Őrizetbe vette a rendőrség azt a két férfit, akik minisztériumi dolgozónak adták ki magukat, így csaltak ki hétmillió forintnyi összeget egy itt élő német ex-rendőrtől. Az ügyészség kezdeményezte előzetes letartóztatásukat, de a bíróság elengedte őket, miután ügyvédjüknél letétbe helyezték a pénzt.

Az áldozat egy társaságban beszélt arról, hogy évek óta érdekli a régészet, és minden vágya, hogy engedélyt szerezzen egy detektoros fémkereső használatára. Az egyik gyanúsított ezt meghallva, pár nap múlva felhívta és azt mondta, ismer egy minisztert, aki tud segíteni terve megvalósításában.

Az átverést profin megszervezték: kék lámpás autóval mentek előtte egy ötcsillagos szállodába, aminek bárjában a „miniszter” közölte vele: szerencséje van, hiszen éppen indul egy tanfolyam, ami 22 ezer euróba kerül.

A következő alkalommal már a „minisztériumba” hívták. A Kossuth térre kellett mennie, ahol a bejáratnál egy tábla volt Belügyminisztérium felirattal. Ott bekísérték egy szobába, ahol újra a „miniszter” fogadta őket. A pénzt átadta, aztán senki nem jelentkezett. Amikor érdeklődött, azt válaszolták neki: ha nem akar bajt, fizessen még.

Ügyvédje a Blikknek elmondta: miután nyilvánosságra került az ügy, az egyik férfi jelentkezett, hogy visszafizeti a kicsalt összeget. Több időpontot megbeszéltek, volt, amikor meg is jelent, de a teljes összeget soha nem hozta magával. Végül a rendőrség lépett közbe, a letétbe helyezett pénzt az ex-zsaru napokon belül megkaphatja – írja a Blikk.

(A címoldali illusztráció forrása: Pixabay, CCO)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Viszik a magyarok "jó" hírnevét a külvilágba. Aljasak az ilyen emberek!!??
szép új világ
Biztos, hogy lecsukják, Lázárék nem tűrik a konkurenciát és az utánzást.
Kookas
@szép új világ: ha lecsukják őket akkor konkurenciavolt de ha nem akkor míííí

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.