Egy törvénymódosítás miatt. Idén januártól hatályon kívül helyezték az alvállalkozók közvetlen kifizetésére vonatkozó előírásokat, ezért számos megkötött közbeszerzési szerződést módosítani kellett – olvasható ki az Európai Közbeszerzési Értesítő mai hirdetményéből, amely egy korábban megkötött, 5 milliárd forint összegű szerződést módosított. A módosításra azért volt szükség, mert megváltozott a közbeszerzési törvény, és a megkötött szerződésekből ki kellett venni az alvállalkozók közvetlen kifizetésére vonatkozó régi szabályokat. (Vagyis januártól visszahozták a 2015. előtti szabályozást, hogy az állam a fővállalkozónak fizet, kivéve az építési beruházásokat, ahol ettől eltérhet). A változás az SBGK Ügyvédi Iroda megkötött szerződéseit is érinti. Ők két konzorcium tagjaként, két külön tender keretében, 4,8+5 milliárd forintért végezhetnek jogi tanácsadást a Miniszterelnökségnek, 4 plusz 4 évre. Ha tehát az iroda vagy konzorciumi partnere, alvállalkozót kíván igénybe venni...

Forrás: 24.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@namihami: Sajnos meg nem egy bronz lovasszoborban van megtestesulve...:o(((
karma1
Komolyan azt varom, hogy a legkozelebbi torvenyalkotasban mar konkretan megnevezik, hogy ki az az oligarcha, orban-pereputty, meszaros segge-vege, mert ne szarozzunk mar apro dolgokkal.
A kiralynak mindenhez joga van..- szerintuk
namihami
Én ezeket a ""közbeszerzéseket"" nem értem. Minek ez a sok lacafaca? Nem egyszerűbb lenne azonnal kimondani, hogy az és csak az kaphatja, akit a Vezér arra érdemesnek lát.
Minek ez a sok hullámvasút? Kedves családtag, csókos, barát, gázszerelő (a nem kivánt rész törlendő), ezúton értesítünk, hogy ez a néhány milliárdocska, az engem illető rész levonása után kizárólag a tied lehet.
Kész-passz. Nem tisztább így?
karma1
@namihami: Mert arra meg mar eleg goreny, hogy egy szikra felelosseget se vallaljon semmiert se...Adnak egy kis torvenyes mazt a donteseiknek, es persze o ott sem volt, amikor ezt a torvenyt beterjesztettek, elfogadtak, bevezettek. o akkor eppen Azerbajdzsanban adott at egy 20 meteres bekotoutat a fo" sa'ma'n jurtajahoz...
namihami
@karma1: Ááááá, én ezt nem hiszem. A Mi Kedves Szeretve Tisztelt Jövőbevivő Vezénylő Tábornokunk nem olyan.
Ő a Becsület, Tisztesség és Önfeláldozás megtestesülése.
karma1
@namihami: Sajnos meg nem egy bronz lovasszoborban van megtestesulve...:o(((
RonaGyuri
@namihami: hát ez az, tisztább, de ők nem erre vannak dresszírozva, ők már képtelenek csalás, lopás hazudozás nélkül élni! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.