Az antikapitalista, a polgári demokráciát nyíltan vagy rejtve megdönteni akaró szélsőbaloldali mozgalmak antifasizmusa minden demokrata bőrére megy.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
nincs fontosabb, mint az hogy másoknak nem lehet igaza még részben sem!
relatív
Azok a fogalmak, melyek a ma kialakult politikai életben forognak a rendszerek jelzőinek megfogalmazásában mind egy téveszme szerint egymás mellett kerülnek felhasználásra.

Nevezetesen egyik vitapartnernek sincs igaza a tekintetben, hogy a közbeszédben használt politikai fogalmak egymással összevethetők, egyik, vagy a másik - nem egyértelmű elhatárolódás mentén kialakított képviselői - vélemény-partner által használtak tünnének autentikusnak.

A vitázók a maguk szocializációja szerint - nem egyérteműen (!) - a mások által használt összevetéseket vélik helytelennek, így a használt fogalmaknak igazi értelmezése IS bizonytalanná válva félrevezetheti azokat, akik aztán ezekkel a fogalmakkal csak szőr mentén találkoznak.

Ezért van az a nagy káosz, ami az emberiség értelmes törekvéseit valamilyen piti emberi törekvés martalékává degradálja, elvéve annak még a lehetőségét IS, hogy egy értelmes mozgalom mentén azokat az ellentmondásokat ki lehessen javítani,melyeket a félrevezetett környezet okozott, illetve folyamatosan okoz.

El kellene már vetni azokat a téveszméket, melyek az egyetlen megoldásokat favorizálják, hiszen mind az emberi psziché, mind a valós környezet a Földön számtalan előfordulást produkál, így a problémák megoldásai sem szabhatók egyenruha-szerűen, a változatok egymás mellett élése teljesen ' emberi ' !

Tovább gondolva a múlt eszmei áramlatainak előnyét, hátrányát az általános evolúció valóságával való összevetésben az egész emberiség érdekének megfelelő társadalmak kialakításával lehet csak a homo sapiens tovább élését elképzelni a bolygónkon addig, amíg...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.