Aki a Kazinczy utcában és környékén él, minimum füldugóval kell aludjon, de akad, aki új, drága, hangszigetelt ablakokat kellett csináltasson, hogy kizárja az elviselhetetlen zajt. 

Hiába minden próbálkozás, nincs nyugalom

Az Abcúg videóriportjában megismerhetjük Mariannt, aki bár itt született, de az elmúlt évek hozta átalakulás miatt ma már nem képes végigaludni egyetlen éjszakát sem, kutyát sétáltatni pedig a város másik részébe kell átjárjon. Klára súlyos pénzeket ölt hangszigetelt ablakok csináltatásába – feleslegesen, mert még így is behallatszik a lakásba, ahogy a lent bulizók azt kántálják: "Wake up! Wake up!" (azaz "Ébresztő! Ébresztő!")

Ősszel talán elindul a rendrakás

Pár száz belső-erzsébetvárosi lakó július végén tüntetést is szervezett amiatt, hogy a pesti belvárosban pár év kinőtt bulinegyed az ott lakók számára elviselhetetlenné vált. Szerdára újabb tüntetés körvonalazódik, miközben a kerület polgármestere őszre már javaslatcsomagot ígért a probléma megoldására.

Az intézkedés tervezetét már augusztus 29-én előterjesztette Vattamány Zsolt, aki három fő pontban foglalta össze a lehetséges intézkedéseket:

- nem nyílhatnak újabb kocsmák: a meglévők maradhatnak, de ha valamelyik bezár, az új tulajdonos már más profillal kell újranyisson;

- erősítik a rendvédelmet;

- nagyobb hangsúlyt helyeznek az utcák takarítására.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Számomra érthetetlen, hogy egy ekkora szórakoztató centrum miért a városban, lakott területen van??? Teljesen be kellene tiltani. Városliget, Népliget, stb. miért nem lenne alkalmas erre!!! A Duna.part dél-budai oldalárol nem beszélve (Budafok-Nagytétény) Kíváló helyek lennének!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Nincs elég rendőr, hogy betartassák a törvényeket ??? Szerintem inkább akarat nincs, mert kézen,közön biztos érdekeltek a fütyisz közeliek ebben a bizniszben is, hát PONT EZÉRT !!!
magyarbakancs
Ott van a sziget egész évben üzemelhetne a fesztivál.
Hangszigetelt sátrakban okádhatnának a szórakozni vágyó kulturált emberek.
bakegya
@1magyar: LAKÓÖVEZETE,TÖRTÉNELMI VÁROSRÉSZE-A GETTÓ IGEN NAGY HÁNYADA ITT VOLT ÉS MA IS LÉTEZŐ ELEME A KÖZÖS EMLÉKEZETÜNKNEK!-alapállás-nem hibázhat aki emberekkel bánik...nekem még mindIg ez a vezérelvem(ebben a kérdésben nem lehet általánosítani ,mint ahogy ezt az utcákat minden éjszaka megtöltő züllést is ki kell paterolni innen ebből a MILENIUMI IDŐK EMLÉKEIT MÁR CSAK NYOMOKBAN IDÉZŐ ÉPÍTÉSZETILEG ÉRTÉKES KÖRNYEZETBŐL.)AZ ITT MÉG ÉLNI KÉPES NYUGDÍJASOKTÓL PEDIG KÉRJENEK BOCSÁNATOT-azok akik ennek a fertőnek az eluralkodását előmozdították és fenntartják.
micfild
@Equus1: ott meg a szél zúg... a fenébe is.
karma1
A gengsztervaltas ota tema a "vigalmi negyed" letrehozasa, ami mindig is inkabb a VIII. kerulet, Rakoczi ter-Berkocsis utca kornyekenek volt a legnagyobb problemaja.
Erzsebetvarosban, Terezvarosban regi, jo elrendezesu lakasok vannak, amiknek mar a kozponti fekvesuk miatt is csillagaszati aruk van: van egy olyan erzesem, hogy ezt a "bulinegyedet" nem veletlenul tettek ilyen koncentraltan zsufoltta - igy akarjak eluldozni az ottlakokat, es felvasarolni szarer-hugyer az ottani lakasokat a tulajdonosoktol. Minden keruletben az onkori dont arrol, hogy a keruletben milyen tevekenyseget enged meg a vallalkozoknak. Egyebkent szerintem a lakok osszefognanak es elmennenek egy ugyvedhez, aki az o erdekeiket kepviselne, az bele tudna melyedni az engedelyekbe, mert a vendeglato helyek letesitesenek eleg komoly feltetelei vannak.
Itt persze az is elofordulhatott, hogy a polgi esetleg fideszes, es a kocsmatulajdonosok is, tehat ok mar kisse torvenyen felulinek erzik magukat, es akar ossze is jatszhatnak. Ha pedig igy ertektelenitik el a lakasokat, akkor az tutira penzt jelent minden, az ugyben erdekelt futyiszesnek.
Lassan elfogy az unios penz, nem lesz mibol visszaosztani a seggnyalo fideszeseknek, tehat felgyorsitjak a kilakoltatasokat - ez is egy filleres lakashozjutasi mod! -, es ebbol a bulinegyedes akciobol is boven johet nyereseg. Ebbe orbannak nem is kell penzt fektetnie, csak egy-ket torvenyt kell fu alatt modositania, szemelyre szabnia, es mar megint magahoz kotott egy csomo seggnyalot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.