Az indoktól szocdem dédapja, Szakasits Árpád mind a tíz ujját megnyalná. „Igen, aláírtam a béruniós európai népi kezdeményezést, amit történetesen a Jobbik indított útjára” – írta a Facebookon Schiffer András, megerősítve a Jobbik-közeli Alfahír beszámolóját. Az LMP-s politikus a következőképpen indokolja cselekedetét: „Negyedszázaddal ezelőtt a rendszerváltó politikai és főként megmondó elit azzal bolondította az embereket, hogy a rendszerváltás, meg az uniós csatlakozás majd a gyerekeiteknek elérhetővé teszi a nyugati béreket. Arról nem volt szó, hogy a mai fiatalok ezt csak akkor érhetik el, ha nyugatra költöznek. Akik akkor tudatosan hazudtak, ma fanyalognak a kezdeményezés miatt.

Forrás: valasz.hu
Feltöltő: Béla333
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

81 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Inkább azt árulja el Schiffer, hogy tesz-e feljelentést Lázár János ellen, aki egy budapesti ingatlant 1 millió euróval, áron felül vásárolt meg az adófizetők pénzéből és ezzel kárt okozott az államnak! Ez a vásárlás, üzlet létre jött nem úgy, mint a sukorói, ezért letöltendő börtönbüntetés kiszabását kezdeményezze a kárt okozó miniszter ellen!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Valóban: ezzel miért is a Jobbik kampányol?
Manhattan
Inkább azt árulja el Schiffer, hogy tesz-e feljelentést Lázár János ellen, aki egy budapesti ingatlant 1 millió euróval, áron felül vásárolt meg az adófizetők pénzéből és ezzel kárt okozott az államnak! Ez a vásárlás, üzlet létre jött nem úgy, mint a sukorói, ezért letöltendő börtönbüntetés kiszabását kezdeményezze a kárt okozó miniszter ellen!
Béla333
@Manhattan: 19.57
Ne terelj, ne beszélj mellé!
Kérdezd meg a haverodat, a Gyurcsányt, hogy ő miért nem tesz feljelentést!
Ő még aktív politikus, neki lenne a dolga, nem egy már visszalépett politikusnak!
Ennyi erővel te is feljelentést tehetnél, miért nem teszel?
Béla333
@simmering73: 19.59
Elolvastad és érted is a cikkben szereplőket?
Nem hiszem, mert akkor nem írnál ilyet!
Te nem értesz egyet a bérunióval? Szerinted ez nem életbevágóan fontos kérdés?
Manhattan
@simmering73: Megmondom, hogy mit tud Schiffer: vádaskodni el nem követett bűnökről aminek végeredményeként jelenleg két ártatlan ember ül börtönben. Háttérbe húzódva hallgatni az egész per ideje alatt. Barátságos kézfogással parolázni a Jobbik elnökével (foto-dokumentum bizonyítja ).
Kell ennél több?!
Manhattan
Schiffer politikai tökét, sikert akart szerezni a feljelentésből, de mivel ez nem jött be, nem akart átlagos politikus maradni így visszament ügyvédnek.
Béla333
A neoliberális DK és annak a vezetősége nem tartja fontosnak a bérúniót? Hogy elérjük belátható időn belül, hogy azonos munkáért azonos bért fizessenek a németeknél, a hollandoknál, mint nálunk?
Az most a DK fanatikusok legfontosabb dolga, hogy ennek a fontos dolognak a megvitetása helyett személyeskedéssel, tereléssel másfelé tereljék a beszédet?
Hogy ne is beszéljünk arról, hogy mit is tett az elmúlt évtizedekben a politikai "elit", (így pl. Gyurcsány Ferenc!), hogy ne legyünk bér rabszolgák az Unióban? Hogy a rendszerváltáskori ígéret - miszerint belátható időn belül azonos bérszínvonal lesz nálunk, mint amilyen az osztrákoknál, németeknél van - miért is nem valósult meg 27 év alatt?
Hogy most távolabb vagyunk az osztrák színvonaltól, mint ahol a endszer/gengszter váltáskor voltunk?
Hogy ki is vett részt ebben a mérhetetlen disznóságban? Ki volt ennek a haszonélvezője?
kulabombaafityiszre
@Béla333: Ingyenebéd nincs.A varázsszó termelékenység,versenyképesség.
Az lmp-s barátod a schiffer azzal a zorbánnal parolázik posványoson aki az előbb felsoroltakat kukázta a baráti oigarchák miatt.Többek között ezért nem lehet bérunió,mert tudod az a fránya termelékenységversenyképesség amelyik versenyszámokban zorbán sikeresen leküzdötte az országot az utólsó helyek egyikére.
quadrocopter
Ez ám a karrier! Gyurcsány-kormány - LMP - Jobbik!

Hát körösztyény demokáré mikor leszöl Bandika?
vitriol
@Béla333: schiffer csak szerinted "lépett vissza" továbbra is belepofázik abba, ami neki fontos, csak suttyomban teszi, mert nem elég gerinces ahhoz, hogy bármiről nyilatkozzon.
papa.49
Emlékeztek egy több éves fotóra ahol a Schiffer ott vigyorog a jobbik rendezvényén a Zagyvával, meg Novákkal, ez kb. úgy 8-10 éve lehetett !!!
RonaGyuri
csakhogy történelmi tény, hogy az a Szakasits egy gátlástalan áruló volt és minden épelméjű szocdem csak zsigerből gyűlölheti. Rákosi seggnyalójaként tette tönkre az országot.
Béla333
@kulabombaafityiszre: 20.21
1./ Senki nem mondta, hogy van ingyenebéd!
2./ Schiffer nem parolázik Orbánnal, mikori történet akadt el nálad ezzel a Tudványos emlegetéssel?
3./ Az országot az elmúlt 27 év összes kormánya küzdötte le a régió sereghajtói pozícióba, a mértékben van csak különbség, de egyik sem tett semmit az ország versenyképességének a javításáért! Nézd meg pl. Szlovákia honnan indult és hogy mára úgy elhúzott mellettünk mint a rakéta! A románok is éppen előznek minket.
Jó lenne, ha észrevennénk ezt, és nem bűnbakot keresnénk, hanem megoldást!
Szerintem!
Béla333
@vitriol: 20.25
Véleményét (mint ebben a cikkben is) mindig elmondta, elmondja!
Tudod mi a gerinctelenség? Nem ez, hanem ha valaki úgy vonul vissza (mondjuk a Parlamenti csatározástól), hogy azért közben felveszi az általunk fizetet fizetésüket, holott nem csinálnak semmit!
Igen! A Dk-ra, Gyurcsányék ál kivonulására gondolok!
Na ez a gerinctelenség!
Béla333
@RonaGyuri: 20.32
Nem vagy egy kicsit sem beszűkülve gondolkodásilag?
A cikk a bérúnióról szól, arról, hogy az elmúlt 27 évben csak hazudtak nekünk, hogy utolérjük az Uniós államokat a munkabérekkel (is), de csak hazudtak: semmit nem tettek ezért, sőt: szétlopták az országunkat!
Hogy jön ehhez Szakasits, meg Rákosi?
Terelgetsz? Mellébeszélsz?
Béla333
@papa.49: 20.30
És akkor mi van? Hogy vigyorgott, vagy csak mosolygott, az lehet, hogy csak megítélés kérdése?
Van akinek mosolyog, vagy akinek vigyorog, van akinek együtt röhögnek, nem?
Equus
@Béla333: Bejla! A mi Bejlánk! Nyilván megkapod a pénzed ezekért a omentekért. Nincs is ezzel semmi gond - valamiből élni kell, ha már a frankó munka büdössé vált. De, tudod, Bejla, te olyanokat igyexel összenyálazni, akiknek a seggéig nem érsz fel.
Reb Schiffer keresi a jól fizető helyét... feltételezem, már egyik-másik "okosságáért" (pl. Sukoró) meg is kapta. Reb Schiffer nem egy askenázi fajta. Reb Schiffer egy patkány. A rabbi nyilnván kihajítaná a zsinagógából, ha lenne mersze egyáltalán oda bemenni.
Reb Schiffert a családja is megtagadta, de te pártfogásd alá vetted.
Bejla! Ez téged minősít.
Béla333
@Equus: 20.57
Kellően mocskos szuttyogásod téged minősít.
Semmi köze nincs a beírásodnak a bérúnióhoz! Téged ez nem érdekel, csak a mocskolódás?
Béla333
Ha valaki visszaolvassa az eddigi beírásokat, nem szól egy sem a cikk témájáról, de a mocskolódás az megy ezerrel!
Na ezért nincs és nem is lehet összefogás, mert egyszerűen nincs semmiféle olyan ügy, téma, bármi, amit meg lehetne vitatni, ellenben a mocskolódás az megy ezerrel.
Szerintem a DK-s fanatikusok a fő mocskolódók, de nyilván másokat is könnyebb a szemétkedésre rábírni, mint a gondolkodásra!
Manhattan
@Equus: Schiffer közel 50 éves, de még nővel nem látták. Gyerekei sincsenek. )
Béla333
@Manhattan: 21.15
Ezt te honnan veszed? Ez már az a mélység, ami a Fideszre jellemző, vagy a DK tud még lejjebb is menni?
Inkább mesélj a főnököd, a Feri alkohol problémájáról!
Vagy arról nem mersz ilyen bátran írogatni?
A bérúnióról, a magyar bérek elmaradásáról semmi vélemény, semmi gondolat nincs?
Csak a DK-s mocskolódás?
RonaGyuri
@Béla333: te már hülyébb vagy a megszokottnál, te magad idézted ide Szakasitsot! =))
Egyébként azt hazudva - mert ha magadtól nem tudtad volna, akkor én számos alkalommal felhívtam rá a figyelmedet, s ha nem hittél volna nekem akár utána is nézhettél volna -, hogy szocdem lett volna, pedig csak egy féreg volt - egyébként pont olyan, mint az unokája - egy mocskos komcsi diktátor gátlástalan kiszolgálója!
Béla333
@RonaGyuri: 21.29
Én nem idéztem ide Szakasitsot, a cikk kezd ezzel, de a lényeg a bérúnió, annak az elmaradása, hogy miért távolodunk mondjuk az osztrák bérektől az elmúlt 27 évben, a helyett hogy közelítenénk hozzájuk?!
Az hogy erről annyi véleményed van, hogy Schiffer, meg Szakasits, meg Rákosi, az úgy gondolom téged minősít!
Mondhatom úgy is, ahogy te írtad:
"... te már hülyébb vagy a megszokottnál..."
Equus
@RonaGyuri: 21.29 helyettem is szólottál
Béla333
Akkor minden DK-s mocskolódó kifejtette a pártja véleményét a bérúnióról, vagy még valami elmélyült gondolat?
Esetleg még egy kis Schifferezés? Szakasits? Vagy Rákosi?
Esetleg valaki más, akit még bele lehet keverni ebbe a bérúnióba?
Equus
@Manhattan: 21.25 tőlem azokkal múlatja az idejét, akivel akarja. Értem a sugallatot. Nem zavar a nemi beállítotttsága, de az elveszett embersége, tartása annál inkább.
Béla333
Na pont ezért fog itt elbukni bármiféle ellenzéki összefogás!
Ha bárki visszanézi ehhez a nagyon is fontos témához való hozzászólásokat, akkor látni lehet, hogy nincs közös nevező! Egyáltalán még megbeszélni sem lehet egy ilyen fontos témát!
Akkor meg minek szövetkezni?
RonaGyuri
idézet az origo.hu egy mnai cikkéből:
A leszámolást a többi pártba beépített "kriptokommunisták", a kommunisták utasításait teljesítő belső árulók, mint például a parasztpárti Erdei Ferenc valamint a kisgazda Dobi István, vagy pedig a szociáldemokrata Szakasits Árpád és Marosán György tevékenysége is elősegítette.
karma1
@Manhattan: Hu, Dragam, Te aztan elloptad ma a show-t!!! Tokbuliiiiii...!
A cikkhez: Igen, valoban igaz, hogy minden elozo kormany elkurta a kalapacsnyelet , pfuj, a tortenelem szemetdombjara mindannyiukkal, es hat az ember azert megy el 4 evenkent ujra valasztani, mert remenykedik abban, hogy a kovetkezo kormany lesz a tortenelemben es a vilagon az elso, aki be is tartja a valasztasi igereteit. Ehelyett a csodalatos futyisz, a meg csodasabb lmp az "emuttbnyocevben" cseszett betartani barmit is az igereteibol. Ugyanigy van a 13. havi nyugdijjal, az egeszsegugyesek, kozlekedesiek es tanarak meg a kozalkalmazottak fizetesemelesevel kapcsolatban is: volt egy nagy igeret, aztan megcsinaltak a terelogatat amit beraktak az unios penzek folyasaba, es az eszmeletlenul nagy penz mind egyenesen meszilolo (korabban Simics), garancsi, csanyi, habony, rogan, stb. urak zsebebe vandorolt csont nelkul.

Kerdem en: ha schiffer eleve kijelenti, hogy ebbol a beruniora toro kezdemenyezesbol egy filler sem fog realizalodni, AKKOR MIERT CSINALJA??? Miert beszel baromsagokat? Csak azert, hogy a szel lebegtesse a nyelvet? Mert azert teljesen folosleges.

Mas: nincs az a kormany, vagy part, aki felelosseggel beigerhetne ebben a mai gazdasagi felallasban barmilyen egyenlo bert az egyenlo munkaert az Union belul minden orszagban!
Mert amig 27 orszagban a gazdasagba, kereskedelembe mennek az unios ES adobevetelek, addig ez teljesen hianyzik a magyar gazdasagbol, viszont volt vizes VB es van egy csomo falabu focistank fatetos makovecz stadionnal...

@Bela333 Hogy tudd, Gyurcsany NEM vesz fel most sem bert a munkajaert, tehat kar ezert elovenned a Fleto fobiadat...:o))))
magyarbakancs
@durbincs: Kevés vagy mint medvesajtban a brummogás.
Béla333
@karma1: 09.39
" AKKOR MIERT CSINALJA??? Miert beszel baromsagokat? " Kérded, holott ott a válasz a cikkben, csak el kellene olvasni!:
"Valahol azonban el kell indítani egy folyamatot, ami egy másik Európához, a tőke Európája helyett az emberek Európájához visz közelebb, ahol egyenlő munkáért egyenlő bér is jár."

"Hogy tudd, Gyurcsany NEM vesz fel most sem bert a munkajaert..."
Akkor most ki hazudik?:
"Mégis felveszik a DK-sok a képviselői fizetést
„A Demokratikus Koalíció parlamenti képviselői többé nem vesznek fel képviselői fizetést, és a kétharmados szavazásokat kivéve, nem vesznek részt Orbán „bábparlamentjének” munkájában” – hangzott el Gyurcsány Ferenc pártelnök Facebook-oldalán megosztott videóban 2016. október 25-én.
Gyurcsány már megint hazudott, ugyanis a DK-s képviselők mégis felveszik a parlamenti fizetésüket – ezt Gréczy Zsolt vallotta be a HírTV-ben. Elmondta, hogy a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselői bár nem járnak be a parlamentbe, az alapfizetésüket azért fölveszik."
Béla333
@karma1: 09.39
Ja! Innen az idézet:
tenytar.hu/hantameter/megis_felveszik_dk_sok_kepviseloi_fizetest#.WakU4chJbIU

És hogy ne is nagyon kelljen keresgetned, ide idézem neked a Hír T-s beszélgetés ide vonatkozó részét ugyaninnen:

"Részletek a beszélgetésből:

Gréczy Zsolt: „Az, hogy ki, milyen fizetést kap, az a házelnök és a házbizottság dolga, tehát az országgyűlési képviselők hatásköre.”
Ungár Péter: „Tehát önök úgy vonultak ki a parlamentből, hogy a fizetést fölveszik?"
Gréczy Zsolt: „Szeretném jelezni, hogy nem, mert például a bizottsági pénzeket sem kapják meg.”
Ungár Péter: „Tehát a bizottságit nem, csak az alapdíjat?”
Gréczy Zsolt: „Hát, ha országgyűlési képviselőkről beszélünk, akik országgyűlési mandátummal rendelkeznek a szavazók bizalmából, akkor annyi természetesen jár nekik.”
karma1
@Béla333: Ket fontos dolog:
1/ Ungar Peter nekem nem kompetens - de ez csak egy dolog
2/ Pontosan melyik szavaval mondja Greczy, hogy FELVESZIK a fizetesuket?
Mert ebbol -" akkor annyi természetesen jár nekik" nekem nem jon le BIZTOSAN, hogy FEL IS VESZIK. (Esetleg felvehetik, de ha nem, akkor mi van?)
Es persze a DK-s tagokrol beszelsz, - en meg Gyurcsanyrol...:o)
Béla333
@karma1: 10.20
Akkor fordítsuk meg a kérdést: Ha az hangzik el, hogy a Dk tagok felveszik a távolmaradásuk mellett is az apanázsukat, akkor te honnan tudod, hogy van olyan, aki ezt nem teszi meg?
Már megint a belső informátorod mondta meg neked a tutit?
Ugyanúgy, ahogy itt esküdöztél, hogy egy jól kigondolt forgatókönyv szerint fogja Gyurcsány a dokumentumaival börtönbe záratni Orbánt, aztán most mi a helyzet? (Az üveg pezsgőt megvetted már?)
Bár nem tudom Ungár Péter neked miért nem kompetens (nyilván azért, mert LMP-s?!), de remélem azért értelmezni tudod, ha a saját füleddel hallod?:
Nézd meg:
reflektor.blog.hu/2017/04/20/gyurcsany_mar_megint_hazudott_a_dk-s_kepviselok_megis_felveszik_a_parlamenti_fizetesuket
karma1
@Béla333: Nem, csak azert, mert kancsimarcsi fia,... Semmi bajom nincs egyetlen lmp-sel sem, mint mar parezerszer emlitettem, csak te vagy Gyurcsanyfobias - ennyi. De ez mar megint nem tema nalam, ugorgyunk...
Béla333
@karma1: 10.40
Akkor azért azt elmagyarázhatnád, hogy miért nem "kompetens" neked Ungár Péter és miért "kompetens" az a DK, amelyik kivonul ugyan a Parlamentből, de azért a fizetésüket elfogadják még akkor is, ha Gyurcsány korábban azt jelentette be, hogy nem fognak semmiféle fizetést felvenni?
Nem válaszoltál arra, hogy a menetrend és a belső informátorod szerint mikor jön már elő a Feri a dokumentumokkal?
Vagy csak handa-bandázott?
Equus
@Béla333: Bejla, a mi Bejlánk! Vestettél, szegény. Olyan vitapertnert kellene keresned, aki a te alsó szintedhez mérhető. Karma1 kanállal evett megtéged és mgé kenyér sem kellett neki hozzá. Bejla, szegény Bejla...
Béla333
@Equus: 11.57
Ha így gondolod, akkor örvendj!
Én nem így gondolom, de téged ez ne zavarjon. Legyen egy szép délutánod...
Kádár János
@Béla333: Jó a fotó! Kár, hogy Medgyessy Pétert nem hívták meg!
Sámannus
Kíváncsi vagyok van-e már gárdabakancsa, és rózsaszínű alsógatyája mint egy rendes identitás zavaros polgárnak?
Béla333
@Sámannus: 12.15
Neked már van? Ha már az identitászavaros embereknél tartunk?!?!
A cikket azért elolvastad, vagy csak a képet nézegetted?
Mi a véleményed a cikkben foglaltakról?
Hogy valószínűleg rózsaszín az alsógatyája???
nemkati
@Béla333: "Az LMP-s politikus a következőképpen indokolja..."

Most akkor visszalépett, vagy LMP-s politikus?
Béla333
@nemkati: 12.49
Annyit tudok, mint amit (gondolom) Te is:
Visszalépett a napi politizálástól, a társelnökségtől, a Parlamenti munkától, de azért a párt tagja maradt és egyes ügyekben változatlanul elmondja a véleményét.
Ahogy te is és én is, csak őt még meg is keresik a véleménye miatt az újságírók!
staro2
Aki a nyilasokhoz áll, annak nem kell magyarázkodni.
Sámannus
@Béla333: Tudod a dolgok összefüggenek, és kutyából nem lesz szalonna. Gondolom a népi bölcsesség elég magyarázat, Az olvasás elég fárasztó, ha ellentmondásos egyéneket mosdatnak.
Ez most kettős csapásként zúdul a választókra. Nékem nincs szükségem staniclire.
Béla333
@Pálinkafőző Rézüst: 18.04
Kösz, de nem érdekel a Gréczi/Vágo páros = Nyugatifény blog aktuális mocskolódása, úgyis csak hazugságot tudnak írni, nyilván itt is!
Pálinkafőző Rézüst
@Béla333: a tények reflexből való elutasítása...Oszt ez miért i mocskolódás? Van fogalmad a fogalmakról?? :))
Béla333
@Pálinkafőző Rézüst: 19.24
Na jó! A kedvedért megnéztem az aktuális DK fröcsögést!

1./ A cím: "Schiffer András már az idén belép a Jobbikba, vagy csak jövőre?"
Már ez egy szemét mocskos rosszindulatú sejtetés, hiszen semmi ilyesmiről szó nincs, szó
sem volt!
2./A Jobbik mellett kampányol az LMP alapítója.
Ez is egy ordas hazugság, hiszen a bérúnióról szóló ívet írta alá, amit a magukat
baloldalinak hazudó MSZP illetve DK helyett a Jobbik tűzte a zászlójára.
Az igazi kérdés az, hogy miért nem a "baloldal" foglalkozik az emberek bérének az Uniós
átlaghoz való felzárkóztatásával, hiszen ez egy tipikus baloldali program lehetne?
3./ "Schiffer András ...egy szolid pucsítós fotóval coming outolt."
Ez a DK szintje? Elképesztő!
4./ "...nyilván úgy érezte, a kampánykezdés apropóján neki is előtérbe kell tolakodnia."
Azzal, hogy aláírt egy kezdeményezést a magyar bérek felzárkóztatásáért?
5./ "NYF-kérdés: Schiffer András már az idén belép a Jobbikba, vagy csak jövőre?"
Tömény rosszindulat, ami a DK-s mocskolódókra jellemző, bár ennek semmi alapja sincs!

Ez nem a tények (miféle tények, te jó Isten??!!) reflexből való elutasítása, hanem a DK-s vezetők mocskolódásának az elutasítása!
Szerintem!
U.I.: Neked van fogalmad, hogy ez a kis beírás a Fideszes szellemi és erkölcsi mélységeket mutatja? Vagy neked ez a megfelelő szint?
Béla333
@Pálinkafőző Rézüst: 19.24
Még egy: egyesek itt kérdezik, hogy miért nem akar senki összefogni a DK-val?!
Az olvassa el ezt a szennyet, őszintén nézze meg, hogy mit tett/mondott Schiffer erről a magyarokat jelentősen érintő béruniós problémáról, aztán nézze meg az általad beidézett DK-s mocskot amit itt Schifferre öntöttek, aztán már mindenki tudja magától is a választ!
A DK nem demokrata, nincs kész semmiféle együttműködésre, csak a saját diktátumait nyomja a fanatikusainak az örömére!
Abban az összefogásban, amiben a DK ezzel az erkölcsi mélységgel vesz részt, normálisan gondolkodó ember nem vesz, nem vehet részt!
A DK "ezen" az oldalon ugyanazt képviseli, mint a Fidesz a másikon!
Egy nívón vannak!
Pálinkafőző Rézüst
@Béla333: hányszor szavazta meg a sifi a fideszes előterjesztéseket? És melyeket? Nos?
Béla333
@Pálinkafőző Rézüst: 20.30
Ne kérdezd, mondd meg! Egyébként sem önállóan döntött, hanem az LMP szavazott, egyeztetett vélemény alapján!
Kookas
@Béla333: bérunió? hát én nagyobbat tudnék igérni mondjuk az árak befagyasztása és bérből élők "a rabszolgák" fizetésének a 10 szeresét adnám no ezt übereld.
Béla333
@Kookas: 20.50
Hülyeséget űberelni, az csak egy sokkal nagyobb hülyeséget hozna!
Beszéld meg inkább ezt a haverokkal a kricsniben!
A cikk nem a hülyeség űbereléséről szól, hanem az elmúlt évtizedekben elszabotált bérek Uniós szintre hozásáról.
Hogy ezen mindannyiunk közös érdekében változtatni kell!
Különben (ahogy Schiffer mondja a cikkben) a fiaink úgy érik majd el az Uniós átlagfizetést, hogy összecsomagolnak és kimennek, hogy ott keressenek és éljenek!
Itt kell a dolgokat rendbe tenni!
Kookas
@Béla333: @Béla333: és szerinted mert a jobbik ezt be dobta a köztudatba lesz is valami hangya fasznyi jó is ebből.mert szerintem nem ahogy az én 20.50 ötletemből sem.
Pálinkafőző Rézüst
@Béla333: Bélám, bérúnió? Sem ipar,sem termelés, sem értékek előállítása, sem semmi...Érted? semmi! Cáfold! Mire is a bérúnió? Jó nagy katyvaszos átverés...Te is beszoptad, mert a gazdi azt mondja...Egyéni, saját (!) vélemény erről? Tessék halljuk, adatokkal, lehetőségekkel alátámasztva!!! Nos? Nosza!
hetöndöe
@Béla333: Te Bélám,oszt ezt megbeszélték a munkáltatókkal is?
Béla333
@Kookas: 21.03
De ez nem attól fog működni vagy sem, hogy ki dobja be a köztudatba, hanem akkor fog menni előre, ha ezt kiköveteljük a politikusainktól!
Hogy ne csak a multikat tömjék támogatás gyanánt milliárdokkal, hanem a hazai kis és közepes vállalkozásokat is!
Hogy ne lopják el a zsarolással, fenyegetéssel annak a cégét, akinek egy jól menő cége van (amúgy maffia módszerekkel), hanem ezeket a cégeket, a jó vállalkozásokat támogassuk.
Hogy azokat a pártokat hozzuk helyzetbe, akiknek ilyen terveik, elképzelésük van, mert már ne haragudj, de a te 20-50 ötleted semmit sem ér, ha abból nem tudsz semmit sem megvalósítani!
Érted, hogy rajtad és rajtam múlik (és még vagy 8 millió szavazón), hogy kimozdulunk-e ebből a kátyúból, amiben van az ország?!
Béla333
@hetöndöe: 21.08
Te hetöndöe! Mit beszéltek meg? És melyik munkáltatókkal?
Ez egy elképzelés, hogy merre kellene haladni, ahhoz hogy egy változás el tudjon indulni, ahhoz döntési helyzetbe kellene hogy kerüljenek.
Valahogy úgy, ahogy 1994 óta - egymást kormányon váltogatva - az MSZP/DK és a Fidesz volt, és akik semmit sem tettek a béreink felzárkóztatásának az érdekében.
Sámannus
A béruniót a jobbik azért talállta ki, hogy a fityesz által lenullázott hazai lehetőségeket megkerülve egy hazugság cunamit indítva beégessék az országot. Amikor a kiléptetéssel zsarolnak, ez a tehetetlenség beismerését jelenti.
Ha Shiffer nem a másikat jelentgette volna fel, hanem ki állt volna valami értelmes programmal a pártja előtt, talán másképpen nézhetnénk rá.
A bérunió támogatása, csak egy szalmaszál, amit hangyaként kap el, hogy ne vigye magával az áradat. Egy sima kalandor aki a saját szalonnáját sütögeti. Lehet, hogy a fityesz megbukik, de a jobbik kisegíti, mehetünk Ázsiába mamutot bányászni a jégből, ha zabálni akarunk.
Mert eszük csak ennyi van. Egy percig sem gondolkodik a tudás fejlesztésén, vagy a hazai lehetőségek elemzésével, amit orbán következetesen elmulasztott.
Figyeld meg a fityeszes önkormányzatok sorban jelentik a csődöt, mint Pécsen, mert a gazdálkodást nem tanulták meg.
Könnyű kiállni az Unió felé követelőzni, de egy épkézláb ötlete nincs a jogászúraknak, mi lópikula az a termelés.
Béla333
@Pálinkafőző Rézüst: 21.06
Nem akarlak meggyőzni, csak elmesélem Róna Péter egy kis történetét, valamikor 6-8 éve mesélte el az ATV-ben! (Ha jól emlékszem).
Nos Rónának van egy kis gazdasága valahol az országba egy kis tehenészettel és egy kis sajtüzemmel. Olyan jó minőségű sajtot állít elő, amit Londonban is el tud adni, oda szállít(ott).
Volt egy pályázat- munkahelyteremtésre. Ő természetesen nem nyert egy fillért sem, holott ő azt kérte, hogy ő mint egy magyar kisvállalkozó, biztos piaccal ha kicsit fel tudná futtatni a gazdaságot (több tehénke, több tej, több Londonban eladható sajt), csak annyi támogatást kapna, amennyit a Mercedes kapott egy új munkahely teremtésre, akkor belevágna egy fejlesztésbe.
Ugyanis az elmúlt évtizedekben (nem csak a Fidesz kormányzása alatt) a multik kapták a milliós, milliárdos állami támogatást, de a hazai kis és közepes vállalkozások nem kaptak 1-1 munkahely teremtésre, mint, amennyit az adóforintjainkból a multik kaptak.
Ennyi! Vond le ebből a tanulságot, ha érted a dolgot!
Béla333
@Sámannus: 21.38
A te figyelmedbe is ajánlanám amit itt fent írtam Pálinkafőzőnek!
Azért mert neked nincs elképzelésed bármiféle megoldásra, azért még másnak lehet!
Sámannus
@Béla333: Engem csak az érdekel, hogy aki tegnap ezt másnap meg azt mondja, az olyan mint a mai bagázs.
Lásd még az ellenzék nem áll velük szóba sem. Nyilván, a pestis ragályos azé.
Béla333
@Sámannus: 21.53
Én másképpen látom: az LMP következetesen ugyanazt mondja ma is, amit 2010-ben is mondott! A köpönyegforgató az nem az LMP, hanem azok a pártok/politikusok, akik elszámoltatást hirdettek a választások idején, aztán a választókat becsapva a másik oldallal tovább folytatták a közpénzek ellopását! Sőt! a lopott pénzeket el is osztották egymás között, hogy ne kiabáljon a másik oldal! Nem is kiabált!
Az LMP nem akar összeborulni ezekkel a korrupt, tolvaj alakulatokkal, nem őket kerülik, ahogy te állítod!
Abban igazad van, hogy azért nem szabad az MSZP/DK-Fidesz maffia alakulatokkal összeállni, mert ha valaki ezt tenné, az úgy fertőződne meg, mint a pestises.
Ezt nem bírják elfogadni az ál demokraták!
magyarbakancs
@durbincs: Idióta ön ,hogy mindig Ezeket irkálja?
Vagy analfabéta gyerek?még itt tart ,debil segéd ,
inkább meséljen hogy fertőzte meg a debil Mackó mamát, hányan fogták le: desiro ,?,kokopelli ?clavigo? ,magyarbakancs?
ez még kevés ,ki még ?
De ritka rettenet egy gusztustalan ,általfajtalankodok ,maguk debilek,segéd-debilek ?
persze maga természetesen ott se volt ,és nem tud semmiről ?
thumb_up replyVálasz error access_timetegnap, 10:16
magyarbakancs
@durbincs: Olyan kevés vagy mint dobostortában az ütem érzék.
magyarbakancs
@durbincs: kedves idióta de unalmas valami mást mert olyan vagy mint a bakelit karcos lemez.
eszegfu
@Béla333: tegnap 21:18 Tudod egy "elképzelés" akkor ér valamit -- természetesen vélelmezve a "döntési helyzetet" -- ha van valami REALITÁSA. Elvileg támogatható, hogy az EU bérekhez "igazodjunk", de gyakorlatilag ez egyenlő a lehetetlennel. Először is -- igaza van @hetöndöe-nek -- a munkáltatóknak kell kitermelniük ezeknek a béreknek a járulékait, adóit. Tehát amig ekkora teher van a béren, addig csak egy megvalósithatatlan álom. Vagyis az EU-s bérekkel együtt a járulékok csökkentését is kellene szorgalmazni. De akkor meg hogyan valósitható meg a költségvetési bevételi oldal?! A másik pedig -- amit @Pálinkafőző Rézüst irt -- "Sem ipar,sem termelés, sem értékek előállítása, sem semmi." Ehhez még hozzájárul az is, hogy a multik ugyan rendre megnyerik a pályázatokat -- mint Mészáros! --, az ott dolgozók pedig u.ugy csak a "kötelező" minimálbért kapják meg... majd pont ők adnak uniós béreknek megfelelőt?!:)) A kisvállalkozó meg hiába nyerné meg, abból elsősorban fejlesztenie kell, majd "betörni" egy biztos piacra, ráadásul ha ugy kalkulál, hogy benne legyen gépeinek a megtérülése, majd a pótlása, akkor az árai nem igazán lesznek versenyképesek és akkor az uniós béreknek annyi... nem tudja megadni. Összegezve: nem elég kiállni az uniós bérek mellett, hanem ennek finanszirozható oldalát is fontos!!
Béla333
@eszegfu: 09.57
Nem lehet egy-egy elemét kiemelni a probléma halomnak, csak a legfontosabbak:
- tiszta gazdasági környezet, a korrupció visszaszorításával,
- A multik támogatása mellett a hazai kis és középvállalkozásokat is támogatni kell, ha egy jó ötlete, üzleti elképzelése van.
- ehhez kedvező, kitermelhető kamattal hitelt is lehessen felvenni!
- az állami szervek, hatóságok, adóhivatal, stb. ne legyen a kormánypárt kinyújtott ökle, hanem partner legyen az adózó vállalkozásnak.

Az egész magyar gazdaság úgy beteg, ahogy van. ezt nem elég szépségtapaszokkal foltozgatni, hanem alapvetően kell(ene) megváltoztatni.
Szerintem!
eszegfu
@Béla333: 10:53 Pontosan ezt gondolom én is! Tehát a "béruniós európai népi kezdeményezés" egy lufi... azaz teljesen felesleges erről beszélni is, ha a többi "elemét" nem tudjuk megoldani.
Béla333
@eszegfu: 11.01
Abszolut nem fölösleges erről beszélni, hiszen meg kell fogalmazni a célt, amit egy párt/politikus fontosnak tart és amihez szeretné a választók bizalmát megnyerni!
Amikor itt gengszterváltás volt vagy 27 éve, akkor az akkori politikai csapat is azt mondta a népének, hogy fel fogunk tudni zárkózni belátható időn belül mondjuk az osztrák bérszínvonalra.
Aztán elhazudták az egészet, mást tettek!
Pontosan ez van a cikkben is.
Ha meg sem fogalmazod, hogy mit akarsz, akkor hogyan akarsz oda eljutni?!
eszegfu
@Béla333: tegnap 11:08 Szerintem pont most mondtál ellen saját Magadnak! Hiszen először azt mondtad "Nem lehet egy-egy elemét kiemelni a probléma halomnak", most meg "... meg kell fogalmazni a célt..." vagyis a bérek európai szinvonalának elérését... ez bizony csak egy "elem", hiszen nincs hozzárendelve semmi más, még gondolati szinten sem. Én hiába akarok venni egy Mercedest -- ez a fő célom -- ha nem tudom honnan is veszem rá a pénzt... és ez u.ugy álom marad.
Béla333
@eszegfu: 09.05
Akkor lehet, hogy nem egyformán gondoljuk a dolgot:
A problémahalom számos eleméből egyet-egyet valóban kár kiemelni és külön ezt elemezni, bár lehet ezt is.
A cél megfogalmazása (az Uniós bérszínvonal elérése, utolérése) nem a problémahalom egy eleme, hanem az egésznek ez lenne a célja!
Egyébként meg az LMP-nek számos elképzelése van, hogy mit kellene ezért tenni, benne van a programjukban is, csak neked mondtam, hogy felesleges itt és most kivesézgetni egy szeletét az egész probléma halomnak.
De ha akarod...??
magyarbakancs
@Pálinkafőző Rézüst: Szerintem zakkant ,és mindegy ,hogy hölgy ,vagy úr.
szaboria1
@Béla333: Látszik te még nem nagyon mozogtál politikusok körében. Schiffer még mindig csendesen hátulról irányítja az LMP-t. Ők most még 21-et játszanak és 19-et húztak eddig, ha a fidesz nyer akkor Hadházy viszi oda őket, ha más akkor talán Schiffer.
szaboria1
Vona is tudja ez is csak egy jól bedobott gondolat ahhoz, hogy ezt elérjék nem ilyen állapotban kellene lenni ma magyar országnak. Így akarnak képben lenni mostantól mindegyik valamit befog dobni, mert vége lett az uborka szezonnak.
eszegfu
@Béla333: Igen, másképpen gondolom! Nem tudom másképpen nézni, hiszen a magyar gazdaság egy egész "probléma halom" -- ahogy Te is irtad tegnap 10:53 -- ennek egyetlen eleme a bér. Azt gondolom, hogy ezt most fejezzük be... sokan unhatják már...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.