Nem sok dologban következetes az Orbán-kormány, de ha családtámogatásról van szó, kétségtelenül bőkezű. Ezt a vonulatot erősíti a tegnapi bejelentés, miszerint január elsejétől minden harmadik vagy többedik gyermek születése után elengednek egymillió forintot a család jelzáloghitel-tartozásából. Az intézkedést már májusban beharangozta Orbán Viktor a családok világkongresszusán, és a kormányzat kommunikációs gépezetét ismerve még sokszor fogunk erről hallani a 2018-as választási kampány hajrájában. Úgy tűnik, a jövő évi voksolás egyik fontos témája – az állandó migránsozás és sorosozás mellett – a családtámogatás lesz, aminek valóban számos pozitív eleme van. Lehet persze azon lamentálni, hogy miért pont a választás előtt emelik meg a családi adókedvezmény mértékét, és adnának új kedvezményeket a diákhiteleseknek, de kétségtelen, hogy a Fidesz eddig is aktív volt ezen a téren.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Kétségteke tény,

csak nem úgy ahogy ez a bigott barom értette

Két cikk egymásnak feleselve. Az egyik a 444.hu „Erre járó állatoknak olvastuk fel fideszes politikusok iskolai évnyitó beszédeit, mutatjuk az eredményt” című tegnapi írása, mely a fityesz potentátok évnyitó beszédeiből idézget.
Pl. Hoppál Péter a kultúráért felelős államtitkár csütörtökön Pécsen (bár arra felé a Pécset dívik) a baranyai megyeszékhely köznevelési intézményeinek tanévnyitóját követő ünnepségén, több más eképesztő dolog mellett azt is tudta közölni, hogy:
„a kormány számos módon járul hozzá a gyermekek hatékonyabb oktatásához, neveléséhez Magyarországon, európai és világszinten is egyedülálló módon támogatva a családokat”! A hatékonyság persze erősen megkérdőjelezhető, persze nagy kérdés, hogy mi a cél valójában?
Azonban az, hogy ártunk és qurmányunk egyedülálló módón támogatja a családokat ez kétségtelen tény. Olyannyira, hogy valójában már nem is tekinthető támogatásnak, sokkal inkább klientúra építésnek.
Ahogy az mno.hu mai „Jelzálogbébik” vezércikke fogalmazott: „A munkához, a rendszeres és nem alacsony jövedelemhez kötött támogatásokra szánt forrásokat (mint a gyed vagy a családi otthonteremtési kedvezmény) folyamatosan növeli, míg az univerzális, pusztán a gyerek létezése jogán igénybe vehető, illetve az alacsony jövedelmű háztartásokat célzó ellátásokra (gyermekvédelmi támogatások) szánt költségvetési forrásokat csökkenti. A fő csapásirány a hagyományos családmodell, és minden ettől eltérő törekvés vagy élethelyzet csupán mellékág, amely nem kap támogatást. Szinte kizárólag jómódú és/vagy nagycsaládos középosztályban gondolkodik”
karma1
@RonaGyuri: ... "Szinte kizárólag jómódú és/vagy nagycsaládos középosztályban gondolkodik”

ami termeszetesen Magyarorszagon mar nem fog kialakulni, mert a szulokepes fiatalok eppen nyugaton szulogetik a gyerekeiket, merthogy ott van a biztonsag. (Meg ugye a folyamatos hanyatlas).
Megint adnak a fideszes also retegnek egy jo kis konnyitest, elosegitve ezzel a sok kis fideszes kepzodeset...
Eszuk agaba nem jut, hogy gyereket onhibajan kivul egyedul nevelo szulo (pl,. fiatalon megozvegyult) plusz segitseget kapjon, hiszen ezek szerint a szent f@szok szerint az NEM csalad, merthogy csonka... (Meg az a csokott agyuk, abban is van egy nagy adag csonkasag).
RonaGyuri
@karma1: ezért nevezem én ezt sokkal inkább klientúra építésnek! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.