A Büntetés-végrehajtási Intézet Országos Parancsnoksága 21 őr munkaviszonyát szüntette meg, miután kiderült, hogy hamis iskolai végzettséggel jutottak munkához. Az ellenőrzés folytatódik – írja a zoom.hu.

Alig három éve, száznál is többen – köztük rendőrök, büntetés-végrehajtási dolgozók, katasztrófa-védelmisek és katonák – kerültek a vádlottak padjára azért, mert annak idején pénzért vették a nyelvvizsgájukat. A Zoom.hu információja szerint most ismét ilyen sorsra juthat jó néhány büntetés-végrehajtási őr, mert hamis érettségi bizonyítvánnyal jutottak munkához.

A Büntetés-végrehajtási Intézet Országos Parancsnokságának (BVOP) sajtóosztálya megerősítette a lap információit és elismerte, hogy többen is fennakadtak a rostán:

Az ellenőrzési protokoll az elmúlt időszakban összesen 21 fő esetében tárt fel visszaélésre utaló adatot az iskolai végzettséget igazoló okmányok valódiságát illetően.

Válaszukból az is kiderül, hogy a büntetés-végrehajtási szervezet az érintettek szolgálati viszonyát megszüntette és ellenük feljelentést tett.

További részletek a zoom.hu-n.

Címlapkép: Youtube, illusztráció

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
Mert miért!? Nem hogy örülnének, hogy valaki vállalja azt az alja munkát! Meg különben is, ha politikusainknak lehet hamis doktorijuk büntetlenül, egy egyszerű érettségi miért nem lehet? Ellátták a feladataikat rendesen, ha igen, hagyják őket békén!
wagabund
nekem mondhat bárki bármit, a börtönőr foglalkozás bizony kőkemény meló...talán inkább az idegrendszert vágja haza, de fizikailag is megrogyik az illető...

váltott műszak, állandó túlmunka, a monoton, dögunalmasan ismétlődő feladatokat a rabok beszólásai, fenyegetései teszik változatossá..mondjuk olyan, hogy- "tudomám smasszerkám mikor megy a gyereked iskolába"...-tudomám smasszerkám hogy éjjel hánykor megy haza a munkából az asszony"...

na például ez kinek hiányzik?

méghogy hamis volt az érettségijük...miért, a benntülőkkel kell társalogni Ady-ról, vagy mijalófasz? he? esetleg közösen oldanak meg néhány kétismeretlenest?, és ha sikerül, akkor dupla süti jár?
jancsipapa
Minek oda érettségi ? Nálam elég lenne ,ha nagyot tud ütni...
emerencia
@lópicigáspár: És, ha mondjuk szereznek egy tanfolyamos érettségit munka mellett az már megfelelő? Körülöttem sok ilyen ember van. Sajna sokan közülük nem keltik tanult ember benyomását. (Tisztelet a kivételeknek.) Ez (is) zilálja szét a gazdaságot és a társadalmat. Ma már egyáltalán nem biztos, hogy a bizonyítvány valóban bizonyítja a tudást és az elvárható intelligenciát. A legszomorúbb az egészben, hogy ez ma már a felsőoktatás bizonyos részére is igaz.
maci0427
A nyel vizsga tudást,már a felvételnél kellene minden munkáltatónak megvizsgálni, ez marhára könnyű,hiszen írjon-fordítson és beszéljen folyékonyan,pillanatok alatt kiderülne az,hogy csak hablatyol ! Sokaknak van igazi nyelvvizsgája,komoly nyelvtudás nélkül ami xart sem ér,csak kell az munkavállaláshoz ! De csak a felvételhez,mert használni azt ugyan nem kell !
lópicigáspár
@emerencia: Nem a papírtól lesz valaki ember!
emerencia
@lópicigáspár: Éppen ezt óhajtottam mondani.
lópicigáspár
@emerencia: Egy picit félreolvastam a mondandód elejét. :))) Igen így kerek. Talán ezeket az álláshelyeket, amelyek érettségihez vannak kötve, egy kicsit szabadabbá kellene kötni, mondjuk ahogy írod a munka melletti képesítés megszerzésére kötelezve. Attól még dolgozhat kifogástalanul, mert nincs papírja, és mondjuk 2 éven belül legyen köteles megszerezni. Talán a munkaerő piac is egyenesebbe jönne. Biztos, hogy minden helyen ez nem lenne megoldás, de szerintem egy rabra nyolc általánossal is lehet vigyázni és bizony anno a honvédségnél rengeteg olyan baka volt, akinek a 8 se volt meg, de kiválóan helytálltak és emberebbek voltak, mint a főiskolát végzett egyedek!
KisGenyo2
Azért néhány hónap letöltendőt csak adnék nekik. Imádják őket odabenn! Biztos, hogy lenne visszatartó ereje!
KisGenyo2
@maci0427: "De csak a felvételhez,mert használni azt ugyan nem kell !" Na éppen az ilyen helyeken nem vizsgálják. Nagyjából azért, mert aki vizsgálná, ugyanígy került oda... ;-)
quadrocopter
Miközben Snitt Páll és Tömjén szarháziak vígan élik világukat a másoktól lopott szellemi termékek felhasználásával!
Ezt a két szarházit nem rúgják ki?
idppp
@quadrocopter: Pontosabban, miért nem rúgják ki? Amúgy egyetértünk...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.