A nádasokat telirakták engedély nélküli bejárókkal és csónakokkal, teljesen tönkretéve a környéket.

Az ötévenként esedékes légi felvételeket most készítették el. Ezek tanúsága szerint több mint 1700, többségében illegális stég, bejáró, illetve feltöltés található a Balatonban, és kétezer nyiladék, főként csónakok, vitorlások, jachtok kikötésére. A zömmel emberek okozta nyiladékokon betörő hullámok lassan tönkreteszik a nádasokat, először a minőségük romlik, majd évek alatt kipusztulhatnak – írta az inforadio.hu.

Légifelvétel buktatta le a törvényszegőket a Balatonnál

Fotó és nyitókép: pixabay.com CCO

Fonyódnál van olyan hely, ahol 30-40 vitorlás, többségében horgászcsónak van a nádas takarásában, Zánkánál, Ábrahámhegyen egymást érik a bejárók, Balatonmáriafürdőn és Balatonfenyvesen pedig szinte már nem férnek el az illegális stégek – fogalmazott Pomogyi Piroska, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság munkatársa. Hangsúlyozta, a hatóságok hatékonyabb fellépése mellett szükség lenne az emberek tudatformálására is

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
nincs ebben semmi bonyolult...naponta egy kisebb kamerás drónnal körbenéz a nádhatóság, oszt a csónak és stégtulajoknak kiméri a büntit. persze a stégeket, csónakokat bezúzzák, hogy ne legyen útban.

az érdekes, hogy csak most vették észre.
eddig mijalófaszt csináltak?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
@bakegya: bocs, ötven éve nem jártam a Balatonnál...nem tudom mi az ábra.
bakegya
@wagabund: ugyan ,nem irtál semmi olyat amiért bocsánatot kellene kérned-annál is inkább mivel könnyebb helyzetben vagyok ,mert itt születtem-és amikor ki menekülhetnékem van a városból ide térek-de mára már itt is egyre bilisebb az élet mindenféle szempontból.a HELYI LAKÓSSÁG IGEN NAGY HÁNYADA már AUSZTRIÁBÓL JÁR IDE IS HAZA.
staro2
Minden évben eltáncolják a hattyú halálát az illegális feltöltésekkel és stégekkel kapcsolatban.
Ezután látványosan szétbotzanak egy szakadt stéget aztán minden marad a régiben.
Ha akarnák akkor egy olcsó drónnal megállapíthatnák a helyzetet és intézkedhetnének-ha akarnának.De nem akarnak.
quadrocopter
Az is tuti, hogy a 30-40 db. eldugott vitorlás nem a Hazaffyas Esztergályosok és Szövőnők tulajdonában van!
Mint ahogyan anno a Tisza-tavon is úszó faházas stégek lubickoltak - országgyűlési képviselőké, de akiket képviseltek volna, azoknak nem engedték meg!
terlasz
Érdekes, légifelvétel buktatta le... Enélkül biztosan senki nem vette volna észre,mert aföldről nem is látható az ilyen. :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.