A Fidesz fejlesztette az oktatást, nem úgy, mint a szocialisták, akik  folyamatosan elvették a támogatásokat a területtől – magyarázta a Fidesz szóvivője.

A szocialisták forráskivonásával szemben, a Fidesz fejleszti az oktatást; ezt mutatja, hogy 2018-ban 552 milliárd forinttal több jut oktatásra, mint az utolsó, szocialisták által elfogadott költségvetésben – jelentette ki a Fidesz szóvivője szombaton sajtótájékoztatón Budapesten.

Puskás Imre hangsúlyozta: a szocialisták kormányzása idején a szülők, a pedagógusok és az iskolafenntartók szorongással várták a tanévkezdést, mert a szocialisták évről évre csökkentették az oktatásra, az iskolák fenntartására fordítható forrásokat.

A Fidesz ennek vetett véget, ma már egy erős állami fenntartó biztosítja az iskolák működését, az elmúlt öt évben átlagosan 50 százalékkal nőtt a pedagógusok illetménye – tette hozzá a szóvivő. A szocialisták legnagyobb bűne a forráskivonás volt, aminek a legfájdalmasabb része az volt, hogy egyhavi illetménytől fosztották meg a pedagógusokat – mondta a szóvivő.

Ezzel szemben Fidesz-KDNP kormány folyamatosan biztosít forrásokat az iskolák felújításához, illetve számos új tanuszoda és tornaterem épül, ami javítja az oktatás körülményeit, nem kell tartani az intézmények bezárásától – jelentette ki.

Nem kell szorongani a szülőknek, hiszen az állam egymillió gyereknek biztosítja ingyen a tankönyvet, ami a tankötelezettek 87 százaléka. Minden rászoruló gyermek ingyen juthat napi háromszori étkezéshez az iskolában – sorolta a politikus.

Kérdésre válaszolva közölte: az az egyeztetés, amit ellenzéki pártok kezdeményeztek Agora elnevezéssel a választási rendszer megváltoztatása érdekében, egy "Soros-bábszínház". Azon szervezetek vesznek részt benne, amelyek támogatják az illegális migrációt – tette hozzá. Olyan kormányt akarnak, amely a migránsok betelepítést és a kerítés lebontását támogatja – fogalmazott.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnökének a lombikbébi programot bíráló kijelentésére – ugyancsak kérdésre válaszolva – azt mondta: tisztelettel hallgatják meg az egyházi vezetők álláspontját, viszont a kormány kötelessége, hogy válaszoljon arra a társadalmi kihívásra, miszerint a párok 20 százaléka meddőséggel küzd.

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
hát az eredmény nem éppen fejlődésről árulkodik!
papa.49
@RonaGyuri: Pedig fejlesztették, CSAK VISSZAFELÉ, de mint tudjuk a ,,negatív növekedés,, is növekedés, legalábbis a fütyisznél !!!
RonaGyuri
@papa.49: ebben a visszafejlődésben van valami, sokban hajaz a szocializmusra! =))
papa.49
@RonaGyuri: Abból a kottából játszanak ...
RonaGyuri
@papa.49: hát tudod talán a kotta kifejezés ebben a kontextusban túlzás. Akkoriban a zenének sokkal több becsülete volt =))
papa.49
@RonaGyuri: Értem mire gondolsz, de ennek a műveletlen idióta társaságnak, a rákosi, és Kádár korban leírt brosúrák olyanok mint a zenészeknek a kotta...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.