helyi választási bizottság felé, ami praktice az adott település jegyzőjét jelenti!
Az meg hogy a derék firkász szerint ez január 8-ától lehetséges, többszörösen értelmetlen, lévén a választási rendszer minden időpontja/határideje a választás kitűzése és a kitűzött időponthoz képest van meghatározva. Mindkettő az államfő szuverén joga, még akkor is ha nem túl tág határidők között teheti meg és választhat!
szaboria1
Ez ellen kellene fellépni. Mi az, hogy az a magyar aki kint próbál megélni az ne úgy szavazhasson mint a külhoni magyarok. Persze tudott dolog ezek a szavazók nem rájuk szavazna.
RonaGyuri
@szaboria1: ráadásul durva alkotmánysértés!
Nessy
Nem csodálom, hogy pártunk és kormányunk nagyon elégedett az általa kreált választási törvénnyel! Hiszen a levelezőtagozatosok még a mennyek országából is voksolhatnak a rokonság jóvoltából, a kint dolgozók, tanulók megszívják!
Mintha ez egy hangyafülnyit diszkriminatív lenne!
A "kék cédulás választás" ehhez képest tisztességes volt!
quadrocopter
Senkinek ne legen kétsége, amit büntetlenül el lehet követni egy választási irodánál pusztán primitív fizikai akadályoztatással, ugyanezt nagyban, kibástyázva rendeletekkel az ogy.-i választáson is simán megteszik!
Mert ezek gecik, mert ezek patkányok, mert ezek piszkosul fosnak a hatalomvesztéstől, amely egyben a végüket is jelentené!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.